Įkraunama...
Įkraunama...

ar pritartumėt siūlymui

Apklausa: priešvedybinė sutartis - privaloma, ar pagal pasirinkimą? (64 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
O man atrodo, kad toks dalykas turėtų būti įvestas. Na tikmokesčiai gal kiek per dideli. Pati dabar tokio situacijoj, su ylimuoju planuojam statyti namą. Kadangi oficialiai jo alga didesnė - paskola bus forminama jo vardu.
O juk mes nevedę ax.gif
O kadangi didžioji darbų dalis bus mūsų rankomis atliekama, tai ne vien jo indelis bus. Juk ir paskola iš bendro biudžeto mokama...
O kas jeigu brangiajam kažkas po keleto metu susisuks galvelėj? Duok dieve, kad taip nenutiktų po 50 metų, bet juk niekada nesakyk niekada... Aš ant ledo liksiu? Po kelių metų susituoksim, o juk namas prieš vestuves įgytas doh.gif
Dabar greitai greitai susituokti kol namas nenupirktas? Nu išvis kažkoks absurdas... Aš tai gal visai ir norėčiau kokia sutartėlępasirašyti... Tik va, kad mylimajam kai užsimenu - tasiš karto pasipiktinęs - tu tipo mane palikt planuoji???
Šeip mes jau 6 metai kaip kartu. Ir neplanuoju aš jo keisti, bet kai pagalvoju kad po kokiu dešimties metų jam kokia jaunesnė ar dar galas žino kas pasimaišys po kojom, ir aš liksiu taip kaip stoviu???

Oj nežinau, nežinau...
Atsakyti
Jeigu kaikuriems tu sutarciu reikia,tai pirmyn,man asmeniskai nereikalinga nes nera ir nebus is ko bylinetis,abu labu nepiniguociai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige @ 2007 04 25, 22:44)
Jeigu kaikuriems tu sutarciu reikia,tai pirmyn,man asmeniskai nereikalinga nes nera ir nebus is ko bylinetis,abu labu nepiniguociai  biggrin.gif

o kaip bus po 20 metu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2007 04 25, 22:31)
Aš ant ledo liksiu?

Liksit.
Aš balsavau už.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 04 26, 11:01)
Liksit.
Aš balsavau už.

galvoju,kad apklausa reikejo uzvesti ne skyrelyje pries vedybas, o kokiame nors skyrybu skyrelyje g.gif rezultatai butu visiskai priesingi g.gif
Atsakyti
Ka toj sutartyje reiktu rasyt?
Bet kokia sutarti galima teisme uzgincyti, jeigu jau ka...
O siaip - CK yra, kodel reiktu papildomai pinigais sherti advokatus ar notarus, kad kazkokias sutartis patvirtintu?
Bet kuri sutartis negali priestarauti istatymui, tai ka ten mandro parasysi ?
Atsakyti
Aš tai už, gal tik jos pasirašymo tvarka būtų paprastesnė ir pigesnė - tarkim, būtų bendras blankas, o jį patvirtintų tvirtindami santuoką... O ką, visai būtų patogu, iš karto aiškumas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 04 26, 11:07)
Ka toj sutartyje reiktu rasyt?
Bet kokia sutarti galima teisme uzgincyti, jeigu jau ka...
O siaip - CK yra, kodel reiktu papildomai pinigais sherti advokatus ar notarus, kad kazkokias sutartis patvirtintu?
Bet kuri sutartis negali priestarauti istatymui, tai ka ten mandro parasysi ?

