Įkraunama...
Įkraunama...

Sunus Angelelis

skaudu , baisu nera net zodziu kaip apsakyti ,

is jusu zinutciu jaucesi kad jus stipri asmenybe , o tai labai saunu , gaila kad tokie dalykai atsitinka verysad.gif bet juk nepasirinksi , pati saukiau kodel man / kodel mano maziuke ?......bet taip turejo buti ..............

Stiprybes jums ir linkiu sulaukti naujo stebukliuko 4u.gif , matysit pasaulis prasvieses, nors sirdy liks randas verysad.gif
Atsakyti
Perskaiciau visas Jusu rasytas zinutes ir kitose temose. Aciu uz palaikyma ir kaip gerai, kad viena kita suprantame, palaikome ir padrasiname.
Stiprybes mamytes, nors zinau kad kartais jos pritruksta...
Pati tikiu kazkuo, dar tikiu... nezinau kuo, bet tikiu kad kazkoks stebuklas ivyks, kai visai to nesitikesime... wub.gif
Gero svaitgalio cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfredaK @ 2007 05 09, 20:34)
Mieloji, manau kad visi6kai nesuprantat nei ka rasot, nei apie ka kalbat. Mazakraujyste yra liga, sunki ir sudetinga, pirmiausia ka ji rodo, tai rodo tai jog pas zmogu, siuo atveju zmoguti, yra pakite kraujo raudonieji kuneliai. Pirma ka ji turejo daryti tai skirti ne paprastaji kraujo tyrima- liaudyje is pirsto, o daryti pilna karujo biochemija, kas ir butu parode kas tas mazakraujystes kaltininkas. Siuo atveju prasta bluznies ir kepenu darba. Reikejo labai nedaug is sito konkreciai mediko. Bendra bukle amemiskam zmogui apskritai neregetas negirdetas dalykas, mazakraujyste tai pastovus sanariu, sirdies ploto skausmai, galvos svaigimas ir nuovargis, alpimas ir visi kiti dalykai, galu gale netvarkingi viduriai. Gelezies trukumo mazakraujyste buna zmonemstik po operacijos arba esant vidiniam kraujavimui, ir atstaoma zmogaus bukle greit.
Kur mama ziurejo- isitikinus i vaika, bei kreipesi i medikus, daugiau ji nieko negalejo ir padaryti. Jei galite pasakyti netekusioms savo vaiku mamoms lygiai tiek kiek psakete, geriau tylekite visai.

Nepyk, bet nusišnekėjai visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Špokas @ 2007 04 25, 18:46)
Mūsų sūnus susirgo atrodo paprasta pūlinga angina,bet viena diena jis visas ne tik kad pabalo bet pagelto,šlapimas tamsiai rudos spalvos,nuvažiavom į ligonine ir mus paguldė į reanimacija,pirmiausiai pasakė kad jam nefritas,gali būti pažeisti inkstai,bet padare visus tyrimus nieko nerado,pasakė kad pradėjo gamintis antikūniai dėl ko jie nežino,kraujo hemoglobinas vos 40,ir pasakė tokia diagnoze autoimuninė hemolizinė anemija,mums perpylė kraują ir išvežė į Kauno klinikas nes Klaipėdos gydytojai nebežinojo daugiau ką daryti.Kaune dar parą prabuvom reanimacijo ir pradėjo paskui mums daryti visokiausius tyrimus ir paskutinė diagnozė buvo kad sūnui yra mikrosferocitozė ir mums buvo šios ligos hemolizinė krizė,o dėl tų antikūnių taip tiksliai nieko ir negalėjo pasakyti kodėl jie pradėjo gamintis.Kaip pasakė kad sūnus jau gimė su šia liga,tai kodėl niekas nieko nematė tris metus,juk kraujo tyrimai turėjo vistiek parodyti kad kažkas negerai.Mūsų visų kraujo grupės yra +,o va vienintelio sūnaus -.O kodėl viskas taip įvyko taip ir neaišku,vieni sako vienaip kiti kitaip,o nukenčiam mes paprasti žmonės,gydytojai niekada nepripažysta savo klaidų nors aplaidumo jų darbe labai daug.









