Labas, norejau paklaust. Del alergijos pieno produktams ,taip nustate alergologas, paskirta maitint sojos misinuku. Sakykit ar ne naudojant jokiu pieno produktu ar ne bus blogesnis poveikis sveikatai: dantims, plaukams ir t.t.. Jai bus tai kom maitint kad butu geriau. Aciu labia uz atsakyma.
Sojos mišiniuose irgi yra vitaminų ir mikroelementų, kurie būtini vaikučio augimui, tad baimintis, kad nukentės vaikučio augima, nėra pagrindo. Jei gydantis gydytojas matytų, kad truksta kalcio, galima skirti kacio preparatų.
Vaikai išauga ir be pieno produktų. Po ilgenės pertraukos, galėsite pabandyti natūralaus jogurto, kefyro.
Vaikai išauga ir be pieno produktų. Po ilgenės pertraukos, galėsite pabandyti natūralaus jogurto, kefyro.
Sveiki,
mano 1,5 m. mergaitei buvo nustatytas 1 alergijos laipsnis pienui ir 0/1 kazeinui.
Gydytoja liepė vartoti ožkos pieną arba sojos mišinius. Ką geriau naudoti?
Parduotuvėse radau tik ožkos pieno miltelius ,,Danmis", lenkiški. Gal juos naudoti?
Ką geriau duoti - ar sojos mišinius ar ožkos pieno miltelius?
Kokius sojos mišinius patartumėte naudoti?
Labai ačiū už atsakymą
mano 1,5 m. mergaitei buvo nustatytas 1 alergijos laipsnis pienui ir 0/1 kazeinui.
Gydytoja liepė vartoti ožkos pieną arba sojos mišinius. Ką geriau naudoti?
Parduotuvėse radau tik ožkos pieno miltelius ,,Danmis", lenkiški. Gal juos naudoti?
Ką geriau duoti - ar sojos mišinius ar ožkos pieno miltelius?
Kokius sojos mišinius patartumėte naudoti?
Labai ačiū už atsakymą

Labai atsiprašau, kad įsikišu, bet labai noriu pasakyti, juolab vaikiukas dar l. mažutis. Gydytoja atsakys į klausimą pagal savo sritį, o aš atsakysiu iš savo darbo sferos. Jeigu tie lenkiški ožkos pieno milteliai nėra skirti spec. kūdikių ir vaikų mitybai, tai gal geriau nenaudokit..

Kadangi jūsų vaikeliui jau 1,5metų, tai manau galima maksimaliai sumažinti pieno naudojimą. Geriau pabandyti duoti kefyrą ar natūralų jogurtą. Pagal tyrimus alergija nėra labai didelė, tai reikai žiūrėti pagal odos būklę. Galite duoti gerti ožkos pieną - pirktą parduotuvėje(kai kuriose būna) arba iš žinomų žmonių, kurie augina ožkas. Pieną būtina virinti ir skiesti pusiau su vandeniu. Apie miltelinį ožkos pieną esu skeptiškos nuomonės. Galite naudoti ir sojos mišinius, pritaikytus kūdikiams( bet kurios firmos) arba hipoalerginius mišinius (pvz.NAN HA Nestle firmos)
Sveiki,
kadangi mano 1,5 m. mergaitei nustatytas 1 alergijos laipsnis pieno baltymui ir kazeinui, šiuo metu duodam sojos mišinius. Girdėjau, kad jais ilgą laiką matinti nėra gerai. Gal pabandyti kokius nors visiškai hidrolizuotus mišinius, žinau, kad vaistinėse jie apie 40 Lt. kainuoja - lyg ir Peptidi tutteli ar pan. Bandėm Nestle NAN HA - netiko.
Ką būtų geriau duoti - sojos mišinius, ar tuos pieno mišinius iš vaistinės? Gal galėtumėt parašyti pavadinimus?
Labai ačiū už atsakymą
kadangi mano 1,5 m. mergaitei nustatytas 1 alergijos laipsnis pieno baltymui ir kazeinui, šiuo metu duodam sojos mišinius. Girdėjau, kad jais ilgą laiką matinti nėra gerai. Gal pabandyti kokius nors visiškai hidrolizuotus mišinius, žinau, kad vaistinėse jie apie 40 Lt. kainuoja - lyg ir Peptidi tutteli ar pan. Bandėm Nestle NAN HA - netiko.
Ką būtų geriau duoti - sojos mišinius, ar tuos pieno mišinius iš vaistinės? Gal galėtumėt parašyti pavadinimus?
Labai ačiū už atsakymą

Jūsų vaikas pakankamai didelis ir galiam būtų apsieiti be pieno. Hidrolizuoti mišiniai yra nelabai skanūs, tad vargu ar gertų. Galite pabandyti duoti gert per pusę skiestą ožkos pieną. Gal tiknka kefyras, natūralus jogurtas, rūgpienis. O košes galima irti ir be pieno.
O apie sojos mišinius yra labai skirtingų nuomonių, ir gerų , ir nelabai.
O apie sojos mišinius yra labai skirtingų nuomonių, ir gerų , ir nelabai.