Įkraunama...
Įkraunama...

Vėl į Latviją

IR VĖL Į LATVIJĄ

Kai tik sulaukiame atostogų, o vadinasi ir vasaros doh.gif , tuoj susiruošiam turistauti. Kadangi jau esam skersai išilgai išvažinėję Lietuvos paežerius, paupius ir kitus pa..., paskutiniąsias vasaras (kaip beplanuotume megalol.gif ), ir vėl patraukiame link Latvijos...
Mat cia gyvena kone pusė vyro giminės, tai jisai ir nepraleidžia progos nušaut tų poros zuikių: ir paatostogaut ir gimines aplankyt (t.y. pasinaudot nemokama nakvyne blush-anim-cl.gif ). Vienų atostogų metu naršėm po latvių sostinę Rygą, o šią vasarą nukakom link jų uostamiesčio Ventspilio.

Prisikraunam visko ko gali prireikt porai savaičių ir į kelionę. Ups... svarbiausia nepamiršt vaikų 2.gif , - tuo lab, kad tik vieną ir teturim.

[attachmentid=8075]

Atsakyti
[attachmentid=8078]

o dabar, atrodo, jau visi? taigi važiuojam.

[B][SIZE=7]LT KELIAI[B]

Kelionė netolima, nevarginanti, jei ne latvių kelininkai, tiksliau jų nuorodos ir kelio ženklai, tiksliau jų nebuvimas schmoll.gif .

Pirma kliūtis. Privažiavome nuorodą, kad kelias tvarkomas ir jo apvažiavimas. Tik kuriuo keliu apvažiuot schmoll.gif ? Teko rinktis iš kone trijų kelių. Pataikėme iš antro karto thumbup.gif , kagi neblogai.

Antra kliūtis. Jau gryždami nusprendėme nekirsti vieno iš jau matytų miestų, ir pravažiuoti jo šonu. Taip ir laiko sutaupyt, ir kone pora centų brangesnio kuro... Neišdegė megalol.gif . Neradę nuorodų ir su žemėlapiu pasiklydom, bei apsukę ratu minėtą miestą, vėl gryžom į pradinę padėty megalol.gif . O laikėm save ne tokiais jau prastais šturmanais? Na, nieko, dar vienos atostogos Latvijoj, ir be žemėlapių visus kelius žinosim biggrin.gif .
Atsakyti
O štai Ventspilis pasitinka ne tik su realiomis nuorodomis, bet ir su diddžiuliu miesto planu. Gaila, kad vis tiek visko neįsiminsim?
Teks pasikliaut savais gidais - giminaičiais latviais iš Rygos.

O šitokių nuorodų Latvijoj netrūksta. Dabar jau galim Jums parodyt, kad esam ne Klaipedoj - iki Vilniaus 458 km.

[attachmentid=8079]

Ką apžiūrėsime pirmiausia? Žinoma trauksim Tajui parodyt latviškos jūros ir patys pasigėrėt molu bei vartais į jūrą.

[attachmentid=8080]

Dar apžiurėsim švyturiuką, kuris bent jau mums pasirodė kone perpus mažesnis už lietuviškąjį schmoll.gif
O molu čia eiti kiek linksmiau, nes iš abiejų pusių turškiasi mūsiškė Baltijos jūra.

[attachmentid=8081]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chaki: 08 sausio 2005 - 02:31
Ventspilis - paliko įspūdį, kaip labai švarus, tvarkingas ir gėlėtas miestas. Savo senamiesčiu kiek priminė Klaipėdos, o akmenim grystos gatvelės labai jau panašėjo į Vilniaus pilgatvį. Ir ramybė, kaip Nidoj rudenį.
Labiausiai stebino visame mieste prikaišytos gėlės (net nežinau kaip tai pavadinti?): matėme ne tik "augančius bei žydinčius" gėlių krūmus, bet ir žuvytes sulig žmogum, ir gaidį su būriu vištų, ir sportininką stumiantį mašiniuką ir ... tikiu, dar kiek nematėm?

[attachmentid=8082]

Ir jau pirmą dieną žinojau, ko mūsų mamytės labiausiai gali pavydėti Ventspilio mamytėms? Ogi NEMOKAMO vaikų pramogų parkelio pačiam miesto centre, užimamu plotu galėtu prilygt gal mūsiškiai Lūkiškių aikštei. Ir kokių atrakcijų čia tik nėra, ir vaikai čia pačio įvairiausio amžiaus: nuo dar tik ropojančio (kaip mūsiškis Tajus tada) iki bebaigiančių vidurinę.
Mūsų gidas, auginantis dvi ikimokyklinio amžiaus dukras (ir trečios belaukiantis thumbup.gif) , prasitarė, kad įėjęs, be 4 val. čia praleistų, saviškių ištraukt negali.
Ir iš tiesų, juk čia grynas oras, daug užsiėmimų vaikui ir puiki vieta mamyčių susitikimams. Parkelis nakčiai yra rakinamas ir saugomas. Taip pat, yra vaikų kavinukė praalkusiems drinks_cheers.gif .
Dabar gailiuosi, kad Jums nepadariau viso parkelio nuotraukos sad.gif .

