As sen kepiau "Pyraga Obuoliu ruduo" Fotkes nespejau padaryt,turejom sveciu,tai,kad dingo greit.Vyras dar greit atsipjove gabala y darba,sako:- juk nebliks
QUOTE(Nolina @ 2007 04 23, 14:01)
o aš dariau Vištiena su adžika , labai paprasta ir skanu
Aš irgi savaitgalį pabandžiau tokią išsikepti.Tiesa,neturėjau namie grietinės,tai panaudojau neriebų majonezą.Dar į vištą prikišau apvirtų makaronų su sutarkuotomis morkomis.Labai patiko,tikrai lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas.
QUOTE(dianute @ 2007 04 22, 15:19)
aišku, kad verta aš kepiau itališkas bandeles. iš tikrųjų tai labai paprasta pirmąkart naudojau Dr.Oetker sausa mieles po 7g, bet nepavyko... bet čia turbūt mano klaida dabar turiu nusipirkusi prancūziškas mieles Elodie, po 5,5g, supakuotos po penkis pakelius, pirkau iki (pasiskaičiavau gramų tikslumu visas proporcijas, kiek ko dėti ), mokėjau apie 3,95 Lt.
dar norėjau padėkoti Sonatinai: vakar tavo temoj paskaičiau, kad hyper rimi yra pirkti migdolų drožlių, tai nulėkiau ir nusipirkau iš karto tris pakelius (nes jau buvau praradus viltį jų surasti)
dar norėjau padėkoti Sonatinai: vakar tavo temoj paskaičiau, kad hyper rimi yra pirkti migdolų drožlių, tai nulėkiau ir nusipirkau iš karto tris pakelius (nes jau buvau praradus viltį jų surasti)
Noriu paklausti kokiam skyriuje ir kuriuoje parduotuveje radai migdolu drozles nes as jas vis ieskau bet neradau
As dariau Separdo pyraga.Vyrui labai patiko o man
Sveikos.As vakar dariau lazanija su baltu padazu.Tik as nei troskinau kaip nurodyta 20 min (as gal tik 10), nei kepiau 40min:) ir nedejau tu dideliu tikru lazanijos lakstu,o dariau su papratais makaronais,krusiuos dar siek tiek apviriau.bet siaip ar taip,gavos viskas puikiai Aciu tau Sonatina
Na o pas mane sestdadieni buvo makaronu vakaras. Darme naminius makaronus, darbo daug, bet rezultatas Makaronus valgem su lasisos ir avokadu padazu, taip pat su kukuliais, kur viduje motzarelos suris. Sveciams labai patiko
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 16, 21:44)
Sūdyta lašiša su medumi
1 kg lašišos filė
1 l vandens
230 250 g stambios jūrinės druskos
200 g medaus
1 nedidelis ryšulėlis krapų
1 a. š. stambiai maltų pipirų
Vandenį užvirti ir jame ištirpinti druską. Šiek tiek praaušinti ir įmaišyti medų. Maišyti, kol medus ištirps. Lašišos filė sudėti į indą, pabarstyti pipirais, ant viršaus išdėlioti krapų šakeles. Užpilti ataušusiu druskos ir medaus tirpalu, uždengti ir 24 val. laikyti šaldytuve.
P. S. tikrai daugiau nebepirksiu sūdytos lašišos skonis fantastiškas...
Vietoj stambios jūrines druskos dėjau smulkiąją su jodu, nes kitos neturėjau. Man gavosi per sūru
Palaikiau truputį vandenyje, kad sūrumas sumažėtų. Dukra pasakė, jog šita lašiša skanesnė nei pirktinė
Vištienos ir lęšių sriuba
¼ puodelio aliejaus
2 vištos krūtinėlės
1 poras, perpjautas išilgai pusiau ir supjaustytas plonomis riekėmis
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
2 morkos, supjaustytos kubeliais
2 saliero stiebai, supjaustyti kubeliais
1 puodelis raudonųjų lęšių
1 litras vištienos sultinio
400 g skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
2 v. š. kapotų petražolių
druskos, pipirų
Įkaitinti šaukštą aliejaus dideliame puode. Sudėti vištienos filė ir kepti po 3 4 min. iš kiekvienos pusės. Išimti iš puodo, palaikyti 5 min. ir smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti.
Tame pačiame puode įkaitinti likusį aliejų. Suberti porus ir česnakus ir kepti maišant 2 minutes. Suberti morkas bei salierus ir dar pakepinti 2 min. Įmaišyti lęšius ir virti 1 minutę. Supilti sultinį ir konservuotus pomidorus, užvirti. Virti ant nedidelės ugnies neuždengus apie 20 minučių, kol lęšiai ir daržovės bus minkšti. Įmaišyti vištieną, petražoles, pagardinti druska bei pipirais. Patiekti su grietine ir traškia duona.
