Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių, pilvo pūtimas

Sveikos mamos,

gal yra cia tokiu kurios ypac vakarais igauna neschios moters pavidala, ko ne visai pries gimdyma?
Atrodau kaip 8mėn. nėščia - ar tai pilvo pūtimas, ar kita velniava?
As esu auksta liekna, mano maziausiam jau tuoj 4metai. Pilvas man ramybes neduoda. Sportavau kaip isprotejus, nepadejo. Ne lashiakai ta pilva dideli daro.

Gal kas turit patirties kaip nusikratyt to pilvo? nestuke.gif doh.gif
Atsakyti
Man penkta diena pilvas išsipūtęs kaip nėštukės(jau ir du nėštumo testus pasidariau,abu neigiami)skausmų nėra bet pojūtis labai nemalonus verysad.gif ties bambą paspaudžius vos,vos kaip ir suskauda.Pykina.Kartais man taip būna bet prieš mėnesinės bet juos prieš savaitę baigėsi.Nežinau ką ir galvoti.Espumisanas nepadėjo.
Ar kam taip būna?
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2012 03 05, 17:27)
Man penkta diena pilvas išsipūtęs kaip nėštukės(jau ir du nėštumo testus pasidariau,abu neigiami)skausmų nėra bet pojūtis labai nemalonus verysad.gif ties bambą paspaudžius vos,vos kaip ir suskauda.Pykina.Kartais man taip būna bet prieš mėnesinės bet juos prieš savaitę baigėsi.Nežinau ką ir galvoti.Espumisanas nepadėjo.
Ar kam taip būna?

paskaičiau šią temą,pasirodo šie nemalonus pojūčiai dažnai susiję su nervu sistemą.Net į galvą negalėjo ateiti,kad tai susiję tarpusavyje.Taip turėjau prieš kelias savaitės streso...Ką tuomet patartumėte?Kaip atsikratyti šio nemalonaus pojūčio?
Atsakyti
pagaliau atejo ramybe. Jau pamirsau beveik kas tas viduriu putimas. Manau tai deka juodojo kmyno, geriu ji nuo vasario 20 dienos ryte ir vakare ir jauciuosi puikiai, niekas nebesakys kad man vel 3 men. nestuke.gif , netgi galiu pilva itraukti thumbup.gif ryte tai toks malonus jausmas, kad pilvo like tik tiek kiek po gimdymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2012 03 15, 09:50)
pagaliau atejo ramybe. Jau pamirsau beveik kas tas viduriu putimas. Manau tai deka juodojo kmyno, geriu ji nuo vasario 20 dienos ryte ir vakare ir jauciuosi puikiai, niekas nebesakys kad man vel 3 men. nestuke.gif ,  netgi galiu pilva itraukti  thumbup.gif  ryte tai toks malonus jausmas, kad pilvo like tik tiek kiek po gimdymo  ax.gif

Laba , noriu pasiteirauti - juodasis kmynas ,- tai cia tie paprasti kmynai , ar cia kazkokie ''spesal''kur juos perkat ir kaip vartojat ? ACIU smile.gif
Atsakyti
Tikrai verta pagerti kokiu naturaliu zoliniu preparatu skirtu virskinimui,labai gerai kmynu arbatele. Mane irgi vargina pilvo putimas, tai tik naturaliomis priemonemis gydausi smile.gif, nes kazkada geriau fermentus virskinimui gerinti, tai suds taip nusivyliau jais ir supratau kad tai farmaciniu kompaniju isreklamuoti vaistai,kurie man nepadeda smile.gif. ramuneles, rozmarinai, kmynai, pankoliai, artisokai, ciberzoles ir virskinimas puikus smile.gif
Atsakyti
As turiu dirglios zarnos sindroma tai pucia ir skauda pilva kai pavalgau ko nereikia ar pries mm. seniau geriau espumizana tai po sesis astuonis tuos rutuliukus per diena sugerdavau kad suveiktu. tai gydytoja parekomendavo Meteospazmyl nusipirkti man patiko ir tiko ir skausma nuima ir putima sutvarko. uztenka dazniausiai vienos kapsules na kai jau labai rimtai tai dvi per diena esu sugerusi. tpu tpu bet kolkas tikrai padeda.
Atsakyti
Prasikankinau su ta pacia problema ilga laika ir as.. (virs metu periodiskai uzeina man tokie reikalai)..Pradejau labai stebeti, ka valgau ir nuo ko gali pusti pilva. Atradau kelis produktus ir produktu derinius, nuo kuriu iskart pasidaro negera ir pilvas padideja... Stengiuos ju nevalgyt, bet kartais uzsimirstu ir vel pavalgau (pvz. pomidorai)...
Dar visad bloga buna nuo visokiu "greitu" maistu ir panasiai...
Geriu Pangrol 1000 (ar 10000, nepamenu jau) ir jogurto tabletes. Jogurto kapsuliu esu pragerus ne viena kursa, dabar isgeriu tik po itartinu pietu.. Kol taip prisiziuriu ir isgeriu vaistukus laiku, tai viskas gerai buna...
O espumizanas - pinigu svaistymas. Prie jo priptantama, ir jis po kurio laiko jau nebepadeda... Reikia ta disbakterioze sutvarkyt kitu dalyku pagalba..
o siaip geriausia nueiti pas gydytoja ir issitirt 4u.gif nes buna visokie kasos uzdegimai, gastritai ir pan....
siiap nejuokai tas pilvo putimas, labai dideli diskomforta sukelia........ doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Padeda paparastas kmynas, pankolio arbata. Viduriu putimas atsiranda del valgomo maisto.

