Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

user posted image

Vištų sparneliai su medumi ir garstyčiomis

20 vienetų

20 vištų sparnelių
8 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
2 v. š. skysto medaus
2 v. š. kreminių garstyčių
2 v. š. sojos padažo
2 v. š. citrinų sulčių
4 v. š. aliejaus
2 a. š. druskos
1 a. š. juodųjų pipirų

Nuo vištų sparnelių nupjauti galus, paliekant tik mažas kulšeles. Nukirpti ar nupjauti kaulo galiuką ir nustumti mėsą nuo kaulo žemyn, kad būtų patogu laikyti iškeptą sparnelį. Sumaišyti česnakus, medų, garstyčias, sojos padažą, citrinų sultis, aliejų druską bei pipirus. Sudėti į marinatą paruoštus vištos sparnelius, uždengti ir šaltai marinuoti mažiausiai 1 val. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Sudėti sparnelius ant grotelių virš kepimo skardos. Kepti, kol mėsa gražia apskrus, apie 35 min. Patiekti šiltus ar kambario temperatūros.
Atsakyti
user posted image

Krepšeliai su rytietiška vištiena ir pesto

20 vienetų

Krepšeliams
175 g persijotų miltų
¼ a. š. druskos
1 ½ a. š. cukraus
90 g atšaldyto sviesto, supjaustyto kubeliais
1 kiaušinio trynys
2 v. š. vandens

Įdarui
1 vištos krūtinėlė
2 v. š. sojos padažo
1 v. š. ryžių acto
1 v. š. sezamų aliejaus
1 v. š. saulėgrąžų aliejaus

5 v. š. bazilikų pesto

Paruošti trapią tešlą – miltus sumaišyti su druska ir cukrumi ir suberti į didelį dubenį. Sudėti kubeliais supjaustytą sviestą ir dviem peiliais kapoti, kol pasidarys stambūs trupiniai. Įdėti kiaušinio trynį ir išmaišyti. Supilti vandenį ir rankomis greitai suminkyti tešlą, kol ji taps vientisa ir lygi. Kad tešla gautųsi tikrai trapi, miltus, sviestą ir vandenį patartina prieš tai bent 5 minutes palaikyti šaldiklyje.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 3 mm storio tešlos lakštą. Rantuota 6,5 cm skersmens formele išspausti 20 apskritimų. Sudėti tešlos diskus į mini keksiukų formeles ir po vieną kartą perdurti šakute. 30 min. pašaldyti šaldytuve. Iš kepimo popieriaus išsikirpti dvidešimt 7 x 7 cm dydžio kvadratų. Juos dėti ant tešlos ir formeles pripildyti sausų pupelių ar avinžirnių. Kepti krepšelius 10 min., tada išimti popierių ir pupeles bei dar kepti 10 min., kol gražiai apskrus. Ataušinti ant grotelių.
Įdarui vištos krūtinėlę užpilti šaltu vandeniu, užvirti ir ant silpnos ugnies virti 7 – 10 min. Visiškai ataušinti skystyje, kuriame virė. Vištieną nusausinti ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su sojos padažu, actu ir aliejais. Paruoštą įdarą sudėti į krepšelius. Ant viršaus uždėti po ½ a. š. pesto. Patiekti kambario temperatūros.

P. S. tešlą galima pagardinti įvairiais priedais – šį kartą aš įbėriau į miltus 1 a. š. sezamo sėklų. Galima vietoje sezamo įberti 1 a. š. aguonų arba 1 a. š. sumulkinto džiovinto rozmarino, arba 1 a. š. smulkintos džiovintos kalendros... Be priedų ši tešla puikiai tinka ir krepšeliams su saldžiais įdarais smile.gif
Atsakyti
user posted image

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir daržovėmis

60 vienetų

1 puodelis (70g) šviežių batono trupinių
500 g maltos vištos krūtinėlės
1 kiaušinis + 1 plaktas kiaušinis pyragėliams aptepti
1 nedidelė cukinija, smulkiai sutarkuota
1 morka, smulkiai sutarkuota
1/2 svogūno, smulkiai sutarkuoto
1/4 puodelis kapotų kalendros lapelių
1/4 puodelis kapotų petražolių
druskos, pipirų
4 dideli atšildyti sluoksniuotos tešlos lakštai
1 v. š. sezamo sėklų

