Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų mamų kartos vardai

Apklausa: Kuris vardas jums gražiausias? (301 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
na, Adeliukiu tai galybe mazyciu yra smile.gif grazhus vardelis.

O siaip tai ash pasigendu moterishku savo kartos vardu,- nemaciau nei vienos gyvos mazhos Daivos, Jolantos, Ingridos, Gitanos, Loretos, Irmos, Dalios, Linos, Vaidos, Astos, Editos, Egles, Jurates, Sigitos, Jurgitos, Aistes.... zinau tik po viena Rasa, Laura ir Ruta.... turbut duociau savo dukrai viena ish savo kartos vardu,- butu tikrai vienintele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 04 19, 01:06)
O siaip tai ash pasigendu moterishku savo kartos vardu,- nemaciau nei vienos gyvos mazhos Daivos, Jolantos, Ingridos, Gitanos, Loretos, Irmos, Dalios, Linos, Vaidos, Astos, Editos, Egles, Jurates, Sigitos, Jurgitos, Aistes.... zinau tik po viena Rasa, Laura ir Ruta.... turbut duociau savo dukrai viena ish savo kartos vardu,- butu tikrai vienintele  thumbup.gif

Aš taip pat pastebėjau, kad tokie vardai naujagimiams suteikiami gan retai g.gif Žinau iš išvardintų tik 1 mažą Liną ir 1 mažą Vaidą, 1 mažą Aistę, o šiaip pažįstų labai daug 18-25 metų merginų (ypač Linų ir Eglių pažįstų labai daug), tik nepažįstų nei vienos Gitanos, Irmos, Daivos, o Loretą žinau tik 1, apie 40 metų moterį.

O čia dar keletas pažįstamų vyresnio amžiaus moterų vardų, kurie šiais laikai retesni: Zita (apie 60 metų), Konstancija (asmeniškai nepažįstų, bet čia jau mirusi pažįstamos prosenelė), Regina (apie 40 metų), Zinaida (mano močiūtė, 83 m), Marijana (mano močiutės brolio žmona, jai 75 m., ji irgi slavų kilmės), Laimutė (apie 50 metų), Ilona (apie 40 metų), Rita (35 ir 43 metai)

Dar Anelė ir Veronika yra gan seniai naudojami, o dabar ima populiarėti, kiek žinau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ana_21: 19 balandžio 2007 - 07:13
QUOTE(uups @ 2007 04 19, 01:06)
na, Adeliukiu tai galybe mazyciu yra smile.gif  grazhus vardelis.

O siaip tai ash pasigendu moterishku savo kartos vardu,- nemaciau nei vienos gyvos mazhos Daivos, Jolantos, Ingridos, Gitanos, Loretos, Irmos, Dalios, Linos, Vaidos, Astos, Editos, Egles, Jurates, Sigitos, Jurgitos, Aistes.... zinau tik po viena Rasa, Laura ir Ruta.... turbut duociau savo dukrai viena ish savo kartos vardu,- butu tikrai vienintele  thumbup.gif

Na jau, tikrai nereti vardai. Apsilankykite vaikų lopšelių - darželių grupėse. Ir būsite nustebinta. Iš pažymėtų, kažkiek retesnis Loreta. Mūsų darželyje 14 grupių, ir kiekvienoje būtinai rastumėte po 2-3 mergytes Aistes, Rūtas, Lauras, Egles. mirksiukas.gif
Atsakyti
ojej, Adelė pirmauja. o man jis jau tooooks senoviškas, gyvenime tokiu nevadinčiau schmoll.gif
Atsakyti
Gražina, Adelė, Natalija, Nijolė -- visai gražūs vardai.
Birutė nepatinka. o Danutė kaip sakant... mama pažįstamas Danutes tik pavardėm vadina, nes jų be skaičiaus.
Atsakyti
Visi išvardinti vardai gražūs. Balsavau už savo jau poryt įgyjamos uošvienės vardą biggrin.gif
Atsakyti
Adele ir Nijole-grazus vardai.
Atsakyti
Iš pateiktų man gražūs Adelė ir Natalija
Atsakyti
Mano manymu, Adele ne toks jau senoviskas vardas ir pazistu nemazai mergaiciu tokiu vardu... Mano prosenele buvo Natalija, o mociute Genovaite... O kazkas minejo, kad nepatogu kreiptis i Maryte... O juk tai Marijos mazybinis variantas... smile.gif Ir, kiek pastebejau, siuo metu vardas Marija labai jau populiarus... smile.gif O vat jau Broniu tai tikrai savo kartos nepazistu... Idomu, ar kada nors kas nors dar vadins taip savo dukreles...? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 04 19, 15:15)
O vat jau Broniu tai tikrai savo kartos nepazistu... Idomu, ar kada nors kas nors dar vadins taip savo dukreles...? rolleyes.gif

gali būt kad ir tas vardas grįš į madą. mano vaikystėj, pamenu, Barbora ir Morta tai buvo laikomi senų storų bobų vardais. o dabar - madingi pasidarė.
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 04 19, 14:15)
O vat jau Broniu tai tikrai savo kartos nepazistu... Idomu, ar kada nors kas nors dar vadins taip savo dukreles...? rolleyes.gif

Bronė tai gal ir ne, bet vat kokia Bronislava tai manau dar galim sulaukti. Užsieniuose dabar rusiškų vardų banga tai kažin ar neateis raibuliai ir iki Lietuvos po kokių 10 metų.

Man Nijolė irgi nieko vardas, tik kažkaip reikšmė tokia šiaip sau jau, su tais požemiais ir mirtim.

dmu, sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 19 balandžio 2007 - 14:29
Grazina ,Birute ,Nijole nieko,bet dabar negirdejau kad sauktu mazas mergaites kuriuo is siu vardu ar isvardintu.Gal Adele daznesnis.Labai panasus yra Anele.Mano mamos Ona ,visai nieko man.
Atsakyti