Maniškio irgi trumpas liežuvio pasaitėlis. Man sakė, kad gali savaime prasitampyti. Jei švepluos, ir logopedė rekomenduos, tada ir pakirps. Kol kas vaikas šneka pagal savo amžių normaliai, tik r raidės netaria. Na, žiūrėsiu kaip čia bus toliau. Aš turiu pažįstamą, kurios vaikas būdamas penkių metų amžiaus netarė r raidės, nors su jo liežuviu buvo viskas tvarkoje. Nelabai aš dėl šitos problemos jaudinuosi, čia gi smulkmena, palyginus su kitomis bėdomis.
QUOTE(Rylinga @ 2009 01 13, 13:13)
Maniškio irgi trumpas liežuvio pasaitėlis. Man sakė, kad gali savaime prasitampyti. Jei švepluos, ir logopedė rekomenduos, tada ir pakirps. Kol kas vaikas šneka pagal savo amžių normaliai, tik r raidės netaria. Na, žiūrėsiu kaip čia bus toliau. Aš turiu pažįstamą, kurios vaikas būdamas penkių metų amžiaus netarė r raidės, nors su jo liežuviu buvo viskas tvarkoje. Nelabai aš dėl šitos problemos jaudinuosi, čia gi smulkmena, palyginus su kitomis bėdomis.
mano vyras iki šiol netaria....
o draugė visą mokyklos laiką vaikščiojo pas logopedus, vis tiek db keistai taria.....
gal būtų kitaip, jei būtų jiems pakirpta laiku

QUOTE(Monrutė @ 2009 01 13, 21:38)
mano vyras iki šiol netaria....
o draugė visą mokyklos laiką vaikščiojo pas logopedus, vis tiek db keistai taria.....

Dėl to šveplavimo, tai nežinau, ar čia tik liežuvį galima kaltinti. Mano liežuvis normalus, bet, kai man teko pora metų nešioti dantų plokštelę, švepluodavau aš su ja ir viskas. Tai, galvoju, gal čia dar ir žandikaulio sandara turi įtakos šveplavimui

labas mamos
kreipiuosi i jus,nes tikiuosi rasti atsakymus i man rupimus klausimus
Mano dukriukui suejo5men,jai rado trumpa liezuvio pasaiteli,sake reikes operuoti. norejau paklausti,o tai daroma duodant narkoze ar kaip? O po to kaip vaikutis valgo ar jam skauda? o po to ar reikia vaistu kokiu gerti ar tepti kuom? dekinga buciau jei mane apsviestumete tuo klausimu
,nes tikiuosi jug yra mamu kuriu vaikuciams tai dare

Maniškis kai gimė,tai gydytoja pasakė,kad gali būti,kad teks pakirpti,bandėm kirpti iki metų,bet verkė blaškės nesileido ir man rodos nieko ten napadarė,nors maniškis kalba labai aiškiai taria r raidę jau senai ir nuo 2 metų jau tardavo ''močiutė'' aiškiai ''šeimininkėlė'' sakydavom eilėraštį tra ta ta ir nuskriejo raketa ir ttt..
tai manau,kad nieko jam nebedarysim

o kad prisegtas liezuvio pasaitelis,ar tai reta,ar tai nereiksminga
,kad atsakymu nesulaukiu

QUOTE(dzese @ 2009 05 06, 08:49)
o kad prisegtas liezuvio pasaitelis,ar tai reta,ar tai nereiksminga
,kad atsakymu nesulaukiu 

laba diena, mums buvo prisegtas liezuvio pasaitelis ir tai pastebejo tik gimus kudikiui. Iskart mums pasake, kad bus rekalinga operacija. Vieni gydytojai sake, kad geriau daryti ja apie puses metu amziaus vaikui, kiti kuo anksciau. Mes sia procedura alikome 1 men amziaus. Visas procesas vyko mazdaug min. Pries operacija vaikui buvo kazkuo pateptas liezuvelis (kad nuskausmintu), po to gydytojai issinese vaika ir po keliu min vel atnese mums. Vaikas nelabai ka pajuto, nes atsidures pas mane ant ranku iskart uzmigo. Griztatn namo matesi trupucio kraujo, su seilem. Po visu proceduru vaikas valge normaliai, daugiau jokiu vaistu nenaudojom.
Mums ir pasakė ,kai gimė,bet sako neaišku ar reikės,bet kalba labai aiškiai ir visas raides taria,bet jums labai pritariu mažam labai gerai kai tai atlieka,seniau gimdymo namuose pagimdžius iškart pakirpdavo kam reikėdavo
Mums priaugęs liežuvio pasaitėlis. Vieni daktarai rekomenduoja kirpti, kiti ne. Gal kas kirpot, ir kaip visa tai vyksta? Ar vaikas pradėjo geriau kalbėti, po pasaitėlio nukirpimo?
pries dvi savaites kirpo mano dukrytei,jai dabar tik 7,5men,tad del kalbos nezinau ar aiskiau kalba. Na procedura nera sudetinga,tik po jos mano pupa pora dieneliu tokia niurzga buvo,maziau valge. Dabar vel viskas gerai,o mano dukryte iskisa ilga liezuvi,kokio pirma neiskisdavo

O kokius nors tyrimus prieš kirpimą reikėjo pasidaryti?
mums nedare jokiu. Tai tikrai nesudetinga procedura