Orkaitę įkaitinti iki 200°C ir dvi skardas iškloti kepimo popieriumi.
Blenderyje ar mikseriu sumaišyti batono trupinius, vištieną ir kiaušinį. Sudėti faršą į dubenį ir įmaišyti daržoves, žalumynus bei pagardinti prieskoniais.
Tešlos lakštą pakočioti ir perpjauti išilgai pusiau. Ant kiekvieno tešlos gabalo centro šaukštu išdėlioti 1/8 paruošto įdaro juostą. Įdarą uždengti vienu tešlos kraštu, tada ant užlenktos tešlos užlenkti kitą tešlos kraštą, kad gautųsi vyniotinis. Tą patį pakartoti su likusia tešla bei įdaru. Vyniotinius supjaustyti 3 cm pločio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką du kartus persmeigti peiliu, kad jis neišsiskirtų kepdamas. Sudėti pyragėlius į paruoštas skardas, aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 25 – 30 min., kol gražiai apskrus ir įdaras bus visiškai iškepęs.
Atsakyti
user posted image

Paštetu įdaryti kiaušiniai

10 kietai virtų kiaušinių
150 g mėgiamo pašteto
2 – 3 v. š. majonezo
druskos, pipirų

Kiaušinius perpjauti pusiau ir išimti trynius. Trynius sumaišyti su paštetu ir majonezu. Pagardinti druska bei pipirais ir gauta mase įdaryti kiaušinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 21 gegužės 2007 - 20:09
user posted image

Mini keksiukai su kalakutiena ir bruknėmis

20 vienetų

Tešlai
175 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
1 v. š. cukraus pudros
1 kiaušinis, plaktas
125 ml pieno
3 v. š. tirpinto sviesto

Įdarui
4 v. š. tepamo varškės sūrelio
150 g rūkyto kalakuto riekelių
4 v. š. bruknių džemo

Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais, soda, druska ir cukraus pudra. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinį, pieną ir sviestą. Supilti skystus ingredientus į sausus ir lengvai išmaišyti, tik kol nebeliks sausų miltų. Nepermaišyti! Sudėti tešlą į paruoštas mini keksiukų formeles. Į tuščias formeles pripilti vandens. Kepti apie 12 min., kol gražiai apskrus. Ataušinti ant grotelių. Keksiukus perpjauti pusiau. Apatines dalis aptepti sūreliu, dėti po riekelę kalakutienos ir po ½ a. š. bruknių džemo. Uždengti viršutinėmis keksiukų dalimis. Patiekti kambario temperatūros.

P. S. keksiukus galima pagardinti įvairiais prieskoniais - aš į sausus ingredientus įmaišiau tarkuotą apelsino žievelę... rolleyes.gif
Atsakyti
Likę receptai jau buvo įdėti anksčiau:

Vyniotinis su grybais su šiokiais tokiais pakeitimais - šį kartą vietoje raudonųjų pipirų dėjau virtų krevečių, o vietoje varškės įpyliau šiek tiek grietinėlės ir viską patroškinau. Tada įmaišiau sūrelį su žalumynais ax.gif

user posted image

Itališkos bandelės

user posted image

Trupiniuotis ir Plikyti pyragaičiai

user posted image

Tortą dariau pagal Mišelės receptą smile.gif Tik aš nedariau apatinio riešutinio - karamelinio sluoksnio... Bet iš esmės labai įspūdingas tortas rolleyes.gif

user posted image

O šiaip ačiū visoms už pagyras 4u.gif Kadangi ir svečių buvo pakankamai daug, maisto praktiškai buvo kaip tik mirksiukas.gif
Atsakyti
Sonatina, na, tu super, super, super! Jau vien per mane kiek tavo gerbėjų atsirado smile.gif.
O tas gimtadienis... Kadangi "kūdinuosi", o ir šiaip vasarą mažiau gaminti norisi, tai kol išsinagrinėsiu visus tuos receptėlius - bus malonaus darbelio.

Turiu klausimą dėl lašišos - pasidarėm 1 kg pagal tavo receptą, tai dabar nežinom, kur tiek dėti smile.gif. ta prasme, kad skanu, valgom, na, bet kai jos tokia kaina, tai neįpratę valgyt tokiais kiekiais. Kaip ją geriau laikyti, kad ilgiau išliktų šviežia? marinatą tai nupylėm, o šiaip tai šaldytuve, bet per kiek maždaug laiko suvartot būtina?
Atsakyti
user posted image

Daugiasluoksnis tortas

Riešutinis sluoksnis
1 st. cukraus
1/4 st. vandens
1 v. š. citrinų sulčių
2 st. riešutų (migdolų, lazdyno ar žemės), supjaustytų plokštelėmis ar susmulkintų

