Įkraunama...
Įkraunama...

Liežuvio pasaitėlis

Mano mergaitei buvo labai "trumpai" prisegtas, bet kalbejo nuo 1,5 metu, aiskiai. 4 metuku nuvedziau taisyti dantu, odontologe ikalbejo pakirpti (metai praejo, nebeatsimenu kokie motyvai, bet patikejau tada). Uzregistravom valstybinej poliklinikoj (Klaipedoj lygtai bokstu gatvej smile.gif, nemokejom niekam. Mergina pabuvo viena kabinete. Operacija truko keleta minuciu, issinesiau verkiancia, bet turbut labiau del to, kad liezuvis buvo uzsales ir neklause. Tada pusvalandi pamiegojo, paziurejo pora filmuku, pavalge ir viska uzmirso. smile.gif Dabar liezuvis ILGAS.
Atsakyti
Ir mūsų mažosios liežuvėlis per trumpas. Bet aš labai apsidžiaugiau thumbup.gif , kai išgirdau, kad per trumpas. Nes aš asmeniškai galvojau, kad jis yra per ilgas. Esu skaičius,kad yra toks sindromas, kai vaiko yra per ilgas liežuvėlis.
Sakė, kad reikės pakirpti, kai sueis 8 mėn. Tai mums dar pusę metų laukti, gal dar kas ir pasikeis (tikiuosi) bigsmile.gif
Atsakyti
Pas mus ir ta pati bėda, prisegtas liežuvėlis.Sakė pakirpti, bet aš vis nesiryžtu.Dabar 1m ir 3mėn gaila tokiam, pažiūrėsim kai bus didesnis.Jei bus problemų, tai ir pakirpsim.
Atsakyti
Ir mano merginai prisegtas liezuvelis. Vidaus gyd. jau nuo antro menesiuko siunte pakirpti. Nuejom pasirodyt stomatologui-chirurgui (berots tokios pareigos, na ne taip svarbu...). Apziurejo, isklausinejo ar zysti netrukdo ir nieko nedare ax.gif Pakartotinai pasirodem 6 men, bet vel nieko nedare, nes nebutina smile.gif Ateity, jei trukdys kalbai, logopedai atsius, tada ir pakirps.
Atsakyti
O as siandien nuveziau savo mergyte, kad pakirptu liezuvelio pasaiteli. smile.gif Ir labai dziaugiuos, kad tai padarem dabar, kai mergytei dar beveik tik puse metu. Manau, kad veliau sunku butu vaika prikalbinti tokiai procedurai rolleyes.gif O procedura, tai vieni juokai, kai jau buni su ja susidures. Nors is ryto, tai gerokai man paciai vidurius suko del to, kaip viksas bus. vaikas, manau, net nesuprato, kad kazkas buvo padaryta jos liezuveliui rolleyes.gif O ir chirurge labai maloni buvo, sake, kad paciu laiku atvykome, nors vaikas jokiu nepatogumu,mano manymu, del liezuvelio priesegto nepatyre rolleyes.gif
Atsakyti
SVEIKOS
Pas mano vyresnėli buvo ir yra trupas pasaitėlis,kai buvo 6mėn ejom pas chirurga,bet sakė nieko nedaryt iki tol kol nepastebėsim,kad maišo tarti žodžius,taip iki šiol nieko ir nedarėm-viskas gerai
dabar dukrytei tas pats,bet pas ja dar trumpesnis,sakė jei kerpama iki metu tai didelė tikimybė ,kad ataugs...ar tame tiesos yra tik damtarai žino....mes laukiam.O tikrai sako,kad kuo ankščiau kerpama tuo lengviau vaikučiui 4u.gif
Atsakyti
Kirpau abiems vaikams. Vienam buvo 4,5 metų, kitam 3 mėn. Tai mažiukui nereikėjo narkozės, o vyrenėliui tik su narkoze. Vyresnėliui pastebimai pagerėjo raidžių tarimas, painesnių skiemenų ištarimas thumbup.gif Kuo mažesnis vaikas, tuo geriaui. Nereika narkozių, nebūna stresų dėl procedūros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 18 rugpjūčio 2007 - 17:38
Mano pirmagmiui taippat buvo "prisegtas"liezuvelis.Pakirpom kai buvo kudikis gal kokiu 3-4 men,bet jis vel priaugo verysad.gif Kai atejom vel pasirodyti,bet jau pas kita daktara.Mums patare ateiti kai jau vaikas bus samoningas.Is pradziu daryti liezuveliui pratimus.Pvz.Pavalgius islaizyti savo lekste biggrin.gif negrazu,bet efektinga.Kelis kart per diena liezuveli pakelti prie gomurio.Taip pat stengtis iskisti kuo ilgesni liezuvi.Na ir po visu situ dalyku mums jo kirpti neprireike.Tiesa darzelyje pas logopede vaiksciojo,bet tik pirm
us metus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituze: 18 rugpjūčio 2007 - 18:03
Mano maziuliui 2 menesiuku vakar liezuvio pasaiteli pakirpo. As taip bijojau, o verkimo maziau nei valant nosyte smile.gif Manau, kad geriau tai padaryti mazam leliukui, nors jei kaip sako gali vel priaugti g.gif
Atsakyti
o va dabar man smalsu pasidarė nuo ko priklauso kokio amžiaus kirps pasaitėli.Skaitau vienoms keliu mėnesiu,kitoms metu g.gif
Atsakyti
musu net neklause ar norim palaukt, kol paaugs. Suskambino gydytoja stomatologei, pasake mums kada vaziuot ir viskas. Ir labai dziaugiuosi del to, nes butume tada nezinoje, ka daryt... kiek girdejau, vyresnieml abiau skauda. O dabar man kaip akmuo nuo sirdies nusirites. smile.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif ,
apie ta pasaitelio pakirpima jau buvo kalbeta.As manau,kad tai ispustas reikalas.Mano 3ju mergaitei sake trumpas reikia kirpt,nes R netaria.Paskaitinejau internete ir siaip pasidomejau,nusprendziau laukt.Dabar jai 3 su puse ir raide R taria kuo puikiausiai...Manau Lietuvoje pradedant liezuvio pasaiteliu,baigiant ortopediniais batais..............................ispustas reikalas..............ir i pievas nuvaziuojama su patarimais del to kirpimo..... schmoll.gif ....
Atsakyti