Įkraunama...
Įkraunama...

Mama Kamanė ir jos vaikeliai

Kartą gyveno Kamanė po vyšnios krūmu. Dar iš rudens ji buvo įsitaisiusi puikų būstą po išlindusia šaknimi. Kamanės urvelis buvo tikrai labai jaukus. Sienos čia buvo išpuoštos pernykščiais vyšnių lapais. Baldus Kamanė visus pasidarė pati iš vaško. Palei sienas stovėjo išrikiuotos vaško lovelės su mikštučiukais žiedadulkių patalėliais. Kiekvienoje lovelėje gulėjo po vieną kiaušinį. Greitai iš jų turėjo ristis mažos bitutės- Kamanės vaikeliai.
Kamanė vaikščiojo ant pirštų galiukų po kambrėlį ir žiūrėjo ar jau bunda jos vaikeliai. Greitai visose lovelėse šypsojosi mažos pūkuotos galvelės.

Tačiau Kamanė nežinojo, kad iki jos namelio maisto sandėliuko prasikasė urvelį piktasis Kirminas. Jis aptiko medaus puodynę. Kirminas buvo didelis besotis ir suėdė medutį per kelias dienas. Kai Kamanė pamatė, kad beliko mažai medaus, ji surado plėšiką ir išvarė. Bet vaikeliams jau nebebuvo ką valgyti.

Tada Kamanė išskrido ieškoti pražydusių gėlių. Lauke buvo šalta ir gėlės dar nežydėjo. Kamanė pasiguodė Zylutei. Tai buvo Kamanės kaimynė, gyvenusi gretimo medžio drevėje. Zylutė pažadėjo pažadinti pavasarį ir kartu visas gėles. Ji gražiai giedojo visą dieną, kol gėlės neištvėrė ir atsimerkė pasižiūrėti kas čia taip gražiai gieda.


Kamanė pamatė pražydusias gėlytes ir išskubėjo rinkti medaus. Gėlės buvo labai geros. Jos davė ne tik medaus, bet ir žiedadulkių, kad mažieji vaikeliai gautų ir duonelės. Tik Kamanė mokėjo iškepti iš žiedadulkių labai skanią duonelę, nuo kurios visi vaikeliai augo labai greitai.

Kamanės šeimyna padėkojo Zylei, kad pažadino pavasarį ir iškėlė didelę puotą po vyšnios krūmu. Smalsuolis Kirminas irgi išlindo pažiūrėti. Galvojo, kad vėl ras ką suėsti. Bet čia jį ir pagavo vikruolė Zylė ir sulesė. Visi dabar buvo sotūs ir laimingi.

O Saulelė šildė vis stipriau ir stipriau iki atėjo vakaras. O dabar labanakt visoms smalsioms akelėms, kad augtų vaikeliai dideli dideli ir greiti kaip Kamanės.



user posted image
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 04 09, 12:26)
Kartą gyveno Kamanė  po vyšnios krūmu. Dar iš rudens ji buvo įsitaisiusi puikų būstą po išlindusia šaknimi. Kamanės urvelis buvo tikrai labai jaukus. Sienos čia buvo išpuoštos pernykščiais vyšnių lapais. Baldus Kamanė visus pasidarė pati iš medutį per kelias dienas. Kai Kamanė pamatė, kad beliko mažai medaus, ji surado plėšiką ir  išvarė. Bet vaikeliams jau nebebuvo ką valgyti.




thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai grazi pasakele,ka tik paskaiciau savo vaikuciams,labai patiko 4u.gif smile.gif Sekantis klausimas buvo:ar dar ura tokiu graziu pasaku? Ieskosim...
Atsakyti

Labai grazi pasaka...tikrai.
Atsakyti
Labai graži pasakėlė aciuks.gif
Atsakyti
Tikrai grazi pasakaite, gal dar kokiu trumpu mokate? thumbup.gif
Atsakyti
thumbup.gif , bet mano mažieji dar prašo... doh.gif
Atsakyti
Labai grazi pasaka,mano mergaitei patiko thumbup.gif
Atsakyti
Ir man patiko 4u.gif
Atsakyti
oi kokia puiki ta kamane 4u.gif
Atsakyti
Graži pasakėlė wub.gif Bet man dar tenka ir nusirašyti, nes paskui prašo kad dar paskaityčiau ax.gif Tai turiu ką veikti doh.gif
Atsakyti
Grazi pasaka 4u.gif
Atsakyti