kaip gerai kad radau sita tema,isiviriau ir as irisu galvojau nk neiseis bet pavyko labai sskainai gavosi tai iskart net 2 kartus dariausi tik paskui sunkiai atsiplauna puodas
kaip gerai kad radau sita tema,isiviriau ir as irisu galvojau nk neiseis bet pavyko labai sskainai gavosi tai iskart net 2 kartus dariausi tik paskui sunkiai atsiplauna puodas
galetumei papasakoti kaip darei irisus,nes seiptai taip ir nesupratau kaip juos daryti
na va nukopinau is vieno puslapio sokoladiniai irisai
Jums prireiks :
(25 saldainiai)
125g grietinėlės
100g cukraus
50g švelniai kartaus šokolado
Šaukštelis kakavos miltelių
plėvelės formai iškloti arba
beskonio aliejaus jai ištepti
Veiksmai :
Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse.
Jums prireiks :
(25 saldainiai)
125g grietinėlės
100g cukraus
50g švelniai kartaus šokolado
Šaukštelis kakavos miltelių
plėvelės formai iškloti arba
beskonio aliejaus jai ištepti
Veiksmai :
Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šokoladinių irisų tyrė praaušinama ir supilama į skardą. Geriausia palikti ją aušti ir stingti per naktį. Tada saldaininė plokštė išverčiama iš skardos ir, nuėmus plėvelę, supjaustoma trikampiais arba ilgais siaurais gabaliukais. Saldainiai apvoliojami kakavos milteliais ir laikomi sandariai uždaryti dėžutėse.
pasidariau irisu
ant 500g grietines dejau koki16valg.saukst.cukraus,ir viriau ilgai,kol pradejo jaustis iriso skonis,tik gal daugiau cukraus reikejo deti(20v.saukst. manau)
manau mano grietine buvo per riebi 30%,labai jautesi grietine,tai manau kad geriau grietinelearba ,liesa grietine.
QUOTE(myliuvasara @ 2009 03 16, 12:41)
manau mano grietine buvo per riebi 30%,labai jautesi grietine,tai manau kad geriau grietinelearba ,liesa grietine.
ir as uzsimaniau irisu. o tai ta grietine i vandeni pylet? na sorry uz kvailus klausimus, bet as nelabai suprantu. ir tada kiek to vandens reikia?
as nepyliau vandens
bandziau ir neisejo. i verdanti vandeni idejau kelis saukstus grietines ir cukraus ir viriau ir maisiau. vistiek nesigauna nebuna toks tasus o gaunasi skystas ir lieka grudeliai grietines.
Sveikos.
Aš darau irisus retsykiais - labai paprastai: 4šaukštai grietinės ir 4 šaukštai cukraus, verdu ir nuolat maišau maišau, kol masė paruduoja (gaunasi tokia gražaus aukso spalvos, ilgiau kaitinant savaime suprantama, spalva intensyvėja, tamsėja). ir staigiai supilu į vandeniu perplautą indą (paskui irisai taip stipriai neprilipma prie indo, nes kitaip sunkoka išplaut). Ir puodą, kuriame viriau irisus, tuoj pat pripildau vandens, ir išplaunu kada laiko randu
Mama mums taip darydavo, ir pati atskirai išėjusi gyventi retsykiais tokiais naminiais irisais pasilepinu
Ir drauges kelias šitaip irisų pasidaryt išmokinau.
Tiesa, ir kukurūzus ta irisų masė užpylus - tikras skanumėlis
Aš darau irisus retsykiais - labai paprastai: 4šaukštai grietinės ir 4 šaukštai cukraus, verdu ir nuolat maišau maišau, kol masė paruduoja (gaunasi tokia gražaus aukso spalvos, ilgiau kaitinant savaime suprantama, spalva intensyvėja, tamsėja). ir staigiai supilu į vandeniu perplautą indą (paskui irisai taip stipriai neprilipma prie indo, nes kitaip sunkoka išplaut). Ir puodą, kuriame viriau irisus, tuoj pat pripildau vandens, ir išplaunu kada laiko randu
Mama mums taip darydavo, ir pati atskirai išėjusi gyventi retsykiais tokiais naminiais irisais pasilepinu
Tiesa, ir kukurūzus ta irisų masė užpylus - tikras skanumėlis
tai norint daryti irisus reikia tiesiai i puodą ( be vandens?) sudėti grietinę ir cukrų. Toliau nuolat maišant virti.Ar taip??? Ir dar vienas klausimėlis kiek laiko reikia virti pasakykite valandom (minutėm). Toliau reikia supilti į dubenį ir jis pats sustingsta jo??? Ir kai jis jau būna baigtas tai jis būna iriso spalvos taip??? Prašau kuo skubiau atsakyti, nes labai labai labai noriu pasidaryti irisiukų bet tiksliai nežinau kaip. Iš anksto dėkoju.
cia mano vaikystes saldainis turbut sita gamini pati pirma ir ismokau gaminti








