QUOTE(uups @ 2007 04 19, 01:06)
O siaip tai ash pasigendu moterishku savo kartos vardu,- nemaciau nei vienos gyvos mazhos Daivos, Jolantos, Ingridos, Gitanos, Loretos, Irmos, Dalios, Linos, Vaidos, Astos, Editos, Egles, Jurates, Sigitos, Jurgitos, Aistes.... zinau tik po viena Rasa, Laura ir Ruta.... turbut duociau savo dukrai viena ish savo kartos vardu,- butu tikrai vienintele
Aš taip pat pastebėjau, kad tokie vardai naujagimiams suteikiami gan retai

Žinau iš išvardintų tik 1 mažą Liną ir 1 mažą Vaidą, 1 mažą Aistę, o šiaip pažįstų labai daug 18-25 metų merginų (ypač Linų ir Eglių pažįstų labai daug), tik nepažįstų nei vienos Gitanos, Irmos, Daivos, o Loretą žinau tik 1, apie 40 metų moterį.
O čia dar keletas pažįstamų vyresnio amžiaus moterų vardų, kurie šiais laikai retesni: Zita (apie 60 metų), Konstancija (asmeniškai nepažįstų, bet čia jau mirusi pažįstamos prosenelė), Regina (apie 40 metų), Zinaida (mano močiūtė, 83 m), Marijana (mano močiutės brolio žmona, jai 75 m., ji irgi slavų kilmės), Laimutė (apie 50 metų), Ilona (apie 40 metų), Rita (35 ir 43 metai)
Dar Anelė ir Veronika yra gan seniai naudojami, o dabar ima populiarėti, kiek žinau