Mums panašiai atsitiko prieš dešimt dienų. Viskas, manoma, prasidėjo nuo paprasčiausios užsitęsusios slogos. Vieną dieną vaikas pradėjo gelsti tiesiog akyse, parsidėjo šaltkrėtis, pakilo temperatūra iki 39,2, vaikas pradėjo vemti tulžimi, šlapintis krauju, ligoninės priimamajame pradėjo mėlti lūpytės ir nagiukai, pulsas jau buvo sunkiai užčiuopamas. Iš pradžių irgi nustatė inkstų kanalėlių uždegimo, bet po paros, kai hemoglobinas nukrito beveik iki 60, diagnozavo autoimuninę hemolizinę anemiją. Mūsų atveju priežastis neaiški, veikiausiai - virusas po užsitęsusios slogos. Tokią būklę gali sukelti vaistai, lakūs skysčiai, chemikalai ir šiaip visokie toksinai. Keturias paras mano žvirbliukas praleido reanimacijoje, paskui savaitę - onkohematologijos skyriuje. Šiandien grįžome namo, bet dar dvi savaites reikė gydytis.
O vaikas buvo visiškai sveikas, tik kartą gėręs antibiotikų, bet medikai sako, kad tai sveikų vaikų ligų.
Mano manymu, Santariškių hematologai ir reanimatologai tikrai yra labai profesionalūs. Ačiū jiems. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spygliux6: 16 spalio 2007 - 15:08
Didžiausia užuojauta verysad.gif
Atsakyti
Atsiprasau- kokia esu sena kvaisa)))nieko nesuprantu-kaip pagarsinti savo nuomone...Ir savo prisistatyma uzpildziau blogai)))Juokinga net. Pirmam sunui-26-jau ir anukelis yra.Antrasis-Rimvydas-zuvo pries 6 metus,dabar butu buve 23... treciajam-jau greit 19, o maziukei-10)))Tokiu senu mamuku cia nera. Bet skauda vistiek- todel tik atradusi svetaine-pirmiausia radau Angelelius...Dieve, duok stiprybes Jums visoms.
Papildyta:
QUOTE(Antklode @ 2007 12 13, 13:44)
Didžiausia užuojauta :verysad:

O Jezau- kazkas man pareiske uzuojauta? Antklode>?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inute2ina: 15 sausio 2009 - 20:00
QUOTE(*Miledi* @ 2007 05 05, 09:31)
Žinoma, kad lengviausia viską ''nurašyti'' gydytojams - ko nežinom, ko nesuprantam, ko negalim pakeisti... Tik, ar visada žinom, ar pagristai nurašom? Neneigiu, kad klysta ir gydytojai - jie irgi tik žmonės. Bet kartais tos klaidos būna ne dėl jų kaltės. Ar bent žinot, kad ta pati liga vienam žmogui pasireiškia būdingais jai simptomais, kitam pagal simptomus galima būtų diagnozuoti visai kitą ligą, o trečiam ji eina be simptomatikos ir išlenda tik lemiamu momentu? Tai kad nesuklysti, reikia gydyti iškart nuo visų ligų - taip bent galima apsidrausti.

Konkrečiai jūsų atveju nematau jokios medikų kaltės. Jei, kaip jūs sakot, ligos niekas nepastebėjo tris metus, tai kur tada buvote jūs? Kaip jūs nematėte pakitusios vaiko būklės ir nesikreipėt į medikus? Juk jūs kasdien su juo būnat. Reiškia, arba jo būklė buvo gera, arba nekreipėt į tai dėmesio. O bendriniai tyrimai ilgą laiką gali būti be pakitimų arba visai nepakinta prie daugelio ligų - joms diagnozuoti reikia specialių tyrimų, kurie atliekami esant ligos simptomatikai.
O jau dėl kraujo grupės tai klauskit dievo arba savo sažinės... bigsmile.gif

