Įkraunama...
Įkraunama...

kudikių viduriavimas-2

QUOTE(Pediatrė Virginija @ 2007 05 09, 13:58)
Ar nepūliavo kūdikiui akytės, ar nebuvo bėrimo ant kūnelio?
Jeigu tai buvo, verta būtų atlikti išmatų bakteriologinį tyrimą.
Tarpvietės bėrimas- tai jau iššutimas. Tarpvietę pastoviai, po pasituštinimo reikia išplauti su vandeniu ir prausimo priemone ir būtinai storai patepti apsauginiu kremu nuo iššutimų, kad tos skystos išmatos negraužtų odelės.
Dabar, jei nepasiseka išgydyti, parodykite gydytojai, gal būt jau yra grybelinis iššutimas ir reikalingas specialus kremas.


Ačiū už atsakyma ax.gif
Akytės nepūliavo,bėrimo jokio nebuvo.Tyrima pasidarėm,tik diagnostinį išmatų pasėlį,atsakymas geras.....Daviau savaitę profilaktiškai gerųjų bakterijų,Linex puse kaspsules ryte,puse-vakare...rezultatas-tustinasi 7-8kartus,skystai,bet nebego tas skystymelis po kiekvieno pirstelejimo...Užpalaliuką išgydžiau,ploviau su vandeniu,išsausindavau,pusvalandis oro vonių,ir užtepdavau Dermilon paste,ar šaltalankių aliejumi....beje dar pakeičiau Pampers sauskelnes i Huggies...Nustojus vartoti Linex,tuštindavosi 9-10kartų,bet užpakaliukas atlaikydavo...Dar mano močiutė patarė duoti ryžiu klijukų-daviau gal 3šaukštukus kelias dienas,na ką rezultatas-5-6kartai tuštinimas....Tai ką man dabar daryti, g.gif aš taip suprantu,kad skystai tuštinasi nuo mano Mp,bet gal čia skaitosi norma,ir nustos tada ,kai įvesiu papildomą maitinimą ,tai apie 6mėn.....Bet ar nepakenks duoti profilaktiškai gerųjų bakterijų,pvz kaip Bifolac...ar tiesiog laukti tos košelės ir nieko neduoti....Aišku dar pažiūrėsime kaip svoris,kai eisime 2mėn. apžiūrai......Iš aksto dėkoju už atsakymą..........
Atsakyti
Dar tas skystas ir dažnas tuštinimasis gali būti ir nuo Jūsų suvalgomo maisto- atkreipkite dėmesį- nereikėtų valgyti žalumynų. Valgykite tik virtas ir troškintas daržoves, susilaikykite nuo vaisių (vietoje jų pabandykite valgyti kūdikiams skirtas vaisių tyreles ).
Probiotikus galite duoti, o klijuko tikrai nereikia.
Atsakyti