Įkraunama...
Įkraunama...

darželis Riešėje

Sveikos, mamytės. Gal kuri nors leidžiat savo vaikutį į darželį, easantį Didžiojoje Rišėje? Įdomu būtų sužinoti, kokia ten atmosfera, kiek vaikų grupėse, nuo kokio amžiaus priima, ar labai iš anksto reikia užsirašyti?
Atsakyti
Hm, vaizdelis bent pravažiuojant ne koks. Ir kiek girdėjau, darželis perpildytas... Va, apie mokyklą tai neblogi atsiliepimai smile.gif.

O šiaip pamėgink nuvažiuot ir pažiūrėt, įvertint. Pačios įspūdis tikrai bus svarbus, juolab jei nepatiks aplinka, atmosfera, tai juk ir neleisi wink.gif. Mes savo didžiąją vežiojam į miestą į darželį (nors irgi Riešėj gyvenam), o ir aplinkiniai kiek teko girdėt į Riešės darželį neveda...
Atsakyti
Sudominote ir mane. Greitai reikes savo jauneli leisti i darzeli ir suku galva, i koki. I kuriuos Vilniaus darzelius keliauja Rieses vaikuciai, kur patogiau nuvezti, kur geriau ir ar noriai priima kiti darzeliai ne pagal gyvenamaja vieta?
As taip pat is aplinkiniu negirdejau, kad kas lankytu Rieses darzeli. Mano vyras buvo ten uzvaziaves, jam nepatiko, ir dar tas darzelis kazkaip keistai dirba. Bijau sumeluoti, bet gal tik iki 17 val.? Tai kaip parlekti is miesto, ir kas paleis is darbo?
Atsakyti
Mes vežiojam į Montessori darželį. Kai rinkomės, norėjom, kad abiems būtų pakeliui į darbą-namo. Variantai buvo Fabijoniškės, Baltupiai. Bet kai staiga išėjo auklė ir per kelias dienas reikėjo apsispręst.. Kažkaip nebeliko pasirinkimo smile.gif.
Vandeni (-e smile.gif?), o kur dukrytės eina į mokyklą? Gal šalia yra ir darželis, būtų patogiausia
Atsakyti
Vyriausiaja veziojame i "Genio" pradine Zveryne, nuo rudens ir antroji dukra ten pat keliaus i pirma klase. Salia yra du darzeliai: vienas savaitinis, bet ne kaip atrodo ir atsiliepimai ne kokie, o kitas skirtas vaikams, sergantiems tuberkulioze ar is tokiu seimu, na zodziu, priima tik su gydytoju komisijos pazymomis.

Siais metai musu vidurinioji lanko pamokeles dukart per savaite "Duzginelyje". Man ten visai patinka, ir dukra nesiskundzia, be to, labai patogi vieta, 10-12 min. ir mes jau ten thumbup.gif . Gal butu gerai ir sunu ten uzrasyti, bet kaina menesiui nemaza - lyg ir 600-700 Lt.

Vyras pasivazinejo po kitus Fabijoniskiu darzeliu, sake, labai perpildyti, be to, visur sake, kad jiems ir is aplinkiniu vietu uztenka vaiku sociai, o cia is Rieses... Taigi, visiskai pasimeciau.

Idun, o kur tas Montessori darzelis, gal gali pora zodziu apie ji?
Atsakyti
Darželis prie Konarskio gėlių turgelio, Jovaro gatvėj. O mes irgi apie "Dūzginėlį" galvojom, tik kad abiems truputį labiau nuo kelio reik nusukt, o čia ir man, ir vyrui pakeliui į darbą. Darželis irgi mokamas, mėnesiui 550, bet man pati sistema patinka, o ir dukrai labai patinka, ji kaip tik tokia ramuolė, jautruolė, krapštukė...

O anksčiau gyvenom centre, tai Žvėryne irgi darželio dairėmės. Buvom tam kur netoli Vingio parko, prie senosios kino studijos. Kaip ir vaizdas nieko buvo...
Dar pakeliui link miesto galima mėgint Baltupių darželius, gal ten mažiau vaikų? nors abejoju, dabar naujų namų visur pristatė, o darželių ne sad.gif

O kokias pamokėles "Dūzginėlyje" lanko, ar patinka?
Atsakyti
Aciu, Idun, uz informacija. Konarskio g. rajonas mums nepakeliui. As pati dirbu Senamiestyje, o vyras Ukmerges plente, is viso uzmiestyje, tai as ziuriu, kad man butu patogu. Reikes pasirinkti mano marsrute esanti darzeli. I "Duzgineli" uzsukti galeciau, bet va tas mokestis... Na, dar yra siek tiek laiko, sunui tik 1 metai, o i darzeli leisti ketinu tik kokiu 2 su puse. Ir su dukrom taip buvo, sugalvodavom staigiai, kad jau laikas i darba, ar aukle nebegaledavo padeti kaip ir Idun, ir rasdavom iseiti, ir darzeli kazkaip greitai pasirinkdavom. Taip jau man nutinka, kad jei planuoju, ilgai galvoju ir neapsisprendziu, tai vis nepavyksta sad.gif .