perskaičiau ir bloga pasidarė nuo pasisakymo manau nustok save arba medikus teisinus visi žinom kiek kainuoja ju klaidos mūsų amžiną skausmą ir manau ir visom sakau medikus už aplaidumą riekia teisti nes nebus galo jų klaidom schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruta: 09 balandžio 2009 - 12:03
QUOTE(SiguteS @ 2007 04 21, 19:37)
Sveikos mamytes, ilgai skaiciau Jusu laiskelius ir ilgai dvejojau ar rasyti. Palaikau, tuos kurie mano "kad tik tai isgyvene supras". Galiu pasakyti, tik kad po sunaus netekties liko tustuma, kad jis issinese dali mano sirdies ir cia nieko nepakeisi, jokie zodziai ar veiksmai nepades ir nepalengvins. Kuomet manes paklausia, kaip gyvenu, atsakau gerai, nes isties gyvenu gerai, neskaitant to kad kiekviena diena beproto skauda, kad istisai apie tai galvoju ir kad asaros bega ne todel kad nori verkti, o todel kad taip skauda, kad negali ju sustabdyti, tai verkia mamos sirdis...

Taciau, gal kam nutiko panasi istorija, nes nieko panasaus neteko skaityti, kad kudikis mire del kraujo Rh nesutapimo. Mano -, vyro +
Musu sunelis, vardu Jūris, isgyveno tik 2 paras. Taciau "dziaugiames", kad bent spejome pakrikstyti ir dorai palaidoti.  Kadangi mano vyro kraujas +, o mano - ir nestumo metu buvo susidare didelio titro skaiciaus antikunai, mane tyre ir visa nestuma kas dvi savaites priziurejo Vilniaus Perinatologijos centre, kur atlikdavo echoskopija ir doplometrijos tyrimus. Dukryte pirma, sveika, stipri ir taip pat +. Todel sio nestumo metu antikunai stipriai atakavo mano organizma, kas paveike musu leliuka. Gydytojai laike, kad tai dideles rizikos nestumas ir kad rizika kudikiui didele, taciau kad tokia, net blogiausiam sapne nesapnavom. Taigi gime sunus 37sav, po cezario operacijos. Po 2 paru mire. Diagnoze: hemolizine naujagimiu liga-sunki forma, anemija, hipoksija.

Gal yra teveliu, kuriem nutiko panasi situacija, pasidalinsime patirtimi...

VISU PIRMA LABAI UZJAUCIU DEL NETEKTIES.
mano taip pat Rh -, o vyro Rh+,bet as ne nezinojau,kad reikia suleist imunoglobino injekcija,kad vaikelis vystytusi sveikas ir organizmas jo neatakuotu kaip kokio svetimkunio.mane priziurinti ginekologe 28 nestumo sav suleido tuos vaistukus.
man labai idomu kodel jum jie nebuvo suleisti?nes kiek man aiskino mano ginekologe,tai kada moters Rh - o vyro pliusas yra butina tuos vaistus suleist.net nesvarbu koks Rh vaisiaus.
Atsakyti
QUOTE(redukee @ 2009 08 27, 20:54)
VISU PIRMA LABAI UZJAUCIU DEL NETEKTIES.
mano taip pat Rh -, o vyro Rh+,bet as ne nezinojau,kad reikia suleist imunoglobino injekcija,kad vaikelis vystytusi sveikas ir organizmas jo neatakuotu kaip kokio svetimkunio.mane priziurinti ginekologe 28 nestumo sav suleido tuos vaistukus.
man labai idomu kodel jum jie nebuvo suleisti?nes kiek man aiskino mano ginekologe,tai kada moters Rh - o vyro pliusas yra butina tuos vaistus suleist.net nesvarbu koks Rh vaisiaus.


