Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

Sonatina, labiausiai mane sužavėjo Biskvitinis tortas su varške, tik jis sudėtingiausias doh.gif , dar alternatyvai yra citrininis tortas ir varškės su mango ir avietem/braskėm... šiandien dar kankinsiuos, nes nevažiuosim apsipirkti rolleyes.gif ryt jau pirksiu produktus - ir jaučiu visiem trim lotuliukas.gif tada darysim degustacijas, ir šventei kepsim kažkurį vieną... (o gal ir visus tris tongue.gif ) papasakosiu biggrin.gif jei gausis...
Atsakyti
Nepykit, jei jau buvo toks klausimas, bet l. neturiu laiko visą temą skaityt blush2.gif
Ar galima greitam pyragui su uogom naudoti šaldytas trintas su cukrum uogas?
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2007 05 01, 12:32)
Nepykit, jei jau buvo toks klausimas, bet l. neturiu laiko visą temą skaityt blush2.gif
Ar galima greitam pyragui su uogom naudoti šaldytas trintas su cukrum uogas?


Galima - aš naudoju smile.gif
Va tuoj kokį 5 kartą kepsiu jį su šaldytom trintom avietėm rolleyes.gif (pagaliau radau kur panaudoti tą krūvą prišaldytų uogų lotuliukas.gif )
Atsakyti
Tik reiketu atitirpinti saldytas ax.gif
Atsakyti
user posted image

Viščiukų blauzdelės su medumi ir garstyčiomis

6 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
3 v. š. skysto medaus
2 v. š. kreminių garstyčių
2 v. š. sojos padažo
1 v. š. citrinų sulčių
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
8 viščiukų blauzdelės
druskos

Sumaišyti česnakus, medų, garstyčias, sojos padažą, citrinų sultis ir pipirus. Užpilti blauzdeles marinatu, kad lygiai apsemtų. Uždengti ir palaikyti šaldytuve 1 val. Kepti ant grilio 15 min., kas 3 minutes apverčiant, kol pradūrus šakute bėgs skaidrios sultys. Pabarstyti druska ir patiekti.

P. S. kadangi kieme buvo baisus vėjas, kepėme orkaitėje su griliu... Tikrai vykęs receptas... rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Bandelės su sezamu

300 ml šilto vandens
1 pakelis (7 g) sausų mielių
1 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
200 g paprastų miltų
200 g rupaus malimo miltų
70 g skrudintų sezamo sėklų + 2 v. š. bandelėms apibarstyti
šiek tiek pieno bandelėms aptepti

Sumaišyti mieles, cukrų ir 5 v. š. vandens. Leisti mielėms ištirpti. Miltus sumaišyti su druska dideliame dubenyje. Viduryje padaryti duobutę ir supilti mieles. Mediniu šaukštu maišyti, kol ims formuotis tešlos rutulys. Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkyti tešlą, kol bus lygi ir elastinga, apie 10 min. Dėti į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Į tešlą įminkyti sezamo sėklas. Padalinti tešlą į 16 dalių ir suformuoti bandeles. Uždengti bandeles plėvele ir dar kartą pakildinti. Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pakilusias bandeles aptepti pienu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 15 – 18 min. Ataušinti ant grotelių.

P. S. tešlą maišiau duonkepėje... Labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 01 gegužės 2007 - 14:40
user posted image

Vaisinis musas

1 v. š. (15 g) želatinos
450 g saldžios vaisių ar uogų tyrės
300 ml riebios grietinėlės

Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir sumaišyti su vaisių tyre. Grietinėlę išplakti iki purumo. Kai tyrė sutirštės, kelis jos šaukštus įmaišyti į grietinėlę, o tada grietinėlę įmaišyti į likusią tyrę. Išpilstyti paruoštą masę į desertinius indelius ir atšaldyti. Papuošti uogomis ar vaisių gabalėliais.

P. S. dariau iš šaldytų vyšnių – jas sutryniau blenderiu kartu su cukrumi... Greitai paruošiamas ir skanus desertas... rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Duona su parmezanu ir česnakais

1 pakelis (7 g) sausų mielių
1 1/2 puodelio šilto vandens
2 a. š. cukraus (medaus)
2 a. š. druskos
1/4 puodelio aliejaus
3 1/2 puodelio miltų
2 didelės susmulkintos skiltelės česnako
1/3 - 1/2 puodelio tarkuoto parmezano

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi, palaikyti 10 min. Supilti aliejų, suberti 2 puodelius miltų, druską ir kruopščiai išmaišyti. Palaipsniui berti likusius miltus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų ir bus elastinga. Ant stalo suberti česnakus bei sūrį, ant viršaus dėti tešlą ir viską kartu gerai išminkyti. Dėti tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, pridengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Tešlą apminkyti ir dar kartą pakildinti. Formuoti kepalą ir kepti iki 180 – 190º C įkaitintoje orkaitėje 30 – 35 min.

