Įkraunama...
Įkraunama...

Naujos aplinkos baimė

Niekada nieko panasaus is savo 1,10m pypliuko nesu sulaukus...Bet stai jau trecias kartas kaip vaikas paniskai issigasta naujos aplinkos. Pirma karta taip buvo kai nuejome i indisku prekiu parduotuve. Vaikas taip mane apsikabino ir prapliupo verkti, o akutes buvo dideles is baimes. Pamaniau, kad neprates prie tokiu "barskalu ir skambalu". Antras kartas kai pries kelias savaites nukeliavome iki baznycios-pasikartojo lygiai tas pats baimes isreiskimas. Pamaniau, kad zmoniu per daug buvo, todel ir issigando? Na, o kai nuejome i mamu susitikima ir uzejome i rubine nusirenti tiesiog ispiete mane i kampa su savo tokiu elgesiu. Juk ir zmoniu ten nebuvo. ? Na tiesiog apsikabino koja, visas dreba ir verkia unsure.gif Siaip ne taip apraminau, o kai pamate vaikucius visos baimes kaskur dingo ir buvo viskas gerai. Labai noreciau sulaukti specialisto komentaro ir patarimo kaip elgtis tokioje situacijoje. Vaikas, kuris niekada nebijojo zmoniu ir naujoviu, staiga pradeda bijoti nauju aplinku. Parduotuveje nieko nebijo, o juk ir zmoniu daug.
Atsakyti
Kiek žinau paie vaikų psichologiją, tai virš 1 m., apie 2m. vaikui pradeda vystytis nepažįstamų vietų, žmonių baimė ir tai tiesiog reikia pergyvent, paaiškint vaikui, kad pasauly yra daug įvairių vietų ir žmonių. Tai periodas, kada vaikas pradeda aplinką skirstyt į savą ir svetimą. Gal vaikas labai bijo, kad nebūtų paliktas svetimoj vietoj, jaučiasi nesaugus...?
Atsakyti
O maniskis nei is sio nei is to, eme bijoti tamsos. Anksciau visai nebijojo, man net keista budavo, kaip jis gali tamsoj sedeti ir zaisti. Budavo, kad rasdavau nakti is lovytes islipusi ir bezaidzianti. O dabar staiga eme bijoti. Nei jo kas gasdino, nesekam baisu pasaku...
Atsakyti
taip atrodo, kad nei gasdinai, nei ka... as pati atsimenu is vaikystes savo baimes...vat, budavo nuklausai ka nors- kaip mama teciui laikrasti skaito, per zinias, etc. ir uzstrigo galvelej koks baubas... kaip dabar atsimenu pirmuosius pranesimus per TV apie AIDS... seniai tas buvo, o as mazute tokia, po stalu su masinelem zaidziau. zinot, baisu ispudi man padare. nepasakyciau, kad baime isvariau, bet galvelej uzstrigo. taip ir musu vaikai... viska jie girdi, viska fiksuoja, tik protelis dar per mazas teisingas isvadas daryt.
Atsakyti
Indisku prekiu parduotuvej vaikui baime galejo sukelti tiek neiprasti daiktai, tiek kvapai, ir garsai. Manau normalu, kad vieneriu metu vaikas ten issigando.
Pries tai, kol ateinate i nauja vieta, galit papasakot vaikui apie tai, kur einate, kas ten bus. Tai sumazintu baime. Jeigu issigasta, stipriai prispauskite prie saves ir raminkite, kalbekite vaikui. Tai pades saugiau jaustis.
Atsakyti