Įkraunama...
Įkraunama...

Ketotifenas

Sveiki
norejau pasteirauti ar tai stiprus vaistas yra,nes mums ji israse gerti kokius 2-3 men, pas mus yra letinio tipo alergija,bet labai retai kada ji pasreiskia,dazniausiai viduriavimu,pries tai gerem Zyrteco lasiukus,norejau ir del ju pasiteirauti,kas tai per vaistas? ar galiu atsiradus pirmiems pozymiams alergijos duot Zyrteco? pirmi pozymiai pas mus tai ant vieno zanduko visada atsiranda toks raudonas plemelis.
Atsakyti
Ketotifenas pakankamai stiprus antihistamininis vaistas, gydymo kursas 2-3mėn., kartais ir iki 6 mėn. Jis turi migdomąjį poveikį, džiovinti burnos gleivinę. Zyrtec irgi antihistaminins preparatas, tačiau neturi migdomojo poveikio, gydymo kursas iki 1 mėn. kodėl šiuo metu jums skyrė ketotifeną, teiraukitės gydančios gydytojos.
Savarankiškai gerti Zyrtec tik atsiradus pirmiems požymiams nereikėtų, ypač jei geriate Ketotifeną. Gal geriau pradėti nuo tepiamų vaistų, ir tik jei pradėtų viduriuoti, gerti antialerginius vaistus. Pabandykite pastebėti, nuo ko viduriuoja, ir tų maisto produktų venkite.
Atsakyti

Laba diena, gerb. gydytoja,
Kadangi del kazkokiu priezasciu i mano klausima neatsakete, kartoju ji naujoje temoje. Man tai labai svarbu, nes nenoreciau be reikalo vaikuti girdyti vaistais.
Mus kamuoja atopinis dermatitas. Siuo metu stipriai isbertos visos kojytes.
Gyd. alergologe N. Vaiciulioniene mums israse Ketotifeno tableciu (po puse tab. 2k/d, 2 menesius). Mane neramina tai, kad gydytoja net nepasiziurejo i vaika. As tik pasakiau, kad stipriai isbertos kojytes, o ji man padave recepta ir viso gero. Noriu paklausti, ar galiu vaikui duoti taip gydytojos israsytus vaistus? Ar nepakenks? Skaiciau, kad Zyrtec yra kur kas silpnesni vaistai, tai gal man geriau duoti Zyrteka? Jeigu jau taip Vaiciulioniene israsineja vaistus, tai gal ir as neprasausiu? Kuo skiriasi Zyrtec'as ir Ketotifen'as? Kada kuris skiriamas?
Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Zyrtec - antros kartos antihistamininis vaistas, vaikams iki 2 metų jis neskiriamas.
Ketotifenas - antihistaminins vaistas, nesukeliantis pipratimo, jo poveikis pasireiškia palaipsniui ir yra vartojamas ilgą laiką.Jį galima skirti nuo 6 mėn.amžiaus. Gal geriau gerkite gydytojos paskirtą vaistą
Siaip atopinio dermatito gydymo sėkmę lemia griežtas dietos laikymasis, odos drėkinimas neutraliais kremais(Essex, Sebamed,Excipiale ir panašiais), paūmėjus bėrimus galima tepti hormoniniais tepalais(bet tik trumpai).
P.S.Vakar į klausimą nebespėjau atsakyti, per greitai atėjo naktis....
Atsakyti