Įkraunama...
Įkraunama...

Liežuvio pasaitėlis

Mano sūnui ta pati problema buvo, trumpas pasaitėlis, net būdamas 5 metų visiškai neaiškiai kalbėjo, neištardavo ž, š, r, č. 6-ių metų, kaip tik prieš mokyklą, šešis mėnesius vežiojau pas logopedę. "Ištampė" pasaitėlį įvairiais pratimais, dabar kuo puikiausiai kalba, būna kad kartais tenka pataisyti, tai ką pasakė, bet retai. Nors jei dabar reiktų rinktis ar vesti atkirpti, ar laukti ir pas logopedą vežioti, tai tikrai rinkčiaus - atkirpti. Vaikas net darželį būdamas negalėdavo eilėraščių deklamuoti, nes neaiškiai kalba ir tik šventę sugadintų (tai sužinojau iš kitų žmonių verysad.gif ). Manau vaikas neturi jausti diskomforto būdamas tarp bendraamžių. Nežinau gal yra ir kitų nuomonių.
Atsakyti
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 10, 13:08)
nelabai isivaizduoju,kaip atrodo liezuvio pasaitelis blush2.gif  ax.gif

cia musu buves pasaitelis blush2.gif
matai toks "kirminiukas" tongue.gif laikantis liezuvi prie apacios burnybes g.gif
prie pirsciuko
user posted image
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 10, 13:23)
cia musu buves pasaitelis  blush2.gif
matai toks "kirminiukas"  tongue.gif  laikantis liezuvi prie apacios burnybes  g.gif
prie pirsciuko
user posted image

Matau,lyg pas mano panele nera g.gif as isivaizdavau kitaip smile.gif
O jus kirpotea ar nea,nebuvo asareliu
Atsakyti
QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 10, 13:30)
Matau,lyg pas mano panele nera g.gif as isivaizdavau kitaip smile.gif
O jus kirpotea ar nea,nebuvo asareliu

parasiau temos pradzioje 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Maniškei GN galvojo, kad yra pasaitėlis, nes nenorėjo žįsti nei krūties, nei buteliuko, bet jo nebuvo.
Manau, kad šitą problemikę reikia sutvarkyti kuo greičiau, kol vaikutis prie to nepriprato ir nepradėjo dar guguoti, kalbėti, nes paskui gali būti sunku persiorientuoti prie naujo liežuviuko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 12 10, 13:44)
parasiau temos pradzioje  4u.gif  biggrin.gif

Aisku
Atsakyti
Gymdymo namuose mums nieko nesake del pasaitėlio...apsilankius TA pas savo seimos gydytoja...sako kai bus 6 men. reiks pakirpt, nes per trumpas...tai nezinau...laukiam to sesto men....ir bus matyt g.gif
Atsakyti
Musu didziajam (dabar 5 m) pasaitelis iki pat pat liezuvio galo. Dar ligoninej pasake, kad reiks kirpt, bet kai nuvezem i Zalgirio ligonine, tai pasake, kad dabar nieks maziukams nebekerpa, reikia laukt kol issitampys arba kirpt tik 4-5 metu, kai vaikas po pakirpimo samoningai gales daryt pratimus liezuviu, nes kitaip pasaitelis vel ataugs. Be to, kirpti dar ir del to neskuba, nes pasaitelyje yra daug ivairiu nervu, kurie kerpant pazeidziami. Tai va, ir dabar vaikas su pasaiteliu nekirptu, kalba gerai, tai matyt taip ir liks. Jei trukdys, tai bet kada bus galima pakirpt.
Atsakyti
Na sveikos
Mes praeita savaite pakirpom pasaiteli ir tikrai dziaugiuosi. Mums kirpo plastikos chirurgas ir tikrai sake, kad laiku, nes po to vaikui gali buti didelis stresas. Ta procedura sake neskausminga vaikuciui. Maniske jau po 5 min. buvo kaip niekur nieko. aS TAI TIK "UZ"
Atsakyti
Kai buvo 3 mėnesiukai, per apžiūrą gydytoją pastebėjo, kad yra pasaitėlis. Pasitarus su stomatologe, rekomendavo prakirpti, kadangi:
1. Ateityje gali "švepluoti".
2. Vaikas mažas, nelabai atsimins tą mini "operaciją".
3. Kadangi dar ten tik odelė, tai labai neskauda ir nekraujuoja (kol neužaugo mesytės ir kraujagyslės)".

nežinau kiek ten tiesos buvo, bet mes tada ir kirpome, o dabar mažiukas su džiaugsmu kaišo liežuviuką ir visiems jį demonstruoja
Atsakyti
mano mazuliui beveik penki men. gyd zalgiryje sake kad reikia kirpt.eisim sia savaite..
pati atsimenu,kad man kirpo kai buvo jau apie desimt metu,tai tada viskas daug sudetingiau,ir dare man nes dantys ziauriai netvarkingi buvo,atsikise..o po to viskas susitvarke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2007 09 26, 15:12)
Kiek jus zinote suaugusiu,kurie blogai kalba...O ta pakirpima siulo praktiskai kas antram vaikui g.gif ...Aisku yra ir isimciu...

oi daug suaugusiu blogai tarianciu garsus, daugybe netarianciu ar blogai tarianciu r. ir daug del to kencia diskomforta mirksiukas.gif
o pakirpima tai tikrai ne kas antram siulom, gal kas dvidesimtam g.gif
Atsakyti