Įkraunama...
Įkraunama...

Mama ir tėtis

Sveikos 4u.gif
Skaičiau Jūsu šeimu situacijas ir truputį nustebau, kad tai tėčiai pas jus būna griežtesni, o mamos atlaidesnės. Pas mus, sakyčiau, atvirkščiai. Esu jau nekart kalbėjusi su mb, prašiusi neversti manes būti "ta piktaja" smile.gif Nu o kaip kitaip, jei tai aš turiu būti ta, kuri primena nusiplauti rankas, verčia susitvarkyti, praustis, valyti dantukus, neleidžia žiūrėti tv valandu valandas ir t.t. Aišku, uždrausdama tv, turiu pasiūlyti alternatyvia veikla, ta ir darau. O kiekviena draudima/liepima/paraginima motyvuoju, paaiškinu, kodėl reikia taip daryti. Rankytes plaunam, nes iš lauko parsinešam mikrobu nematomu. Net piešiau tuos baisūnus, kokie jie šlykštūs, kaip jie kenkia pilvuke pvz. Labai norėčiau, kad mb būtu griežtesnis kasdieninės tvarkos klausimu. O šiaip auklėjimas dėl vertybiu pas mus sutampa, juk abu norime savo dukra užauginti gera mergina.

Visos sutariat, kad tėvai neturėtu ginčytis prie vaiko, kaip jį auklėti. Sutinku drinks_cheers.gif Nu o ar nebūna, kad nespėjate suderinti požiūrio? smile.gif Pačiai juokinga, bet mudu su mb prie dukrytės tokiu atveju tariamės rusiškai ar angliškai, žodžiu, kad nesuprastu biggrin.gif Kol maža, dar nesupranta, nors prisimenu save maža ir rusiškai besikalbančias šalia vaiku mama su tetom, kai jau beveik viska rusiškai suprasdavau biggrin.gif thumbup.gif Negaliu patikėti, kad dabar pati taip elgiuosi! biggrin.gif biggrin.gif Jei ka, tai čia mb pradėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Reduli @ 2011 12 17, 02:07)
Labai norėčiau, kad mb būtu griežtesnis kasdieninės tvarkos klausimu.

gal jo paties tėvai jį nelabai higienos mokė, todėl jam neplautos rankos atrodo nieko tokio?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 12 19, 20:03)
gal jo paties tėvai jį nelabai higienos mokė, todėl jam neplautos rankos atrodo nieko tokio?

Na ir kas, kad rankų plauti neišmokė g.gif Tapti vyru ir tėvu Jam tai nesutrugdė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2011 12 19, 20:03)
gal jo paties tėvai jį nelabai higienos mokė, todėl jam neplautos rankos atrodo nieko tokio?

Na, higiena ir kasdieninė tvarka - skirtingi dalykai. Mano uošviai gydytojai, uošvis dar ir vaikų chirurgas, rankas plauna vos ne kas 5 minutės ir namie, bet jų namuose velnias koją galėtų nusilaut. Vyras toks pat: higiena preciziška, o daiktai mėtosi kas kur. Bet nemažai pasikeitė su manim apsigyvenęs šiuo klausimu. O aš pakeičiau požūrį - juk ne gražiai padėtos šlepetės mus sujungė, ne jos mus ir išskirs.

O į temą. Aš taip pat su griežtesnė nei vyras. Ypač susitarimų laikymuisi. Jei su sūnum susitarėm, o jis po kiek laiko bando išzyzt kitaip, aš vis primenu susitarimą ir sakau NE, o vyras sako: jam dar tik 3 metai, kokie dar gali būt susitarimai.
Atsakyti
kol kas, kol lelyte pilvelyje pakalbam kaip butu vienokioj ar kitokioj situacijoj, rodos, daug kur mastom panasiai ax.gif nors jei labai saziningai matau, kad vyras labiau protu vadovaujas, o as jausmais.. tai ir idomu kaip mes sutarsim vaiko auklejime g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2011 12 20, 11:09)
Jei su sūnum susitarėm, o jis po kiek laiko bando išzyzt kitaip, aš vis primenu susitarimą ir sakau NE, o vyras sako: jam dar tik 3 metai, kokie dar gali būt susitarimai.

Ateis laikas, kai vyras norės susitarti, bet sūnus nebegirdės, nes bus įpratęs, kad tėčio žodis nieko nereiškia.
Atsakyti
Mes stengiames daug kalbeti apie auklejimo subtilybes, siekdami priimti bendra sprendima.Aisku, diskusijos uzverda kartais, bet visada apie tai kalbame ne prie vaiko smile.gif
Atsakyti
Mano vyras buvo auklėjamas griežtomis premonėmis,o as tai praktiškai užaugau nemušta. Tad mūsų požiūris į vaikų auklėjimą skiriasi.
Atsakyti