P. S. vištienos filė iškart smulkiai supjausčiau ir tada pakepinau. Vietoje poro dėjau kubeliais supjaustytą svogūno galvą.... Tikrai labai skani sriuba...
O prie sriubos puikiai tiko duonos lazdelės...
Duonos lazdelės su šalavijais
2 ½ a. š. (1 pakelis) sausų mielių
1 puodelis šilto vandens
3 ½ - 4 puodelio miltų
2 a. š. druskos
2 a. š. džiovinto šalavijo, smulkiai sutrinto
1/3 puodelio aliejaus
Nedideliame dubenyje užberti mieles ant vandens ir palikti 5 min. Išmaišyti, kol mielės ištirps. Dideliame dubenyje sumaišyti 3 ½ puodelio miltų, druską ir šalaviją. Supilti mielių mišinį ir aliejų. Maišyti apie 2 min., kol tešla ims laikyti formą. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkyti, kol pasidarys lygi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla pasirodys lipni, dar berti šiek tiek miltų.
Didelį dubenį šiek tiek patepti aliejumi, įdėti tešlos rutulį ir uždengti rankšluosčiu ar plėvele. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Tešlą lengvai paminkyti ir padalinti į keturias dalis. Tris tešlos dalis pridengti plėvele, kad nedžiūtų, o ketvirtąją supjaustyti į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Rankomis iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuoti apie 25 cm ilgio virvelę. Virveles dėti 2 3 cm atstumu viena nuo kitos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 10 min. Ataušinti ant grotelių. Tą patį padaryti su likusiais tešlos ketvirčiais. Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 savaičių.
P. S. tešlą dariau duonkepėje, sunaudojau 3 ½ puodelio miltų ir papildomai minkant tešlą įpyliau kelis šaukštus vandens... Dar įbėriau 1 a. š. cukraus... Trašku ir skanu
Duonos lazdelės su šalavijais
2 ½ a. š. (1 pakelis) sausų mielių
1 puodelis šilto vandens
3 ½ - 4 puodelio miltų
2 a. š. druskos
2 a. š. džiovinto šalavijo, smulkiai sutrinto
1/3 puodelio aliejaus
Nedideliame dubenyje užberti mieles ant vandens ir palikti 5 min. Išmaišyti, kol mielės ištirps. Dideliame dubenyje sumaišyti 3 ½ puodelio miltų, druską ir šalaviją. Supilti mielių mišinį ir aliejų. Maišyti apie 2 min., kol tešla ims laikyti formą. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkyti, kol pasidarys lygi ir elastinga, apie 10 minučių. Jei tešla pasirodys lipni, dar berti šiek tiek miltų.
Didelį dubenį šiek tiek patepti aliejumi, įdėti tešlos rutulį ir uždengti rankšluosčiu ar plėvele. Šiltai kildinti, kol padvigubės, apie 1 val.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Tešlą lengvai paminkyti ir padalinti į keturias dalis. Tris tešlos dalis pridengti plėvele, kad nedžiūtų, o ketvirtąją supjaustyti į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Rankomis iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuoti apie 25 cm ilgio virvelę. Virveles dėti 2 3 cm atstumu viena nuo kitos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 10 min. Ataušinti ant grotelių. Tą patį padaryti su likusiais tešlos ketvirčiais. Laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 savaičių.
P. S. tešlą dariau duonkepėje, sunaudojau 3 ½ puodelio miltų ir papildomai minkant tešlą įpyliau kelis šaukštus vandens... Dar įbėriau 1 a. š. cukraus... Trašku ir skanu
Kepiau :
1. Persikų pyragą su migdolais nors ir nelabai iškilo, bet skonis nuostabus, tirpsta burnoje. Bandysiu dar kartelį kepti, gal geriau iškils
2. varškės tinginį. Vyras buvo sužavėtas
3. Aharoni obuolių pyragą. Reik valgyti atšalusį, pasijaučia tikras skonis, o mes surijome dar karštą
1. Persikų pyragą su migdolais nors ir nelabai iškilo, bet skonis nuostabus, tirpsta burnoje. Bandysiu dar kartelį kepti, gal geriau iškils
2. varškės tinginį. Vyras buvo sužavėtas
3. Aharoni obuolių pyragą. Reik valgyti atšalusį, pasijaučia tikras skonis, o mes surijome dar karštą
Ar galetu man kas padeti? Vakar vyras nupirko labai didele kopusto galva (ziopliukas parvilko net 2,5kg, nors mes tik dviese) Tai nutariau padaryti balandeliu, tuo pradziugindama ji ir save. bet visai nemoku ju daryti. siek tiek isivaizduoju kaip juos daryt, bet nei ki galo. gal kuri pagelbes man? Sonatinos balandeliu apkepa maciau,bet as noreciau tu tikruju balandeliu. is anksto dekui visoms uz sugaita laika, teikiant pagalba