Viskas buvo suleista, laiku, bet tai ne vaistai, o kaip skiepas. Juk nuo gripo pasiskiepijus, vistiek susergama tam tikra gripo forma... Pries gamta nepapusi doh.gif
Atsakyti
SiguteS, labai Jus užjaučiu dėl netekties.
Noriu jums pasakyti tik vieną dalyką- jūs akcentuojate, kad pirmasis Jūsų nėštumas buvo normalus ir dukrytė gimė bei auga sveika, nors taip pat yra "teigiama". Jei skaitėte, kaip sakote, daug literatūros, turėtumėte žinoti, kad rezus konfliktas vystosi tik pakartotinio nėštumo su rezus teigiamu vaisiumi metu. Pirmasis vaikas, gimęs iš Rh- mamos ir Rh+ tėčio ir turintis teigiamą Rh faktorių, nesirgs hemolizine liga. O antrasis ir tolesni vaikai su Rh+ jau gali sirgti šia liga. Ir, beje, kiekvienas sekantis vaikas vis sunkiau... Žinoma, dabar daugeliu atvejų skiepas nėštumo metu ir per 72val. po kiekvieno gimdymo (jei vaikas yra "pliusinis") ir po kiekvieno persileidimo (savaiminio ar dirbtinio) apsaugo nuo tokių liūdnų pasekmių. Bet būna atvejų, kad skiepas nepadeda. Juk ir visi kiti skiepai ne visada apsaugo nuo ligos... Žinoma, vien tik iš to, kas jūsų pasakyta, sunku spręsti, ar šiuo atveju buvo medikų klaidų ar ne (yra daug niuansų). Nesiimu nei jų teisinti, nei smerkti- kiekvienas atvejis individualus. Tik noriu pasakyti, kad mano nuomone Jūsų sūnelis susidūrė su ypač agresyvia ir atkaklia šios klastingos ligos forma, ir, deja, kovą pralaimėjo... Stiprybės jums ir ramybės.

Špokas, noriu pasakyti ir Jums, kad Jūsų sūnui nustatyta mikrosferocitinė anemija yra paveldima liga, ir jos šaknų reikia ieškoti giminėje. Tuo tarpu nei su tėvų, nei su vaiko Rh faktoriumi ji neturi nieko bendro. Taip, šios ligos metu irgi vyksta hemolizė (irsta raudonieji kraujo kūneliai ir atsiranda gelta), bet su naujagimių hemolizine liga ir Rh faktoriumi ji nesusijusi. Ir išryškėja dažniausiai tik 3-15 gyvenimo metais. Galite pasiskaityti čia http://www.moku.lt/d...ikrosferocitoze Tad manau, kad naujagimystėje Jūsų sūnui ir nebuvo jokių šios ligos požymių. Linkiu sėkmės ir sveikatos Jums ir Jūsų sūnui.
Atsakyti
Lobynas, matyt neturit ko pamokint ar patart... doh.gif
Atsakyti
Užjaučiu visas netektį patyrusias mamytes.
"Lobynas" paaiškino mums visoms skaičiusioms kt. postus. taip kad ačiū.
Mūsiškėje medicinos sistemoje, žinoma trūksta profesionalumo, atidumo ligoniui, galų gale elementarios atjautos.
tačiau bene labiausiai nuoširdaus bendravimo. Kodėl? paskutinis pavyzdys: moteriške serga kaulų vežiu jau treti metai, nueina pas gydytoją, skundžiasi skausmais, prasta savijauta, o gydytoja atsiliepia, kad girdi čia nebėra ko ieškoti pagalbos nes Jūsų "garantinis" jau prieš gerą pusmetį baigėsi...džiaukitės, kad dar iš viso gyva.... ir nusisukusi baigė geri kavos puodelį....
Žinoma, moteriškė, dabar jai amžiną atilsį, žinojo ir savo ligą ir jos baigtį, tačiau numirti oriai, manau kiekvienas iš mūsų tikimės.
yra toks posakis, kad nieko nėra baisesnio pasaulyje, kaip mamai laidoti savo vaiką. Taip kad merginos laikykites.
Atsakyti