Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimas išsimokėtinai - lizingas

Pirkome televizoriu Topo centre issimoketinai. Ir po to musu draugai labai nustebo kodel pati brangiausia lizinga pasirinkome? Likau nieko nesupratusi: kad tarp parduotuviu yra skirtumas suprantu, bet ar yra palukanu dydzio skirtumas ir priklausomai nuo parduotuves? Gal kas turi daugiau patirties?
Ir dar: as visai nenoriu viska pirkti Snoro lizingu, nes mano visos saskaitos Hansoje. Bet kaip suprantu, kai nori ka nors pirkti, visur tas "snoro lizingas"?
Atsakyti
Asara, ne visos parduotuvės sudariusios sutartis su Snoro lizingu. Visada paklausk prieš pirkdama. Mums irgi daug kur siūlė Snoro, kol išsiaiškinom, kad parduotuvėm patogiau ir naudingiau Snoro lizingas. Jis didesnes palūkanas uždeda. Mes kelis daiktus pasiėmėm Šiaulių banko lizinge. Jis pigiausias. Su Hanza irgi yra sudarytos sutartys parduotuvėse, bet kai palyginau procentus ir palūkanas, Snoro šiek tiek mažesnės palūkanos ir procentai. Geriausia iš pradžių viską išsiaiškinti, o po kelių dienų ateiti ir pirkti. ElektroMarkt galima ir Snoro, ir Hanza lizingus.
Atsakyti
O tai kuri is tikruju brangiausia, gal kas zino: topo centras, elektromarkt, ogmia ar pan? wink.gif
Atsakyti
Asara, viskas priklauso nuo pacio banko. Bankas diktuoja sąlygas. Aišku, ir parduotuvės dalį procentų sau pasiima.dar procentų dydis priklauso ir nuo išpirkimo laikotarpio. Jei trumpai 3 mėn. 6 mėn., tai mažesni procentai, jei ilgaiu - tai didesni.
Atsakyti
Sveikos,taip is tikruju salygas diktuoja bankas,mes taip pat zadam imti prekiu issimoketinai,bet norim is senuku,o ten tas snoro tik bankas,man taip pat nepalanku,siaip issimoketinai noreciau imti is Siauliu banko. smile.gif
Atsakyti
Siaip emem saldytuva ir virykle is Snoro lizingo.Kiek veliau buvom sumaste dar ir baldus pirkti issimoketinai.Tai buvom nustebinti "Snoro lizingo",kad imant antra karta daikta ju lizingu,jie taiko perpus mazesnias palukanas.Taigi apsimoka tikrai labai imti antra karta vel is Snoro.Siulo ypac geras salygas tada.
Atsakyti
Ar zinote,kad:

"Naujasis Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) įstatymas, ketvirtadienį priimtas Seime,padidina mokesčio tarifus vidus rinkoje.

Numatyta, kad naujasis PVM įstatymas įsigalios nuo gegužės 1 d., tačiau kai kurios jo nuostatos bus pradėtos taikyti jau nuo vasario 1 d. Tai įstatymo straipsniai, reglamentuojantys lizingo apmokestinimą.

Nuo vasario 1-osios PVM į biudžetą turės būti sumokėtas iš karto, kai išperkamosios nuomos būdu perduodamas turtas bus perduotas pirkėjui."

Atsakyti
Ir del to prekes issimoketinai brangs. 18 proc. PVM pirkejas gales sumoketi is karto arba sumoketi dalimis, bet tada jam dides finansuojama suma.

Vis tik kaip beskaiciuotum, is banko pasiimti vartojamaja paskola yra naudingiau, nei pirkti lizingu
Atsakyti
Na mane tai baisiai sunervavo tas PVM mokestis.Kai pirkom lizingu,neimokejom isvis pinigu,pirma imoka tik po menesio buvo.O dabar nori nenori teks imoket,o tas 18 % tai jai nemaza suma susidaro visgi jei daiktas brangesnis truputi.Nesamone kazkokia sumaste sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 01 17, 19:42)
Vis tik kaip beskaiciuotum, is banko pasiimti vartojamaja paskola yra naudingiau, nei pirkti lizingu

Kazin ar ne brangiau gautusi,nes tu paskolu palukanos buna nemazos unsure.gif nors skaiciuot nebandziau...
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 01 17, 17:42)
Vis tik kaip beskaiciuotum, is banko pasiimti vartojamaja paskola yra naudingiau, nei pirkti lizingu

Tikrai ne. Pirkdami automobilį skaičiavom, derėjom ir kaip beskaičiavom, kokį banką besirinkom vartojamoji paskola pasirodė blogiau. O šiaip tai daug ką esam pirkę išsimokėtinai, bet per Hansa, Nord/LB bankus (tiesiog su šiais bankais buvo sudarytos sutartys ir nelabai čia ką pasirinksi..nebent kitą "pardavėją"..). pamėgom pirkti išsimokėtinai, net ir turėdami pinigų, tiesiog nesinori iškart sumokėti, tai dalimis nesijaučia laugh.gif jau turbūt mums nieko ir neparduotų, nes ant kiekvieno "šeimos" nario po lizingo sutartėlę, ir ne po vieną laugh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
lizingo salygos priklauso nuo konkrecios parduotuves. Parduotuve yra sudariusi sutarti su banku ir turi tam tikras salygas. Beje parduotuve bankui uz suteikta kredita irgi moka mokescius.
Snoro banko reikalavimai yra vieni is didziausiu, daznai kiti bankai po snoro atsisakymo leidzia pirkti issimoketinai. Buvo tokios kelios situacijos, kad snoro bankas atsisake suteikti kredita, motyvuodamas per mazomis pajamomis, o lateko lizingas kredita suteike.
Beje, ar zinote, kad pirkti is karto yra pigiau. Kai dar dirbau is karto kliento klausdavome kaip nores moketi - nuo mokejimo budo skirdavosi ir kaina. Nors teisiskai taip negali buti, bet kai nori gali rasti ivairiausiu budu.

Beje, netikekite tuo sukiu, kad prekes bus nulinis pabrangimas - tie pinigai vistiek atsiimami. Tai gali buti ivardinta kaip sutarties sudarymo mokestis ar paprasciausiai iskaiciuota i prekes kaina.

Kai yra galimybe geriausia daikta pirkti is karto, arba bent jau moketi kuo didesni pradini inasa ir imti kuo trumpesniam laikui - tada buna mazesnes palukanos.
Atsakyti