Įkraunama...
Įkraunama...

*** 1,3 metu vaikas i darželi ***

Sveiki,
Norėčiau psichologes komentaro 4u.gif

Leisiu dukrytę nuo 1,3 į darželi. Ji buna su vaikais, jai jie patinka, ji juos "tampo" už plaukučių ir t.t.
Mergytė labai aktyvi, mažai miega, nenuvargsta niekaip....aš pati lbiau nuvargstu doh.gif
Tad nutariau ja leist į darželi, tačiau, jei jai ten bus gerai, gal niekuom savo vaikui nepakenksiu ???

O jei blogai, turbut bandyčiau auklę samdyt g.gif
Atsakyti
aš už darželius thumbup.gif ten jie ne tik gauna valgyti, pamiega, bet ir mokinami būti kolektyve, lavinami (šoka, dainuoja), mokosi dalintis žaislais ir pan. Aš savo pyplių tokio pat amžiaus ir išleidau. jam taip patiko, kad kai pravažiuodavome pro darželį savaitgalį - reikėjo parodyti, kad jis tikrai nedirba g.gif 4u.gif
Atsakyti
tik ne nuo tokio amziaus. darzelis gal ir gerai, bet ne anksciau 2.5 metu. uzteks dar tu kolektyvizmu musu atzalelems. Kitas klausimas- kai nera is ko. Ir turi mazuliukai kentet. Ne visi isgali auklei 800-1000 lt moket.
Atsakyti
QUOTE(Merida @ 2007 05 06, 11:00)
tik ne nuo tokio amziaus. darzelis gal ir gerai, bet ne anksciau 2.5 metu. uzteks dar tu kolektyvizmu musu atzalelems. Kitas klausimas- kai nera is ko. Ir turi mazuliukai kentet. Ne visi isgali auklei 800-1000 lt moket.

Papildyta:
QUOTE(latakiene @ 2007 05 06, 15:37)

Pritariu nuomonei, kad ne tokio amziaus vaika reikia pradeti leisti i darzeli. Vaiko imunitetas susiformuoja galutinai tik 3 metu. Verta apie tai gerai pamastyti.
Atsakyti
as visai nesigailiu, kad vedziau savo pupa 1,6 m ir ne is jokio reikalo, o todel, kad ji labai gyva, praejo beveik metai ir galiu pasakyti, kad mergaite patobulejo ir net metukais vyresni broli kartais pralenkia ax.gif ji su noru eina i darzeli ir nebuvo, kad nenoretu, turim nuostabia aukletoja, kuri atstoja mociute smile.gif na , tiesa pirma savaite pirmos dienos buvo sunkokos,bet tik tiek....as vesciau jeigu matai koks vaikas, o be to galima darzeli stebeti pirmasias dienas savo vaikuti, tai kodel nepabandzius mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei vaikas puikiai jauciasi darzelyje, tai kodel gi jo ten nevesti? Svarbu, kad Jus stebetumete (cia turbut reiktu prasyti aukletojos, kad paziuretu), kaip vaikas jausis likes su vaikais. Galbut tokia mazyle reiktu pirmiausia po puse dienos palikti, paskui galima pabandyti ir visai dienai. Svarbu, kad su aukletoja pradzioje susidraugautu. Jei vaikas noriai eis i darzeli, ten zais su vaikais, gerai valgys ir miegos, tai reiskia darzelis tinka, nesvarbu, kad jai tik metukai.
Atsakyti
Dėja, kad ir kokia mano mergytė drasi ir gyva, bet va leidau į lopšiuką ir jau eina dvi savaites po 2-3 val. Ir visas tas valandas praklykia verysad.gif

Vat čia tai bijau, kad vaikui tikrai pakenksiu, o ir i darbą reikia grižti pirmadieni, visai mažai laiko palikau tam pratinimui, nes isivaizdavau visai kitoki vaizdelį negu dabar yra verysad.gif

O ką man dabar daryt, kaip palikt pirmadieni visai dienai blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(eros @ 2007 08 31, 08:58)
Dėja, kad ir kokia mano mergytė drasi ir gyva, bet va leidau į lopšiuką ir jau eina dvi savaites po 2-3 val. Ir visas tas valandas praklykia  verysad.gif

Vat čia tai bijau, kad vaikui tikrai pakenksiu, o ir i darbą reikia grižti pirmadieni, visai mažai laiko palikau tam pratinimui, nes isivaizdavau visai kitoki vaizdelį negu dabar yra  verysad.gif

O ką man dabar daryt, kaip palikt pirmadieni visai dienai  blink.gif  blink.gif  blink.gif

as savo sunu pradejau leisti butent nuo 1 metu ir trju menesiu..gera menesi protestavo, paskui prasidejo ligos... persalimai ir pan. metus prasikamavom su tom ligom.
Dabar sunui 3.5 metu. I darzeli eina noriai. Nesigailiu, kad taip anksti leidau, Tik sikart aukletojas tai kitas pasirinkciau. toks jausmas ,kad nedariuredavo jos vaiko - guldydavo nenuregto, vaikas suprakaituodavo, o tada menkiausias skersvejis....ir .. vel savaitei liekam namie:(
Atsakyti
mano dukrytei 1.5m.stai pirmos dienos kaip keliaujam i lopšelį,pasilieka drąsiai neverkia,patinka su vaikais,daug žaisliukų.Tačiau kai palikau miegoti pietų atejusi radau labai verkiančią,pasikukčiojančią.Sakau gal per ilgu pasidarė vaikui,vis tik pirmos dienos.Namie taip pat lyg ir daugiau ožiukų pradėjo rodyti,jautresnė pasidarė.Bet rytais vėl eina noriai. Bandysiu rytoj palikti trumpiau,tačiau ar taip nepabloginsiu padėties,jei įpras,kad mama ateina po pusdienio,o kai grįšių į darbą vis tik reikės likti iki vakaro ir tada vėl vaikas pergyvens.Kaip jūs manot?
Atsakyti