[attachmentid=8083]

[attachmentid=8084]

Būtinai suraskit laiko aplankyti inkarų muziejų-parką. Laaaabai įdomu, ne tik suaugusiems.
O jei dar surasit laiko ir luktelsit, - mat kas valandą ar dvi? (pamiršau doh.gif ) čia prapuškuoja pats tikriausias garvežiukas.

Ir čia pat per tvenkinį dar galima persikelti pačiu tikriausiu keltu. Tik teks patiems padirbėti thumbup.gif

[attachmentid=8085]
Atsakyti
Mėgstantys maudynes, keliauja į Akvapark'ą. Šį kart mes nepasinaudojom, bet kitais metais žadėjom, juk vis tiek vėl į Latviją megalol.gif .

[attachmentid=8086]

Ką dar verta pamatyt ar nuveikt Ventspily?
Senamiestis, bent jau pernai, buvo pilnas įvairių medinių supynių, laipynių visiems. Labai įdomu pasivaikščiot kanalo krantine, kur radom ... karvių. Pačių netikėčiausių iš laivo sraigto metalinių, medinių spalvotų ir t.t.

Bet linksmiausia plaukt laiveliu iki jūros. Tada praplauki visą kanalą, pamatai nemažą dalį miesto panoramos, laivų.
O jei turite mažių, ir jis nemiegojęs, tai ir supt nereiks. Aš, matyt, geras penkias minutes ištiesus ranką savo sūnui rodžiau į laivus, kai tuo tarpu, jis puikiausiai snaudė užsupuotas bangų biggrin.gif .

Na ir žinoma jūra. Tik miestiečių miestiečiai renkasi Ventspilio miesto paplūdimiuosna. Ir tie tušti, čia mums ne Palangos nusėti krantai. Visi kiti traukia toliau nuo miesto, juk Latvija turi nemažai priėjimo prie jūros.
Ir mes važiavome kokius 50km nuo Ventspilio link Jurmalos miško keliuku, link buvusių sovietų armijos pasienio posto. Nerealu. Laukiniai paplūdimiai. Žmonių nerasta, beveik kaip išmesti į negyvenamą salą. Krantai aukšti, todėl kopose privažiuoti galima prie pat su automobiliu: surengt pikniką. Žmonės čia pasistato palapines ir gyvena savaitėm, - niekas nedraudžia.
O kas ryt, galima eiti ieškoti gintarų. N metų jų nebuvau radus, net buvau įsitikinus, kad jūra jų jau nebeišmeta.

[attachmentid=8087]

Ir mes kitais metais, ten važiuosim su palapinėm poilsiauti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Vyrai greit įvertino bangas ir nusprendė: žvejybai jūra šiandien tinkama. Niekaip nesuprantu, kam gaudyti silkę, jei jos ir parduotuvėj galima nusipirkt?
Ir kam dirbti, jei - atostogos?

[attachmentid=8088]

O štai Tajus greit suprato ir tėtei į pagalbą nuskubėjo biggrin.gif

Na, štai ir atradom rojų žemėj. Tik kiekvienam skirtingai jis puikus: kam puiki žvejyba, kam gulinėjimas, vaikštinėjimas ir gintariukų rinkimas, o kam tiesiog smėlio rojus...

[attachmentid=8089]

Iki tol tinginiukas Tajus 2.gif tik šliaužojęs, Latvijos pajūrio smėliuku susižavėjęs ... nuropojo... paskui taksų veislės šuniuką (nors pastarasis ir nebuvo itin patenkintas tokiu pasekėju biggrin.gif ).

Tai tokia ta mūs kelionė Latvijon. Gal kiek vaikiška, bet mes ir patys tokie nelabai suaugę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .

iki, ačiū, kad paskaitėt thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chaki: 08 sausio 2005 - 03:37
Vaiku parkas vadinasi - Bernu pilsetina.
Zemelapyje matosi http://www.ventspils...rte.htm?r=5&c=2
Atsakyti
O gal kam teko pabuvoti Kuldygos senamiestyje ir pamatyti Ventos kriokli ir Kuldygos senaji tilta? NEs teko skaityt,kad Ventos krioklys yra 2 metrų aukščio krioklys – didžiausias Baltijoje. Jį galima apžiūrėti iš arti arba nuo 1874 metais pastatyto mūrinio tilto, kuris yra vienas ilgiausių (166 m) tokio tipo tiltų Europoje.
IR ar lengvai galima visas sias grozybes surasti? mirksiukas.gif

Taip pat,gal kas yra daugiau vazinejes po Latvija ir mate Riežupes uolų labirintus ?(460 m) yra ilgiausi Latvijoje).

