Įkraunama...
Įkraunama...

Priebalsių k, g netarimas

labas. turim tokią problemėlę. mano sūnui greit 4. jo pusseserei jau 5 suėjo. kartu žaidžia, kartu pešasi ir ... kartu švepluoja. netaria š, ž...ir taip toliau. taip pat netaria r. schmoll.gif kai vieni namuose būna, man tas šveplavimas kažkaip ausies nerėžia (pripratom). bet kai paklausau, kaip šneka jų bendraamžiai, tai mano vaikai paskutiniai švepliai atrodo. vis galvojau, kad išaugs. bet daba jau neramu daros (ir mokykla jau nebe užkalnų). gyvenam užmiesty, darželį lankom, kuriame tik dvi grupės tėra, tai jokio logopedo nė su žiburiu nerasi.

klausimas : ar tokio amžiaus vaikams šveplavimas jau problema? gal galite patarti, kur kreiptis dėl kalbos korekcijos? g.gif
Atsakyti
Mano didžiąją šveplumas užpuola, kai nori pasirodyt mažesne ,nei ištikrūjų esa lotuliukas.gif O šiaip kalba labai gerai.O aš pati buvau švepla iki 5 metųblush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žana @ 2006 04 02, 19:27)
Mano didžiąją šveplumas užpuola, kai nori pasirodyt mažesne ,nei ištikrūjų esa lotuliukas.gif O šiaip kalba labai gerai.O aš pati buvau švepla iki 5 metųblush2.gif

tai kad maniškius tikrai ne iš mandrumo tas šveplumas kankina. : verysad.gif gal tik mandrinas, kai vietoj aš sako af (maniškis taip pradėjo dviejų sakyti, o dabar jau kitaip neišeina, nors tu ką). Ir dar vieną mandrumą vaikas turi: nevartoja prielinksnių, aš jį visaip laužiu, o jis atkakliai vartoja tik a (eisiu a apačią; važiuosiu a tėčiu ir pan.). va tokios tokelės. oratorium tai jau tikriausiai nebus... unsure.gif
Atsakyti
Užduok šį klausimą logopedėms-jos turi savo atskirą skyrelį. Na jei sūnui dar nėra 4 metų, sakyčiau, kad gal dar čia fiziologinis šveplavimas.
Atsakyti
Keturmečiui dar normalu, o penkiametę tai reiketų logopedei parodyti, nes ji jau turetų š, ž, č tart mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eglutėskarotoji @ 2006 04 02, 18:09)
labas. turim tokią problemėlę. mano sūnui greit 4. jo pusseserei jau 5 suėjo. kartu žaidžia, kartu pešasi ir ... kartu švepluoja. netaria š, ž...ir taip toliau. taip pat netaria r.  schmoll.gif kai vieni namuose būna, man tas šveplavimas kažkaip ausies nerėžia (pripratom). bet kai paklausau, kaip šneka jų bendraamžiai, tai mano vaikai paskutiniai švepliai atrodo. vis galvojau, kad išaugs. bet daba jau neramu daros (ir mokykla jau nebe užkalnų). gyvenam užmiesty, darželį lankom, kuriame tik dvi grupės tėra, tai jokio logopedo nė su žiburiu nerasi.

klausimas : ar tokio amžiaus vaikams šveplavimas jau problema? gal galite patarti, kur kreiptis dėl kalbos korekcijos? g.gif

Užduok šį klausimą čia forume logopedei, bet manau tau ji pasakys pasikonsultuoti su realia logopede...Kai sakoma, geriau sužinoti kad viskas gerai, nei nueiti per vėlai ir kai tavęs paklausia, o kur buvot anksčiau?
Manuškui 4,5 šneka aiškiai bet RRRR netaria...bet man sakė iki 5 - 5,5m tai normalu...
Atsakyti
QUOTE(eglutėskarotoji @ 2006 04 02, 19:09)
netaria š, ž...

Turbūt taria taip, kad liežuvis išlenda iš už dantukų g.gif ? Jei taip tai būtina logopedo pagalba. Tai yra nelengvai pataisoma unsure.gif .
Atsakyti
Kuo anksciau pradesi tvarkytis,tuo geriau turetu buti.Nedelsk.Nors mano sesute r raides neistare iki tol kol neisejo i mokykla.Bet dabar visai kiti laikai,kad lauktum ir nieko nedarytum.O vaiko versti per prievarta tarti nereiktu,geriau pati kai su juo sneki aiskiai pabrezk raideles ar prielinksnius. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amberra: 14 balandžio 2006 - 23:03
Maniskis dar taip pat sveplioja, gal jau ir man reik susimastyt g.gif
Atsakyti
Gal žinot kokių pratimų, kaip išmokti tarti gomurinius priebalsius K ir G. Maniškiui 3 metai, bet vietoj jų taria T ir D. O gal dar žinot kaip R raidelę išmokyti tarti? Buvau skyrelyje kur logopedė konsultuoja, bet ten nieko gero neradau. Todėl gal trimečių mamytės gali patarti jei susidūrė u tokia problema g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2007 04 10, 21:37)
Gal žinot kokių pratimų, kaip išmokti tarti gomurinius priebalsius K ir G. Maniškiui 3 metai, bet vietoj jų taria T ir D. O gal dar žinot kaip R raidelę išmokyti tarti? Buvau skyrelyje kur logopedė konsultuoja, bet ten nieko gero neradau. Todėl gal trimečių mamytės gali patarti jei susidūrė u tokia problema  g.gif

Labas,
maniskiam buvo tokia problema, bet uzteko poros kartu pas privacia logopede ir viskas susitvarke. thumbup.gif Jeigu turi galimybiu, nuvesk pas privacia arba gal ir poliklinikose konsultuoja. Siaip tai kai mokino, tai su tokiu prietaiseliu liezuvi gilyn stume (namuose pabandyti galit su saukstuku arba tiesiog su pirstuku): liezuvelio gala gilyn spausti ir tarti sias raideles kkkk, gggg.

Atsakyti
QUOTE(vil @ 2007 04 11, 13:16)
Labas,
maniskiam buvo tokia problema, bet uzteko poros kartu pas privacia logopede ir viskas susitvarke. thumbup.gif  Jeigu turi galimybiu, nuvesk pas privacia arba gal ir poliklinikose konsultuoja. Siaip tai kai mokino, tai su tokiu prietaiseliu liezuvi gilyn  stume (namuose pabandyti galit su saukstuku arba tiesiog su pirstuku): liezuvelio gala gilyn spausti ir tarti sias raideles kkkk,  gggg.

4u.gif bandysiu ką nors veikti, jei ne, tai ieškosiuos logopedo privataus. O kokios dabar kainos pas logopedus privačius?
Atsakyti