P. S. puodelis – 237 ml. Vietoje šviežio česnako įbėriau česnakų miltelių... Manau, kad galima naudoti bet kokį aštresnio skonio fermentinį sūrį... Jei norite, kad plutelė gautųsi labai traški, pirmas 10 min. kepkite iki 230º C įkaitintoje orkaitėje, o vėliau temperatūrą primažinkite iki 180 – 190º C. Be to, po pirmųjų dešimties minučių orkaitę apšlakstykite vandeniu... Aš tešlą maišiau duonkepėje... Bėriau 3 puodelius paprastų miltų ir ½ puodelio rupaus malimo... Tikrai labai skani duona... Puikiai tiko prie Kiaulienos korėjietiškai ir šviežių daržovių salotų... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šiomis dienomis kepiau[I]

Vištieną jogurto padaže. Gavosi super ir l. skanu 4u.gif

Kotletai su sufle kepurėlėmis. Labai skanu, ypač viršus ax.gif

Tinginių Skruzdėlynas. Atradimas, kaip galima greitai pasmaguriauti bigsmile.gif

Tortas iš krekerių Žuvytės. Dar stingsta, kitą dieną pasigirsiu mirksiukas.gif

Varškiniai rageliai, nelabai pavyko, gavos kietoki. Bet prieš kelias valandas iškepiau, o jau liko tik skanus prisiminimas lotuliukas.gif

Taigi, didelis didelis ačiū tau, nes jau receptukų kelioms dienoms į priekį prisikroviau 4u.gif Gal tiksliau, metams į priekį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamuneR: 01 gegužės 2007 - 20:39
user posted image

Obuolių pyragas su jogurtu ir trupiniais

Tešla
400 ml miltų
200 ml cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
100 ml tirpinto sviesto

150 g jogurto
1 kiaušinis

Įdaras
150 ml razinų
2 v. š. brendžio (likerio, romo)
2 - 3 dideli obuoliai
1 v. š. citrinos sulčių
500 g kreminės varškės
100 ml cukraus
1 a. š. vanilės
3 kiaušiniai

Tešlai sumaišyti visus sausus ingredientus, supilti sviestą ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Gautą masę padalinti į dvi lygias dalis. Vieną dalį padėti į šaldytuvą. Į kitą įmaišyti jogurtą ir kiaušinį. Gerai išplakti mikseriu iki vientisos masės. Gautą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens torto formą.
Razinas mirkyti brendyje mažiausiai 30 min. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Apšlakstyti citrinos sultimis. Varškę nedideliu greičiu išmaišyti su cukrumi, vanile ir kiaušiniais. Obuolius sumaišyti su išmirkusiomis razinomis ir suberti į formą ant tešlos. Ant viršaus supilti varškės masę ir išlyginti paviršių. Galiausiai užberti iš šaldytuvo išimtus tešlos trupinius. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 45 min. Ataušinti pyragą formoje ir patiekti su vaniliniu padažu ar ledais.

P. S. citrinos neturėjau, todėl į tešlą įmaišiau apelsino žievelės, o obuolius apšlaksčiau apelsinų sultimis... Razinų nedėjau... Jogurtą turėjau tik avietinį... Manau, kad čia labai tiktų citrininis jogurtas... Tikrai labai lengvas ir gaivus pyragas... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Oi Sonatina,kiek skanėstų naujų ir visi taip gardžiai atrodo 4u.gif nuplaukė mano svajonė nusikratyti per žiemą priaugtų kg doh.gif lotuliukas.gif ai tiek to gyvenimas per trumpas,kad tik seilę varvinti prie kompo,marš visu greičiu į virtuvę ir lepinkim šeimas ir save thumbup.gif Ačiū Sonatina wub.gif Beja aš gaminu daug ką pagal Sonatiną ir viskas puikiai pavyksta.Taigi mano receptų užrašai gali keliauti sau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 05 01, 08:17)

Burtininke, šis Napoleonas nėra iš tų "šlapiųjų"... ax.gif Lakštų aš niekuo nešlaksčiau... Bet teisingai juos padarius jie neturi gautis labai kieti - tiesiog reikia stengtis nepadauginti miltų ir prieš kepant labai plonai iškočioti (tiesiog per lakštą turi beveik persimatyti)... O kaip suprast neliko pertepimui kremo? g.gif Čia viršui aptept ar kam? bigsmile.gif Na, svarbiausia, kad tortas buvo suvalgytas smile.gif



Sonatina, neliko kremo viršui aptepti doh.gif O lakštus labai plonus dariau ax.gif Na, bet svarbiausia, kad skonis thumbup.gif
Atsakyti