Įkraunama...
Įkraunama...

Savi ar globojami .....

Ruso,as cia ne i tema, bet galvojau, kad tu vyriskos gimines, kol nepaskaiciau sito tavo posto biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mute: 06 gruodžio 2003 - 17:50
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 05, 15:04)
Tik sako, kad vaikuciu nevalia taip rinktis lyg preke is lentynos... Atseit, turi nueiti i VTAT ir ten tau jau pasiulys, issirinksi is nuotraukeliu. ph34r.gif

Ką, rimtai? Negalima su vaikučiu pabendrauti ir reikia rinktis tik pagal nuotrauką? O kaip žinoti, ar patiksit vieni kitiems? Aš visada tikėjausi, kad galima rasti "artimą dūšią" (va, kaip Rasmai buvo) ir taip vaikelį išsirinkti... sad.gif
Nežinau, ar gerai pamenu, bet ar Nomeda Marčėnaitė ir "Nuo-iki" vedėja (nepamenu pavardės) ne taip rinkosi vaikučius - pagal širdies patraukimą, o ne pagal nuotraukytes?
Atsakyti
Na, manau, kad gali ir taip, kaip Nomeda ir Rasma padare, bet teko girdeti, kad taip buna sunkiau su Vaiku teisiu apsaugos tarnyba susitarti. Jie ten savo tvarka turi ir mano, kad taip paskaugo vaika nuo apziurinejimo ir rinkimosi lyg prekes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimaiste: 07 gruodžio 2003 - 15:58
QUOTE (Rasma @ 2003 12 05, 07:59)
Vyrus reikia gudrumu "imti"..suvokiu, bet va kartais pratrūkstu ir gal be reikalo išsipasakoju..galų gale man vakar pavyko iš jo išpešti klausimą "o kokia ta mergytė? kuo ji tave taip patraukė?". Mažas žingsnis. Sustiprės kojos, žengsim tvirtesnį, po to dar vieną.. wink.gif Paprašiau nuvažiuoti kartu, aš jam noriu parodyti tą vaiką, kad jis suprastų..Jis bijo. Gyva abejonė.. rolleyes.gif

o nemanai, kad jei bijo, tai , tai jau maza viltis tau? na jei bijo, galbut, pats nedrista gal net sau prpazinti,kad tas vaikiukas jam irgi gali patikti ir t.t. juk zinai,kaip su tais vyrais buna....
Atsakyti
As esu uz tai, kad kuo daugiau zmoniu isivaikintu. Sako, kad Kaukaze nera nei vaiku namu, nei seneliu prieglaudu. Manau ir Lietuvoje turetu taip buti. Paklausite ar as taip padarysiu? Padarysiu, ne dabar is karto, bet padarysiu.
Atsakyti
vat skaiciau kaip tik ta tema straipsni per pietus. praeitais metais tokiu norinciu per visa lietuvele atsirado 54 seimos. galima paimti kudikius tik nuo triju men. nors dauguma noretu nuo gimimo. dokumentai sutvarkomi per pora trejeta men., tuo metu, kai kitos valstyese tai trunka metu metais. kaip ir toks niuansas, kad pas mus tevai renkasi vaika, o uzsieny atvirksciai- vaikas renkasi seima... beje, dauguma uzaugusiu vaiku, jei tik jie yra sveiki, grizta pas biologiniu tevus... kaip sakoma, kraujas ne vanduo...
Atsakyti
Dvi ivaikinimo motyvacijos grupes:

1. Ivaikis paimamas del to, kad jis reikalingas ivairiems iteviu poreikiams patenkinti (pvz., uzsitikrinti parama senatveje, is baimes likti vienam, motinystes jausmui realizuoti).

2. Mazylis isivaikinamas del jo paties, kai pirmiausia orientuojamasi i vaiko poreikius.

Pirmuoju atveju tevai puoseleja paciu susikurtas viltis ir lukescius vaiko atzvilgiu. Tokioms viltims nepasiteisinus, iteviai pergyvena nusivylima. Tai sukelia ne tik iteviu nusivylima ivaikiais, bet ir ivaikiu nusivylima iteviais. Iteviu nepasitenkinimas formuoja negatyvu poziuri i ivaiki ir tai formuoja tvirta ir ilgalaiki efekta: vaikas ima suprasti, kad jis skiriasi nuo kitu, nes jis nera "geras" ar netgi yra "blogas". Todel toks vaikas gali po truputi perimti asocialius vaidmenis.