Vanilinis biskvitas
3 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės esencijos
1/3 st. miltų
2 v. š. krakmolo

Šokoladinis biskvitas
100 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
1/2 st. pasukų ar kefyro
60 g šokolado
1/2 a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
1 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. sodos
žiupsnelis druskos

Želė
1,5 st. vyšnių sulčių
15 g želatinos miltelių

Vanilinis ir šokoladinis kremas
2 kiaušiniai
350 ml pieno
4 v. š. krakmolo
1/2 st. cukraus
1 a. š. vanilės esencijos
100 g šokolado
2 st. grietinėlės
15 g želatinos miltelių

Glazūra
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės

Riešutinis sluoksnis
Puode storu dugnu sumaišyti cukrų su vandeniu ir citrinos sultimis. Ant vidutinės ugnies užvirti, įsitikinus, kad cukrus visiškai ištirpo. Sumažinti ugnį ir nemaišant virti sirupą (kad ant puodo sienelių nesusidarytų cukraus kristalai, jas reikia laikas nuo laiko tepti šlapiu teptuku). Riešutus pakaitinti orkaitėje, bet neleisti parusti. Tai būtina tam, kad dedami į karštą karamelę šalti riešutai stipriai nesumažintų jos temperatūros ir iškart nesustingtų. Kol verda sirupas, pasiruošti keturkampį kepimo popieriaus lapą, jį patepant aliejumi (tam, kad sustingusį riešutinį sluoksnį pavyktų nuo popieriaus nuimti) ir kočėlą, taip pat patepant aliejumi. Sirupą virti tol, kol spalva bus tamsi karamelinė. Po to nukelti nuo viryklės ir įmaišyti šiltus riešutus. Sumaišyti taip, kad karamele pasidengtų visi riešutai. Dėti riešutus ant paruošto popieriaus ir kočėlu išlyginti į vieną lygų sluoksnį. Leisti ataušti maždaug 5 min. ir išpjauti 20 cm skersmens diską. Tuomet leisti karamelei visiškai sustingti. Likusią riešutinę masę sumalti ir panaudoti torto šonams apibarstyti. Svarbu su karamele dirbti labai atsargiai, nes jos temperatūra daug aukštesnė už verdančio vandens!

Vanilinis biskvitas
Orkaitę įkaitinti iki 170º С.
20 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
Baltymus nedideliu greičiu plakti, kol suputos, tada nenustojant plakti palaipsniui suberti pusę cukraus (po 1 – 2 v. š.). Kitą dalį cukraus galima berti tik tada, kai prieš tai subertas cukrus bus visiškai ištirpęs. Tai patikrinti galima tiesiog patrynus šiek tiek baltymų masės tarp pirštų. Padidinti greitį ir plakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki šviesiai geltonos, beveik baltos purios masės, įmaišyti vanilę. Miltus ir krakmolą persijoti į trynius, sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus, maišant sukamaisiais judesiais. Dėti masę į paruoštą formą ir kepti 20 – 30 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių ir perpjauti į du sluoksnius. Vieną sluoksnį galima užšaldyti ir panaudoti kitam tortui.

Šokoladinis biskvitas
Orkaitę įkaitinti iki 170º С.
20 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti šokoladą ir palikti, kad praauštų. Mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti vanilę, po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti ~ 1 min.). Įmaišyti ištirpintą šokoladą. Atskirame inde persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Per tris kartus suberti miltų mišinį paeiliui su kefyru į sviesto – kiaušinių masę, kaskart išmaišant. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą ir kepti 20 – 25 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių ir perpjauti į du sluoksnius. Vieną sluoksnį galima užšaldyti ir panaudoti kitam tortui.

Želė
Maistine plėvele iškloti neišardomos 20 cm skersmens formos dugną ir sieneles. Želatiną išbrinkinti ¼ st. šaltų sulčių. Pakaitinti likusias sultis ir jose išmaišyti išbrinkusią želatiną. Gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Dėti į šaldiklį ir laikyti ten iki torto surinkimo. Galima ir paruošti tiesiog vyšninę želė iš pakelio.

