Įkraunama...
Įkraunama...

Į žygį - su kūdikiu

mes planuojam vaziuoti prie ezaro su mazyliu,bet as pirma karta vaziuosiu iskylauti su mazyliu,net nezinau ka imti,ka detis?kam buti pasiruosusei?
gal kas nors galite padeti?
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2007 04 24, 16:55)
mes planuojam vaziuoti prie ezaro su mazyliu,bet as pirma karta vaziuosiu iskylauti su mazyliu,net nezinau ka imti,ka detis?kam buti pasiruosusei?
gal kas nors galite padeti?

aš važiavau pirmą kartą, kai vaikui buvo šeši mėn.važiavom su palapine,migdžiau vežimėlyje,tai svarbu, kad tinklelis nuo uodų būtų.jei jūs gyvensite namelyje, tai viskas paprasčiau.Dar geriamo vandens specialiai vaikams ėmiau.
Atsakyti
as tai vaziavau vienai dienaai su savo dukryte paiskilauti prie upes. reikia butinai paimti siltu rubu. termosa su vandeniu misinukui, jei pacios nemaitinat. daugiau kazko tai didelio poreikio nebuvo. mazyle prisikvepavo gryno oro, buvo laiminga.
Atsakyti
Su vaikais keliaujame nuolat. Šiltuoju metų laiku nakvojame tik palapinėse. Net ir kūdikystėje mažieji ten yra praleidę ne vieną ir ne dvi naktis, su pusmečio amžiaus ir vyresniais kūdikiais palapinėje yra tekę gyventi po kelias savaites. Nakvynė palapinėje nėra nieko ypatinga, reikia apgalvoti tuos pačius dalykus, kaip ir nakvojant bet kur svetimoje vietoje: ką vaikas valgys, gers, kur miegos, kaip spręsi sauskelnių keitimo problemą, kiek ir kokių drabužėlių prireiks. Vaikas yra vaikas, tad keletos žaisliukų irgi reikia nepamiršti. Specifiniai dalykai, kurių gali prireikti gamtoje: kremai nuo saulės (juk ištisą dieną bus lauke), priemonės nuo vabzdžių (tuo laiku, kai jie puola), minimali vaistinėlė (nebent jūsų liaudiškų metodų ir botaninės žinios puikios, aš šiaip vienos-dviejų naktų iškyloms imu termometrą, paracetamolio (nuo temperatūros ir skausmo), bepanteno (įdrėskimams, nudegimams, pašutimams ir pan. problemoms), dezinfekuojančio tirpalo (jodo, briliantinės žalumos, spirito), šiek tiek pleistro ir tvarsčių). Berods, viskas. (Šiemet dar neiškilavome, galėjau ką ir pamiršti.)
Atsakyti
Siulau dar ka nors paimti, kad vaikutis maudytis galetu pats, plaukimo rata, plaukimo apyrankes ir t.t.
Kad nemurkteltu ir neissigastu.
Atsakyti
Naktį būna šalta miegoti,tai reiktų pagalvot,nes vien dekiuko gali ir neužtekti.Miegojau apsikabinusi su mažuoju,tai sušilo smile.gif Sakau gal šiemet vaikišką miegmaišį teks pirkti.Visada buvo šiltos naktys, tai ir problemos nebuvo.Bet kai vieną naktį gerokai atvėso,tai nutariau apsirūpinti rolleyes.gif O maudymuisi, tai mes mažytį baseinuką už keletą litų nusipirkom,jame vandenukas stagiai sušildavo smile.gif pliuškenosi šalia, ir vaikui, ir tėveliams patogu rolleyes.gif
Atsakyti
Mūsų grambaliukas dar mažas, bet jau svarstom šią dilemą - važiuot kur vasarą ar ne g.gif Pradžiai bandysim šalia miesto, o paskui įsidrąsinę ir tolėliau patrauksim mirksiukas.gif
Atsakyti
Beskaitant iskilo klausimas: kodel vieni tevai taip pasiryze su savo kudikeliais lekti, keliauti (kaip mano pacios teta su keliu menesiu mazute po Europa keliavo), o kiti, gink Dieve, vos toliau nuo namu isjuda... As, asmeniskai, tik uz tai, kad nuo mazu dienu vaikas keliautu visur kartu ir nebutinai tik "siltnamio" salygom... ax.gif Kaip tik prisiminiau, kai sia vasara buvau Norvegijoj, maciau l. grazia seima kopiancia i kalna: tetis su maziuku vaikuciu nesioteje ir mamyte salia laiminga einanti... wub.gif Ak, tikiuosi ir musu seima kada taip keliaus... biggrin.gif
Atsakyti
Manau,kad svarbiausia miegant palapinej geras miegmaisis,todel,kad musu oru nenuspesi.Reik pasiimti siltu drabuzeliu,kepuryte.
Daznai vasara ryte buna rasa ant zoles,todel gerai pasiimti kokius neperslampamus batukus ar guminukus ,kad nereiktu vaiko ant ranku ryte nesiot,kol rasa issdzius.
Atsakyti
Sveiki,

gal kas plaukete baidaremis su kudykiu?
Esu girdejusi, kad zmones plaukia ir pati manau, kad nieko cia tokio (seneliu aisku negasdinsime), taciau kai kurie musu draugai mus neatsakingais laiko ir visokiu marazmu prisigalvoja ir mus gasdina uzuot padrasine. Idomu butu suzinoti jau plaukusiu nuomone, o ne tu kurie siaip apie tai turi savo negiama nuomone :-)
Atsakyti
Plaukiau su 2 metukų vaiku, nebe kūdikiu ax.gif , bet galiu pasakyt kad elgiausi beveik isteriškai doh.gif - na baisu buvo blush2.gif .
O su palapinėm vežiausi dičkį kai jam buvo 9 mėnesiai, mažėlis keliaus jau 7 mėnesių būdamas mirksiukas.gif . Imsiu termosą verdančio vandens, virinto vandens gėrimui, šiltų rūbelių, vaikštynę, vežimą, priemonę nuo uodų, tinklelį nuo uodų, visą lovytės patalynę, na visokių košelių, tyrelių ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2007 06 14, 12:27)
Plaukiau su 2 metukų vaiku, nebe kūdikiu  ax.gif , bet galiu pasakyt kad elgiausi beveik isteriškai  doh.gif - na baisu buvo  blush2.gif .
O su palapinėm vežiausi dičkį kai jam buvo 9 mėnesiai, mažėlis keliaus jau 7 mėnesių būdamas  mirksiukas.gif . Imsiu termosą verdančio vandens, virinto vandens gėrimui, šiltų rūbelių, vaikštynę, vežimą, priemonę nuo uodų, tinklelį nuo uodų, visą lovytės patalynę, na visokių košelių, tyrelių ir pan.


Na maniskis dar 3 menesiu, tad dar nera aktyvus kaip sakoma "kur padejai, ten radai" :-) kol kas dar tik akis varto ir snuduriuoja, niekur nelipa, nesliauzioja, i burna nieko neima :-), maitinu tik krutimi. Todel ir negaliu palikti seneliams.
Atsakyti