Antruoju ivaikinimo atveju iteviu poziuris i vaika lankstesnis, jie lengviau ir ramiau reaguoja i iskilusias problemas, sumazindami neisvengiama abipusi itampos jausma. Tokie tevai pasizymi didesne kantrybe, jie yra ramesni ir pastovesni vaiko atzvilgiu.

Ivaikinimo motyvacija yra labai svarbus, netgi kertinis akmuo, nuo kurio veliau bus tiesiama vaiko ir naujuju tevu savitarpio santykiu grandine. Didziausia tikimybe vaiko gerovei bus tokioje seimoje, kurioje ivaikinama del paties vaiko.

Is zurnalo "Artuma"
"Ivaikinimo motyvacijos svarba"
Janina Kulikauskiene
Atsakyti
Skaiciau cia jusu pamastymus ir va iskilo tokis klausimas. Rasma, isivaizuok situacija: tavo vyras galu gale greiciausiai del sventos ramybes sutinka globoti/isivaikinti mergaite. Ji atsiranda jusu namuose. Taciau tavo vyro poziuris ir jausmai tam 'kitam' vaikui kitokie nei savai dukrai. Na nebutinai ignoras, bet tarkim maziau silumos ir svelnumo skiriama 'ne savo' vaikui. Vaikai tai labai jaucia. Kaip elgtumeisi tada?
Atsakyti
mes dar nieko nežinom apie tą vaiką, gal jis jau turi nulemtą likimą, gal jis jau "pažadėtas". Kol nėra tvirto sutarimo, tai nesinori daužyti tam vaikui širdies ir vedžioti už nosies kūdikių globos namuose ir vaikų teisių apsaugos tarnyboje dirbančius žmones.

Atsakyti
Rasma, o tavo vyras jau matė tą mergytę pats? Ar tik iš tavo pasakojimų?
Atsakyti
Zinot, kuo skiriasi issiskyres vyras ir issiskyrusi moteris, ieskantys gyvenimo draugo? Vyrai iesko moters, kuri myletu JĮ. Moteris iesko vyro, kuris visu pirma myletu JOS VAIKUS. Meile moteriai visu pirma praeina pro meiles jos vaikams filtra.
Rasma, labai noriu tiketi, kad neziurint jusu su vyru 'nesutaikomu priestaravimu', jus mylite vienas kita. Ir tai pades jums apeiti ar uzglaistyti jusu 'astriuosius' kampus. Gal isties tam reikia subresti? Juk visada bijomasi nezinomo, nepatirto. Ar nebandei su vyru kartu pasvajoti: po 30-40 m, jus busit seneliai, jus savaitgaliais lankys jusu suaugusios dukros, kuriu gal net nebeskirsite kuri 'tikra', o kuri 'netikra'. Juk kiekvienas toks apsilankymas turetu buti kaip medaus saukstas vyriskam egoizmui, savimeilei, tegul ir puikybei. Kai vis sau primeni, kad kazkada nepabijojai ir ryzaisi pabandyti uzauginti grazu ir dora zmogu. Padarei kazka laimingu. Kad ir mikroskopine dalele padarei pasauli geresni.
Labai noriu tiketi, kad jei ne per sias, tai per kitas Kaledas jus namuose apsigyvens mazas mielas angelelis.
Stiprybes.
Kantrybes.
Meiles.
Atsakyti
Labai ačiū. Eisim su vyru lankyti tos mergaitės, prieš tai jis pats pasakė, kad nori nupirkti jai kalėdinę dovaną, susitarsim ir nueisim. Aš irgi tikiuosi, žinau ir laukiu žmogučio, kuris dar labiau mus praturtins savo buvimu ir mes jam atiduosime ne mažiau nei savo dukrai.
Vija, aš visada taip galvoju apie ateitį ..šviesiai..mes ir mūsų dukros, mūsų sūnus ar sūnūs, mes seneliukai, aš tokia guvi, vyras toks diedukas (na, jis gi vyresnis..) rolleyes.gif Savo gyvenime esu sutikusi ir vyrų, ir moterų, kuriems ne problema auginti ne savo vaikus ir aš jaučiu visa savo esybe, kad esu tokia..Ačiū už palaikymą. wink.gif
Atsakyti