Sveikos!!
Siulo prakirpt lupos pasaiteli,nes virsutine lupyte ant apatines uzkritus kaip cia pavadint bet sako kad nesvepliuotu(bet manau kad liezuvio pasaiteli turi kirpt o ne lupos????)na dave siuntima pasirodyt plastikos hirurga,bet vis tik gal kas susiduret ar verta arne net nezinau mum bus uz men 1 metukai
Ar tai prakerpa ir paleidzia???
Yra ir liežuvio ir lūpos pasaitėlis. Pas mano sūnų tarp priekinių dantų yra tarpas, pasižiūrėjo ir pasakė kad reiks pjauti iki 3 metų
Pas mus irgi yra lūpytės pasaitėlis, tai mūsų šeimos gydytoja liepė pasirodyti stomatologui. Mums 1,5 m. Stomatologė sakė kad kiek vėliau gal 5-6 metų galima bus jį kirpti ir ssusiūti po to tą tarlą lygtais
, sakė kad vaikas turi būti protingesnis ir leisti tai padaryti ir čia daro lyk chirurgai. Tai taip iki galo ir nesuprantu kada tiksliai reikia tai daryti , čia jūs rašote kad 3 m.?

Likau nelabai supratusi ką ir kaip čia kas kerpa ir pjausto
Kas tas pasaitėlis ir kam jis trukdo??

Man vaikysteje ta virsutines lupos pasaiteli kirpo, pati atsimetu, todel manau, kad man buvo daugiau negu 3 m. Kirpo, nes, atrodo, sveplavau.
O dabar ziuriu, kad ir dukrai tas pasaitelis yra. Ir jis jai net skaudziai uzsikabina uz priekiniu dantuku
O dabar ziuriu, kad ir dukrai tas pasaitelis yra. Ir jis jai net skaudziai uzsikabina uz priekiniu dantuku

Kirpo ir man viršuj lūpytę.Į mokyklą dar nėjau,bet gerai atsimenu tą procedūrą. Kirpo,kad nebūtų tarpo tarp dantų. Skaudžiai buvo tik adatos dūris užmarinimui. Paskui lengvai kuteno. Tikrai ašarų nebuvo. Tik reikia matyt,kad vaikas sąmoningai suprastų ką jam darys
Vėliau dar atrodo siūliukus traukė

QUOTE(crocus @ 2005 02 20, 18:31)
Kirpo ir man viršuj lūpytę.Į mokyklą dar nėjau,bet gerai atsimenu tą procedūrą. Kirpo,kad nebūtų tarpo tarp dantų. Skaudžiai buvo tik adatos dūris užmarinimui. Paskui lengvai kuteno. Tikrai ašarų nebuvo. Tik reikia matyt,kad vaikas sąmoningai suprastų ką jam darys

Mano vaikui irgi stomatologas sakė reiktų tai padaryti, nes tarpas tarp dantų

O tai kaip su tuo tarpu, ar jis dingo po šitosprocedūros

Labutis,
musu vaikui irgi tas liezuvio pasatelis atseit trumpas. Jam dabar jau pussestu metu. Dar gimdymo skyriuje sake, kad gali reikti kirpti. Bet mes neskubejom, nes tas pasaitelis, pasirodo, prasitampo ir del to jokiu problemu nelieka. Taip ir atsitiko. Dveju metu bamblys kad prakalbo, tai ne vieno sveplo garso nera isleides. Visas raides taria idealiai. Taigi isvada: reikia neskubeti ir laukti.
As turiu drauge, kuri dirba Anglijoje, labai garsioje vaiku ligonineje gydytoja. Tai ji man visa tai ir patare ir sake, kad, tarkim, anglai siuo klausimu labai liberalus ir neskuba.
musu vaikui irgi tas liezuvio pasatelis atseit trumpas. Jam dabar jau pussestu metu. Dar gimdymo skyriuje sake, kad gali reikti kirpti. Bet mes neskubejom, nes tas pasaitelis, pasirodo, prasitampo ir del to jokiu problemu nelieka. Taip ir atsitiko. Dveju metu bamblys kad prakalbo, tai ne vieno sveplo garso nera isleides. Visas raides taria idealiai. Taigi isvada: reikia neskubeti ir laukti.
As turiu drauge, kuri dirba Anglijoje, labai garsioje vaiku ligonineje gydytoja. Tai ji man visa tai ir patare ir sake, kad, tarkim, anglai siuo klausimu labai liberalus ir neskuba.
Maniskiui liezuvio pasaiteli pakirpo kai jam buvo 3 men., dabar jam teks dar virsutines lupos pasaiteli pakirpt, nes tarp dantuku tarpas. Bet kaip koki trimeti reikia apkarpant islaikyt, tai ne visai isivaizduoju

QUOTE(jurgyna @ 2005 03 01, 19:40)
Maniskiui liezuvio pasaiteli pakirpo kai jam buvo 3 men., dabar jam teks dar virsutines lupos pasaiteli pakirpt, nes tarp dantuku tarpas. Bet kaip koki trimeti reikia apkarpant islaikyt, tai ne visai isivaizduoju 

Mamos,
Jokiu budu neleikit tokiem maziem vaikuciam pakirpnet pasaiteiu, nes jie gai vel priaugt, ypac liezuvio. Nbent jusu maziukas negali ciulpti kruties, girdisi spragsejimas ir neauga svoris. Del tarpo tarp dantu reikia pradzioj ji sutvarkt o tik po to pasaiteli. Siap jei tokiam mazam zema pasaitelis, tai augant dantukam dideja alveoline atauga ir pasaitelio padetis paauksteja.
Patarciau visom geraiusia paikonsultuoti zalgirio ligonineje(zalgirio gve 117, vilnius),.
QUOTE(mazis @ 2005 03 21, 10:04)
Patarciau visom geraiusia paikonsultuoti zalgirio ligonineje(zalgirio gve 117, vilnius),.
Gal zinai koki ten gera chirurga ar pas ka konsultuotis, nes drauge po apsilankymo su vaiku Zalgirio g. pakraupusi liko ir eiti ten nerekomenduoja

QUOTE(Urgita @ 2005 02 22, 08:52)
Mano vaikui irgi stomatologas sakė reiktų tai padaryti, nes tarpas tarp dantų
Bet jam dar tik 1 metai 6 mėn

DIngo, dingo