Pilvo putimo fiziologija: maistau virsikinantis skrandyje, veikia skarnadzio sultys, terpe buna labai labai rugstine, toks rugss maistas pakenktu zarnyno sienelems, jas ilgainiui pragrauztu, del to ta rugsti maisto mase yra neutralizuojama dvylikapirsteje zarnoje, jos fermentu, kasos ir tulzies sultimis. Vykstant neutralizacijai susidaro CO2, kuris padada maistui toliau slinkti zarnynu. Taciau susidarius perdideliam kiekiui del neutralizacijos ir maisto puvimo proceso, atsiranda didelis diskomfortas, vadinamas viduriu putimu.

Padeda: Gerosios bakterijos, bifoval, linex ir pan, kitaip vadinamieji probiotikai. Tam kartui turetu padeti espumizanas, jis veikia fizikiniu principu suskaldydamas CO2 burbuliukus zarnyne iki smulkesniu ir taip panaikindamas nemalonu zarnu tempimo pojuti.
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2012 03 15, 13:04-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2012 03 15, 13:04)
Laba , noriu pasiteirauti - juodasis kmynas ,- tai cia tie paprasti kmynai , ar cia kazkokie ''spesal''kur juos perkat ir kaip vartojat ? ACIU  smile.gif


pas mus miestelyje Gargzduose parduotuve Zolincius yra, tai joje radau alieju, kuris vadinasi juodasis kmynas (MELNAS KIMENES )
vartoju ryte/vakare po arbatini sauksteli kmynu aliejaus 15min, pries valgi ir uzgeriu puse arbatinio puodelio silto vandens kuriame istirpintas 1 valg.saukstas medaus.
ikelsiu nuoroda kaip atrodo ir kur galima gauti CIA
jei neatidarytu , pabandykite tiesiog google isiveswti juodojo kmyno aliejus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 22 kovo 2012 - 15:47
Natur ,- aciu , atidariau 4u.gif reiks pasieskoti... 4u.gif
Atsakyti
Su šia bėda gyvenu jau pora metų. O priežąstys pas mane kelios ir net būna susideda viskas į krūvą. Žinoma stresas, maistas ir dar bala žino kas.
Kartais atrodo, kad nuo bet kokio maisto pilvą pučia. Jaučiu šioki tokį skausmą, lyg kamuolys būtų pilvo viduje, o dažnai ir pabezdu kai esu viena, tai smarvė oj oj kaip nežinau ką ten suvalgius būčiau. Labai paūmėja per mėnesines. Vartoju Meteospasmyl, tai tikrai padeda, reiks pabandyt tą kmynų aliejų, nes arbatas tyngiu darytis. Pradėjau sportuot, pilvo presą stiprint, tai irgi turėtų sumažėti.
Vienas iš labiausiai kenkiančių produktų man yra pienas, tad stengiuos jo vartot labai mažai.
Atsakyti
Sveikos merginos,
galbut kaskam padesiu galbut kaskam pades , bet tie pilvo putimai nei is sio nei is to man prasidejo pries metus laiko, pirma rado helikobakterija issinaikinau nepraejo, poto be jokiu tyrimu del pilvo putimo raizymu nustate dirgliosios zarnos sindroma,bet as tiesiog nesutikau su siuo nustatymu.Nes niekada neturejau jokiu problemu del maisto ar virskinimo.todel isbandziau vegetarine mityba nepadejo vistiek tas pats, bet merginos po metu laiko visokiu bandymu gydymu vaistu nieks nepadejo, tiesiog isgirdus pasiskaicius apie gliuteno netoleravima pabandziau ismegint be gliutenine mityba.
IR ka jus galvojat atsisakius miltiniu produktu glitemo ten avizos, rugiai, miltai (kuriu yra visur) jau po2 dienu pasijutau geriau dingo spuogai nuo veido nebespazmavo zarnynas neskaudejo, po savaites pilvas pasidare plokstesnis, ir nebeskauda !!! biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ojus merginos ismeginkit pasiryzkit visa savaite mityba be glitemo be duonos be jokiu padazu ir saldumynu kur juose pilna glitimo baltymu pamatysite poveiki!!!
Atsakyti