Glazūra
Puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę užvirti ir ja užpilti susmulkintą šokoladą. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Galima naudoti iškart arba laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

Vanilinis ir šokoladinis kremas
Plikytam kremui sumaišyti krakmolą su cukrumi ir įmaišyti kiaušinius, trinant, tol, kol nebeliks gumuliukų. Pieną užvirti ir plona srovele nuolat maišant supilti į kiaušinių – krakmolo masę. Tada viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies kelias minutes, kol masė sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo viryklės, jei reikia, perkošti, sudėti į dubenį, uždengti maistine plėvele, kad plėvelė liestų visą kremo paviršių, ir visiškai ataušinti. Į ataušusį kremą įmaišyti vanilę.
Ištirpinti šokoladą.
Želatiną išbrinkinti ¼ st. grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo. Išbrinkusią želatiną šiek tiek pakaitinti, kad ji visiškai ištirptų. Dabar, plakant plikytą kremą nedideliu greičiu mikseriu, supilti ištirpintą želatiną. Gautą masę padalinti į dvi nelygias dalis, proporcija 2:1. Taip pat padalinti ir plaktą grietinėlę.
Sumaišyti didesniąją dalį kremo su didesniąja dalimi grietinėlės. Į mažesniąją dalį kremo įmaišyti ištirpintą šokoladą ir sumaišyti su mažesniąja dalimi grietinėlės. Nors visas kitas torto dalis galima pasiruošti iš anksto, kremą reikėtų gaminti prieš pat surenkant tortą.

Torto surinkimas
Ant torto lėkštės padėti riešutinį diską. Ant jo paskleisti 1/3 vanilinio kremo. Ant viršaus dėti vanilinį biskvitą ir vėl 1/3 vanilinio kremo. Tada dėti želė sluoksnį ir likusią dalį vanilinio kremo (kad želė nečiuožtų nuo kremo, kremo ir želė sluoksnio paviršius reikėtų lengvai pabarstyti nedideliu kiekiu cukraus pudros, sumaišytos su želatinos milteliais). Ant vanilinio kremo dėti šokoladinį biskvitą. Jo paviršių bei torto šonus aptepti šokoladiniu kremu. Surinktą tortą 1 val. padėti į šaldiklį, kad sustingtų viršutinis kremo sluoksnis. Atšaldyto torto šonus bei viršų aptepti glazūra (jei reikia, ją galima šiek tiek pašildyti, kad suskystėtų). Šonus galima pabarstyti malta riešutine mase. Tortą mažiausiai 3 val. laikyti šaldytuve. Pjaustyti karštu peiliu.

P. S. stiklinė – 237 ml. Riešutinio – karamelinio sluoksnio nedariau visiškai. Todėl vanilinio kremo dėjau tik du sluoksnius – ant vanilinio biskvito ir ant želė. Tortą dariau 26 cm skersmens, todėl biskvitų nereikėjo pjaustyti į sluoksnius – gavosi po vieną normalų sluoksnį. Beje, vanilinį biskvitą aš darau kitaip - tiesiog mikseriu išplaku neatskirtus kiaušinius su cukrumi, kol masė tampa beveik balta ir jos tūris padidėja apie 3 kartus (7 - 10 min.), o tada ranka įmaišau persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu... Neišardomos formos želė sluoksniui neturėjau, todėl išardomą formą iš vidaus išklojau plėvele, o iš išorės kelis kartus apvyniojau folija. Želė puikiai sustingo ir visiškai neišbėgo. Kadangi tortą dariau gerokai didesnį, pritrūkau glazūros – tokiu atveju ją reikėtų ruošti iš 200 g šokolado. Glazūrai vietoje gliukozės naudojau skystą dirbtinį medų. Kremo dariau tokį patį kiekį, kaip recepte, o želė paruošiau iš 2 st. sulčių. Tortas ypač skanus ir ne per saldus... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Aciu uz receptuka 4u.gif
Ale kiek prie to torto darbo... Jei reiktu siandien gamint, tai tingeciau smile.gif
Atsakyti
Išties niekad nekomentuoju, bet pamačiusi šitą tortą.. Viskas, na čia tai jau viršūnė, nerealus jis, tiesiog. Trūksta žodžių. Sonatina, kiek laiko gaminai šį grožį ;D?
Atsakyti
Niam, niam - kaip viskas superiniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Groziai neispasakyti ax.gif kad man taip kada ismokti blush2.gif
sonatina, o kuo tu sijoji miltus, ir kokia kaina tuo prietaiso? ax.gif as cia ziurinejau, na bet 27zl uz specialiu prietaisa sijojimui man biskiuka gaila ax.gif
Ir kitas klausimelis, kiek LT Dr.Oetker produkcija kainuoja? g.gif blush2.gif
Atsakyti