Įkraunama...
Įkraunama...

Elidel tepaliukas

Mano dukryte alergiska maistui, nors dar tiksliai nezinau kokiam, bet laiks nuo laiko paberia... manau gal baltymams... vis dar maitinu pati. Gydytoja israse Elidel tepaliuka, bet jis labai brangus. Ka Jus patartumete? ar verta pirkti? beria tik pilvuka, kartais kojytes... veiduko ne. Labai aciu.
Atsakyti
Elidel yra nauji vaistai atopiniam dermatitui gydyti. Jie yra vietiniai imunomoduliatoriai, veikia prieš uždegimą, mažina niežėjimą.Jų sudėtyje nėra hormonų, bet poveikis labai panašus, tik neturi hormonams būdingo pašalinio poveikio. Jis tinka gydant lengvo ir vidutinio sunkumo atopinio dermatito formas, galima vartoti ilgą laiką.
Gydant lenvos formos atopinį dermatitą galimą trumpą laiką (apie savaitę)skirti ir hormoninius tepalus, pavyzdžiui Hydrokortizono(LAticort, Cortaid) 1 proc. tepalus, sumaišant su Essex, Sebamed, Eucerino kremais, veliau kremus naudoti pastoviai, bet be hormonų.
Kaip jums pasielgti šiuo atveju, reiktų pasikonsultuoti su gydančiu gydytoju. Ir vienas, ir kitas gydymo būdas yra efektyvus ir nekenksmingas.
Atsakyti
Naudojame Elidelį gal nuo 7 mėnesio. Gydytoja buvo sakiusi tepliot pastoviai. Taigi nuo septinto mėnesiuko tepėme iki vasaros. Vasarą alergijos bėrimų nesimatė, todėl netepliojome šio vaistuko. Tačiau nuo rudens vidurio alergija vėl paaštrėjo, todėl vėl pradėjome vartoti šitą tepaliuką. Mes tepame tik rankyčių didžiuosius pirštelius ir šiek tiek apie juos (ten pasireiškia bėrimas).

Norėčiau sužinoti, kaip ilgai galima teplioti šiuo tepaliuku? Planuojam vėl iki vasaros, kol vėl ateis pagerėjiams. Ar tiek galima?

Taip pat visą tą laiką geriame "Zyrtec" po 5 lašiukus 2 kartus per dieną (kaip seniau buvo gydytoja paskyrusi).
Atsakyti
Tyrimais nustatyta, kad Elidel tepalą galima tepti ilgą laiką, pašalinių reakcijų nesukelia. bet gal reiktų apsilankyti pas alergologą ir išsiaiškinti tikrąją bėrimo priežastį.
Atsakyti