PAPASAKOKIT DAUGIAU bigsmile.gif


Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2006 06 27, 14:15)
Taip pat,gal kas yra daugiau vazinejes po Latvija ir mate Riežupes uolų labirintus ?(460 m) yra ilgiausi Latvijoje).

PAPASAKOKIT DAUGIAU bigsmile.gif

Gali pasiskaityti apie Riezupes uolų labirintus čia: http://www.travelzon...zupes/index.php mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2006 06 27, 13:15)
O gal kam teko pabuvoti Kuldygos senamiestyje ir pamatyti Ventos  kriokli ir Kuldygos senaji tilta? NEs teko skaityt,kad Ventos krioklys  yra 2 metrų aukščio krioklys – didžiausias Baltijoje. Jį galima apžiūrėti iš arti arba nuo 1874 metais pastatyto mūrinio tilto, kuris yra vienas ilgiausių (166 m) tokio tipo tiltų Europoje.
IR ar lengvai galima visas sias grozybes surasti?  mirksiukas.gif

Taip pat,gal kas yra daugiau vazinejes po Latvija ir mate Riežupes uolų labirintus ?(460 m) yra ilgiausi Latvijoje).

PAPASAKOKIT DAUGIAU bigsmile.gif


mes pries pora metu keliavom po Latvija ir lankem visas sias vietas smile.gif na tas tiltas ir krioklys, tai kazko labai ipatingo ir nera, bent jau mums taip pasirode blush2.gif reklaminese nuotraukose daug geriau atrode negu is tikruju biggrin.gif beto pries ta tilta yra ir placiausias krioklys, irgi ar ne 100m kokio plocio, neprisimenu tiksliai, o tas 2 metru aukscio yra kokia 50m einant i senamiesti smile.gif

i riezupes olas tai reikia pries ta murini tilta pasukti ir keleta kilometru zvyruotu keliu vaziuoti, o poto dar pekstute keliauti iki ju smile.gif bet ten labai mums patiko, susimokejom po 1lata uz ekskursija, ir tokia jauna mergina vede biggrin.gif ten su pasakojimais visokiais, nu nerealiai, reikia nuvaziuoti ir patiems aplankyti wink.gif tikrai rekomenduoju thumbup.gif
Papildyta:
siaip keliaujantiems siulau aplankyti turizmo informacija, ten bent jau prie 2 metus, buvo nemokami zemelapiai su lankytinomis vietomis, zinokit labai pravercia mirksiukas.gif butume anksciau pasieme, butume dar daugiau visko pamate bigsmile.gif
keletas fotkiu biggrin.gif
user posted image
auksciausias krioklys
user posted image
placiausias krioklys
user posted image
Kuldigos tiltas
user posted image
Kuldiga alia Venecija, teka kazkoks upelis tarp namu pamatu
user posted image
user posted image
user posted image
Riezupes smelio olos, realybeje geriau atrodo
Atsakyti
Kuldigoj, Riežupėj ir Ventspily buvom pernai rugsėjo mėn. Organizavom kelionę kolektyvui. Visus objektus numatėm patys, sustatėm programą, o gidus Kuldigoj ir Ventspily užsisakėm, paskambinę į Rygos turizmo ir informacijos centrą.
Riežupėj dirba kelios moterys gidės, jos viską ir aprodo.
Nakvojom Ventspilio kempinge... Sekančią dieną važiavom į Jūrmalos akvaparką, Rygą ir...namo.
Atsakyti
Mes dabar planuojam po savaiteles pakeliauti siek tiek po Latvija... Aplankyt pilis, idomesnias vieteles. TAi daromes sioki toki marsruta.
Va tik niekaip neissirenku kempingo,kad su palapinem pernakvot. Kelis ziurejau, tai ten visai pievose.... o man teko girdeti,kad pajury yra kempingu.Gal kas ka gali parekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2006 07 10, 13:06)
Mes dabar planuojam po savaiteles pakeliauti siek tiek po Latvija... Aplankyt pilis, idomesnias vieteles. TAi daromes sioki toki marsruta.
Va tik niekaip neissirenku kempingo,kad su palapinem pernakvot. Kelis ziurejau, tai ten visai pievose.... o man teko girdeti,kad pajury yra kempingu.Gal kas ka gali parekomenduoti?

Pernai mes nakvojom Zvejnekciems kempinge "Jūras priede", tai jūra buvo visai šalia. Jei pakeliui, tai galite pasidomėti: http://www.viss.lv/i...ersApr&lang=lat
Atsakyti