3.104 straipsnis. Vedybų sutarties turinys
1. Sutuoktiniai turi teisę vedybų sutartyje numatyti, kad:
1) turtas, įgytas tiek iki santuokos, tiek gyvenant susituokus, yra kiekvieno sutuoktinio asmeninė nuosavybė;
2) turtas, kiekvieno sutuoktinio įgytas iki santuokos ir esantis jų asmeninė nuosavybė, po santuokos įregistravimo tampa jų bendrąja jungtine nuosavybe;
3) turtas, įgytas susituokus, yra bendroji dalinė sutuoktinių nuosavybė.
2. Sutuoktiniai vedybų sutartyje gali nustatyti, kad viena iš šio straipsnio 1 dalyje numatytų turto teisinio režimo rūšių bus taikoma visam turtui arba tik tam tikrai jo daliai ar tik konkretiems daiktams.
3. Sutuoktiniai vedybų sutartyje gali nustatyti tiek esamo, tiek būsimo turto teisinį režimą.
4. Sutuoktiniai vedybų sutartyje gali nustatyti teises ir pareigas, susijusias su turto tvarkymu, tarpusavio išlaikymu, dalyvavimu tenkinant šeimos reikmes ir darant išlaidas, taip pat turto padalijimo būdą ir tvarką, jei santuoka nutraukiama, bei kitus klausimus, susijusius su sutuoktinių tarpusavio turtiniais santykiais.
5. Vedybų sutartyje numatytas sutuoktinių teises ir pareigas gali riboti tam tikras terminas, arba pareigų ir teisių atsiradimas ar pabaiga gali būti siejami su sutartyje numatytos sąlygos įvykdymu ar neįvykdymu.

Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2007 04 26, 11:10)
Aš tai už, gal tik jos pasirašymo tvarka būtų paprastesnė ir pigesnė - tarkim, būtų bendras blankas, o jį patvirtintų tvirtindami santuoką... O ką, visai būtų patogu, iš karto aiškumas smile.gif

nu jei butu visiems privaloma, tai gal itrauktu tokiso sutarties kastus i mokesti, kuri reikia civilinei metrikacijai sumoketi kad iregistruotu santuoka? g.gif bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2007 04 25, 22:31)
Po kelių metų susituoksim, o juk namas prieš vestuves įgytas  doh.gif
Dabar greitai greitai susituokti kol namas nenupirktas?
Oj nežinau, nežinau...

Yra tokia partnerystes sutartis. Galima ja sudaryti. Kam dar kazkokiu papildomu?

O siaip - 6 metai gyvena, namus statosi, tuoktis po keliu metu ruosiasi....kazkokia cia makalyne...sakyciau is vis pries santuoka - tai suprantu, kad gyvena ir sau galvos nesuka. O dabar...?
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2007 04 26, 11:12)
3.104 straipsnis. Vedybų sutarties turinys

Ta ir sakiau.Yra Civilinis kodeksas. Galima pasirasyti vedybine sutarti.
Klausiau: kam reikalinga priesvedybine sutartis? Juk apklausa del jos...
Jeigu klausimas tik del turto, tai nebutinai sutartyje aptarti - gali nuosavybes turetojas dali turto perleisti antram ir tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beigbeder: 26 balandžio 2007 - 10:20
QUOTE(Beigbeder @ 2007 04 26, 11:17)
Klausiau: kam reikalinga priesvedybine  sutartis? Juk apklausa del jos...
Jeigu klausimas tik del turto, tai nebutinai sutartyje aptarti - gali nuosavybes turetojas dali turto perleisti antram ir tiek...

Vedybų sutartis gali būti sudaryta iki santuokos įregistravimo (ikivedybinė sutartis) arba bet kuriuo metu po santuokos įregistravimo (povedybinė sutartis).
taigi nesvarbu,akip pavadinsim - priesvedybine ar vedybine ax.gif
beje, jei vyras znmonai perleidzia dali nuosavybes, vis tiek zmona ta turta bus igijusi santuokos metu, ane? ir kaip visas santuokos metu igytas turtas pagal CK, nesant sutarties, tas turtas bus ju bendroji jungtine nuosavybe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 04 26, 11:01)

Nebutinai, pasiskaitykite LAT Civilinė byla Nr. 3K-3-305/2006
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 04 26, 11:22)
nesant sutarties, tas turtas bus ju bendroji jungtine nuosavybe?  g.gif

Jei dovanos, tai bus dovana, o ne bendroji jungtine...
Papildyta:
Nu supratau....kalba apie zinoma vedybine sutarti, o ne apie kazkokia naujai atrasta priesvedybine...tik suformuluota taip, lyg butu israstas dviratis is naujo......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beigbeder: 26 balandžio 2007 - 11:04