mano 7 metų sūnus vos nesužalojo savo 3,5 metukų puseserės.ji mamai papasakojo kad jie žaidė daktarais,ir maniškis ja skiepijo saldainio pagaliuku i(tą)vietą,ačiū dievui tik pavirsiui,suregavau siaubingai,man šokas,kodel jis numove jai kelnytes,namuose tokių dalykų nemato,nežinau kaip elgtis,pykstu ant jo,negaliu net kalbėtis su juo ksd nepasakyčiau kažko,dėl ko .paskui labai gailėčiausi.jaučiuosi siaubingai blogai,kur pražiūrėjau auklėdama.kai pagalvoju kokios galėjo būti pasekmes,norisi bliauti balsu,matyt esu pati blogiausia mama,man pačiai jau reiks psichologo,padėkit.
nugi nepanikuok, ir kažkoooooooo sakyti tikrai nereikia.Vakui tiesiog įdomu kaip ta moterika giminė sudaryta- nu negi tu nesido
mėjai, nesureikšmink įvykio, kad nesutraumuotum vaiko, jam gi dar giminės pratesėju skirta būti.Tiesiog daugiau apie tai kalbėkit, pavartykit knygučių-kur moters kūnas rodomas ir tek.Nieko neutiko tikrai.Nesijaudink.
As manau cia normalu, cia smalsumas paprasciausiai.Viena kart subarei,paaiskinai kad negalima,kad gali pakenkti ar pan.Ir gal daugiau taip nepasielgs.Manau be to vaikai neuzauga,vistiek puse pasaulio zmoniu vaikystej zaide "daktaru " zaidima ar kazka panasaus.
per daug nepanikuok ir neužsipulk vaiko. nieko tu nepražiopsojai, tik gal laiku nepakalbėjai kuo skiriasi mergaitė nuo berniuko. nors kaip matau turi vyresnę dukrą, tai lyg ir turėjo natūraliai kilti tokie pokalbiai.
Paprasčiausiai ramiai pakalbėk su juo, kodėl negalima aštriais pagaliukais liesti tiek mergaitės lytinių organų tiek berniukų, jam suprantama kalba paaiškink kuo skiriasi mergaitė nuo berniuko, kokias funkcijas atlieka jų lytiniai organai. tik, aišku, kalbėk jam suprantama kalba, o ne frazėm iš anatomijos vadovėlio. o juk ir knygučių vaikams apie tai yra...
Paprasčiausiai ramiai pakalbėk su juo, kodėl negalima aštriais pagaliukais liesti tiek mergaitės lytinių organų tiek berniukų, jam suprantama kalba paaiškink kuo skiriasi mergaitė nuo berniuko, kokias funkcijas atlieka jų lytiniai organai. tik, aišku, kalbėk jam suprantama kalba, o ne frazėm iš anatomijos vadovėlio. o juk ir knygučių vaikams apie tai yra...
žinok tikrai ne vienas vaikas taip darė
na,gal ne saldainio pagaliuku,bet,kad vyko "apžiūrėjimai" tai tikrai
kaimynė pasakojo kaip ji užtiko sao 6metį brolį su bendramžiu kaimynu bedandančius viens kitam į užpakalį sukišt raktus....su vaikais buvo pašnekėta,kad taip negalima ir tiek
dabar tie berniūkščiai 12tokai-gražūs,nerealiai gražūs bernai, panų neatsiginantys ir visai normalūs
manau,kad čia tikrai nieko rimto ir taip smarkiai panikuoti nereikėtų
Juk jis neturėjo kažkokių žiaurių minčių,paprasčiausiai skiepijo,o smalsumo vedamas pasirinko tokią vietą skiepui
Mano draugė yra pasakojusi,kad vaikystėje su panašaus amžiaus berniuku žaidė karą ir atseit karo metu jį sužeidė į tą vietą
Tada prikalbino jį,kad leistų tąąąą vietą sutvarstyti
Viskas tuom ir baigėsi.Sužalotas daiktas buvo saugiai sutvarstytas,o kadangi tas berniukas (dabar jau vyriškis)mūsų bendras pažįstamas,tai besidalindamos prisiminimais smagiai prisijuokėm
Dėl to įvykio nei mano draugė nei "sužalotas karys"
manau nepatyrė jokios traumos.Šiuo metu yra normalūs žmonės,sukūrę normalias gražias šeimas