Įkraunama...
Įkraunama...

mano receptu uzrasai

4u.gif thumbup.gif saunuoles kepejeles,konditeres,kulinares 4u.gif netikiu,kad Sonatina uzdarys savo gerybiu skrynele g.gif MES DIDZIUOJAMES JUSU SUGEBEJIMAIS ir tikimes jusu pagalbos ateity.Bet..gal galite patart,kaip pasidaryt savo receptu uzrasus...kad viskas butu vienoj vietoj,isdestyta pagal temas...(gal cia tik as nesugebu? sory)
Atsakyti
as darau taip, jamu patikusi recepta darau copy tadum paste i worda ir printinu, stengiuosi kad ant vienao lapo butu kokie 4 rec. (per abi puses) is vienos srities, pvz tik mesa, arba tik tortai ir susegu i papke, kuri irgi yra padalinta pagal pagrindini ingredienta rolleyes.gif
Atsakyti
Aš irgi nusikopijuoju i wordą, jeigu patiekalas su nuotrauka (ypač Sonatinos receptukus thumbup.gif ), arba persirašau į receptų sąsiuvinį, ten dažniausiai pasirašau pastabas (ko dėti mažiau, ko daugiau ir pan.) savo ir dedamų produktų kiekius pagal save.
Atsakyti
Aš pasidarau atskirus Word'inius failus kiekvienai patiekalų rūšiai ir padarau "Header and Footer", kur įrašau patiekalų grupę ax.gif
pvz.:
KARŠTIEJI PATIEKALAI - VIŠTIENA
KARŠTIEJI PATIEKALAI - IŠ FARŠO
ŠALTIEJI UŽKANDŽIAI
SALDUMYNAI ir t.t.

Tada nusikopijuoju receptukus ir šiek tiek juos pakoreguoju (nes dauguma mamyčių rašo be visokių "š" ir "ž"...) biggrin.gif

Gaunasi maždaug taip:

VIŠTIENOS SUKTINUKAI (su sluoksniuota tešla)
- vištienos file
- prieskoniai
- sluoksniuota tešla (bemielė)
Vištienos (filė) gabaliukus marinuojam su prieskoniais. Sluoksniuotą tešlą supjaustom juostelėmis ir „subintuojam“ vištą. Kepam orkaitėje.

Tada atsispausdinu, sukišu į įmautes ir susegu į papkę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magnifica: 04 balandžio 2007 - 16:04
As patikusius recepus keliu i Worda anr A6 formato, atsispausdinu ir lamoinuoju. gaunasi receptu korteles (is abieju pusiu po recepta), kurios neissiriebaluoja ir visaisp kitaip nesusitepa. galima riebaluotais pirstais paciupinet, paskui tik nuvalei ir vel tvarka. Nekenciu kai atsiprintini ant lapo o ant jo po viso reikalo vien demes.
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2007 04 04, 15:55)
4u.gif  thumbup.gif saunuoles kepejeles,konditeres,kulinares 4u.gif netikiu,kad Sonatina uzdarys savo gerybiu skrynele g.gif MES DIDZIUOJAMES  JUSU SUGEBEJIMAIS ir tikimes jusu pagalbos ateity.Bet..gal galite patart,kaip pasidaryt savo receptu uzrasus...kad viskas butu vienoj vietoj,isdestyta pagal temas...(gal cia tik as nesugebu? sory)

Kompe susikuri atskira "folder" pavadinimu pvz receptai, ir viska ten issaugai. Is interneto kopijuoji i Worda kas tave domina, o po to issaugai i tskirus su skirtingai pavadinimais, Pvz: duona, silkes patiekalai, salotos ir t.t.
P.s. As su tavim asmeniskai pasipraktikuosiu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aitta @ 2007 04 05, 12:42)
As patikusius recepus keliu i Worda anr A6 formato, atsispausdinu ir lamoinuoju. gaunasi receptu korteles (is abieju pusiu po recepta), kurios neissiriebaluoja ir visaisp kitaip nesusitepa. galima riebaluotais pirstais paciupinet, paskui tik nuvalei ir vel tvarka.  Nekenciu kai atsiprintini ant lapo o ant jo po viso reikalo vien demes.



O laminuoji namu salygomis kaip nors ar nesi kur nors kad laminuotu?
Atsakyti
Jo. laminuoju namie. Buvo kazkada kazkam reikalingas laminavimo aparatas, tai pirkom. O dabar vel pravercia.
Atsakyti
Aš tai sukišu į įmautes , tada segu į papkę...man tai visai patogu, kadangi pati laminuot neturiu sąlygų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aitta @ 2007 04 05, 11:42)
As patikusius recepus keliu i Worda anr A6 formato, atsispausdinu ir lamoinuoju. gaunasi receptu korteles (is abieju pusiu po recepta), kurios neissiriebaluoja ir visaisp kitaip nesusitepa. galima riebaluotais pirstais paciupinet, paskui tik nuvalei ir vel tvarka.  Nekenciu kai atsiprintini ant lapo o ant jo po viso reikalo vien demes.


aga man irgi baisiai šlykštu,kai palieka visokios dėmės schmoll.gif bet laminuoti man būtų per brangu tike daug receptų,tai ir bandau žvelgt į juos iš tolo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamushka @ 2007 04 04, 16:31)
as darau taip, jamu patikusi recepta darau copy tadum paste i worda ir printinu, stengiuosi kad ant vienao lapo butu kokie 4 rec. (per abi puses)  is vienos srities, pvz tik mesa, arba tik tortai ir susegu i papke, kuri irgi yra padalinta pagal pagrindini ingredienta  rolleyes.gif


As irgi taip darau smile.gif Sisteminga ir patogu thumbup.gif
Atsakyti