O "Duzginelyje" dukra lanko pasiruosimo mokyklai pamokeles. Na, jos tokios turbut kaip ir kituose darzeliuose: pratinama prie tvarkos, susikaupimo, supazindina su raidemis, skaiciais, zaidzia ivairius zaidimus ir t.t. Pamokeles veda ne aukletojos, o pradiniu klasiu mokytoja. Uz papildoma mokesti galima dar atvaziuoti ir i anglu k. pamokeles, bet mes ja siek tiek pamokiname namie: kai kuriu zodziu, dazniausiai vartojamu fraziu, daineliu ir pan. Ziuriu, kad ji isimena ir taria geriau uz vyresniaja biggrin.gif .
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif

Mes taip pat esam is rieses ir taip pat mus uzgriuvusi ta pati problema DARZELIS doh.gif Tai dabar pilnu pajegumu ieskau,o zinoma norisi geriausio varianto.Kaip supratau Rieses darzelis nevertas demesio. Mes pradejom nuo Duzginelio,sia vasara jau net pradejau pratinti bet man jis netiko sad.gif tuo labiau vaikui sad.gif Toliau isgirdom apie tarptautini darzeli-mokykla Turniskese,tai tam darzeliui jokiu priekaistu,viskas super thumbup.gif isskyrus tai kad jis labiau skirtas internacionalinem seimom ir jame pagrindas yra anglu kalba,zodziu mums truko tautiskumo sad.gif O siuo metu bandem pakliuti i Sakaleli fabijoniskese,tai net i kalbas nesileidzia. Treciadieni vaziuojam uzsirasyti i Jovareli,beje vedeja pasirode labai maloni,bet tikrai nieko gero nepazadejo ir nuosirdziai pasiule ieskotis kito, nors ka ten gali zinoti,jei bus vietu sake priims,nors jiems priklauso Staneviciaus gatve. O rytoj vaziuojam i SOS kaimas,ten girdejau daug geru atsiliepimu tai ziuresim,nors jis nelabai tinkamoj vietoj,bet......... Ir dar siandien buvom jeruzalej privaciam darzeli, bet pasirodo jis persikrauste i Valakampius,tai dar bandysim ieskoti sio darzelio rolleyes.gif Va kokios musu paieskos ax.gif Beje vaika planuojam leisti nuo rugsejo menesio rolleyes.gif
Atsakyti
Na, dar pagalvojau apie "Vandenį" Fabijoniškėse. Mūsų pusbrolis jį lanko, nors jie gyvena ir ne Fabijoniškėse. Matyt, dar priklauso ir nuo vedėjos wink.gif.
Juraja, o į Turniškes ar Valakampius ne per toli vaiką vežiot? Maniškė su tokiu džiaugsmu ėjo į darželį, o paskutiniu metu va pradėjo kalbėt, kad jai atsibodo tos ilgos kelionės... O ir kai gims antras vaikelis, pati nenuvažiuosi pasiimt/nuvežt, dažniau vyrui teks, žiūrėkit, kad būtų patogu. Aš iš pradžių galvojau, kad va ūgtels mažoji, jau po mėnesio pati vežiosiu vyresnėlę - neišeina taip.. O ir nesinori kūdikio vežtis į darželį.
Atsakyti
Idun butent ieskom kuo arciau,t.y. "Sakalelis"(kuris jau beje atkrito), "Jovarelis" ir "Vandenis".Bet jei jau cia neiseis pakliuti,tai kiti variantai kaip jau minejau siek toliau.Be to vyras prisizadejo ir nuvezti ir parvezti smile.gif Kad jau ten nuo "sakalelio" tai ir tas SOS darzelis ranka paduot,tik gal kamsciai butu g.gif .O kad vaikui tai tikrai neatsibos,mes su juo jau metai kaip kiekviena diena (na beveik kiekviena smile.gif )vaziuojame i Grigiskes pas mociute ir atgal,tai iki darzelio jam vieni juokai biggrin.gif Bet va kad mums patogiau ir arciau butu ax.gif

Tiesa Idun o kokie tavo pusbrolio (ar cia vaiko pusbrolio biggrin.gif) atsiliepimai apie "Vandeni"?
Atsakyti
Juraja, čia mano merginų pusbrolis eina į "Vandenį" biggrin.gif, atsiliepimų nežinau, galėsiu prie progos brolienės paklaust. O vaikui kaip vaikui, eina ir tiek.

Mes irgi savo didžiąją vienu metu vežiojom į Grigiškes pas uošvius. Nors dirbau toj miesto pusėj (tiksliau, už miesto), ir važiuodavom iš centro, po poros mėnesių tas važinėjimas iki gyvo kaulo nusibodo. O ir laiko gi klaikiai daug susigaišta, kol per visą miestą pervažiuoji....
Atsakyti
JURAJA, ar jau buvai SOS kaimo darzelyje? Ar jis yra paciame SOS kaime, uz Olympic Gym? Ir dar. Kas nepatiko "Duzginelyje", gal as ko nepastebejau, nes bunam tik dukart per savaite po pora valandu?

O del "Vandenio" darzelio, tai apie ji girdejau gerus atsiliepimus. Musu draugai, beje, gyvenantys irgi ne Fabijoniskese, o Bajoruose, ten veda savo dukras. Smulkiai papasakoti negaliu, bet zinau, kad jiems patinka ir aukletojos, ir ugdymas, ir tvarka, ir ten esantis baseinas. Ir dar yra keletas pazistamu, ten vedanciu savo vaikus. Jie si darzeli taip pat rekomendavo. Tik kad labai jau perpildytas... sad.gif
O dabar patarimas, kuri gavau is kitu: tegu tartis i si darzeli vaziuoja vyras. Vienas. Sekme beveik garantuota. thumbup.gif
Atsakyti