Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės katalikų bažnyčioj

Sveikos 4u.gif
Iš anksto atsiprašau, jeigu tokia tema buvo, bet su paieška man sunkai sekasi - nieko neradau blush2.gif Tai gal ir nėra... 4u.gif
Turiu konkretų klausimą: vasarą bus vestuvės (draugės), tuoksis tik bažnyčioje (katalikų). Mane ir Brangiausiąjį kviečią į pirmą porą. Jis - katalikas, komuniją priėmęs, ir jau sutvirtinimas buvo seniai biggrin.gif Aš krikštyta, esu krikščionė, tik stačiatikė, ne katalikė. Šiaip vieni sako, kad galoma, kiti - kad ne... Jei galima, tai kaip ten dėl komunijos? sad.gif Viena pažįstama aiškiai sakė, kad jos draugės vestuvėse pirmoji pamergė buvo katalikė, bet nepriįjusi komunijos, ir viskas thumbup.gif , kad komunija reikalinga tik jauniesiems... Bet jeigu aš stačiatikė, gal man reikia kažką prieit? Gal kuri žino?
Būčiau labai dėkinga bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Pamergė vestuvėse nevaidina jokio vaidmens bažnyčioje wink.gif nebent būtum liudininkė, rašytumeisi dokumentuose, tada "pageidavimas" kad suvoktum santuokos esmę.
Linksmų vestuvių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(p. Kikimora @ 2007 05 17, 23:30)
Pamergė vestuvėse nevaidina jokio vaidmens bažnyčioje wink.gif nebent būtum liudininkė, rašytumeisi dokumentuose, tada "pageidavimas" kad suvoktum santuokos esmę.
Linksmų vestuvių 4u.gif

Ta prasme liūdininkė bažnyčioje? blush2.gif Niekad nebuvau bažnytinėj ceremoonijoj, nes visos draugės iki šiol tik SV metrikacijoje tuokėsi... smile.gif Kiek žinau, mes išvis ten busime vienintelė pora, nes vestuvės bus kuklios... ax.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ana_21 @ 2007 05 17, 23:36)
Ta prasme liūdininkė bažnyčioje?  blush2.gif  Niekad nebuvau bažnytinėj ceremoonijoj, nes visos draugės iki šiol tik SV metrikacijoje tuokėsi...  smile.gif  Kiek žinau, mes išvis ten busime vienintelė pora, nes vestuvės bus kuklios...  ax.gif
Ačiū  4u.gif

taip, bažnyčioje reikalingi liudininkai.
Atsakyti
Kadangi esi stačiatikė ( tai labai artima katalikams taip galvoju), tai juk nepulsi dėl draugės keisti religijos. Jei tuoksis draugė musulmonė - irgi juk nepriiminėsi jos tikėjimo. Žodžiu turi savo nuostatą, bet gerbi jų papročius ir viskas thumbup.gif
Niekas ten nevers Tavęs komunijos priiminėti, jei pas stačiatikius tokio ritualo nėra.Gerai būtų iš anksto apie tai pakalbėti su kunigu, kuris tuoks, kad būtų visiems viskas aišku.

Mano vestuvėse liudininkas irgi nepriėmė komunijos. cool.gif
Atsakyti
Perskaičiau nuo pradžių iki galo ir nuo galo iki pradžių mastau.gif, bet vis tiek nerandu kur čia ta esminė problema. g.gif Nei liudininkams, nei tuo labiau pirmajai porai jokių reikalavimų nėra. (Na nekalbu apie elementarią pagarbą katalikų tikėjimui).
Papildyta:
QUOTE(volare @ 2007 05 18, 08:41)
Mano vestuvėse liudininkas irgi nepriėmė komunijos. cool.gif

Mano taip pat (aš beje - irgi).
Atsakyti
QUOTE(Ana_21 @ 2007 05 17, 23:27)
Sveikos  4u.gif
Iš anksto atsiprašau, jeigu tokia tema buvo, bet su paieška man sunkai sekasi - nieko neradau  blush2.gif  Tai gal ir nėra...  4u.gif
Turiu konkretų klausimą: vasarą bus vestuvės (draugės), tuoksis tik bažnyčioje (katalikų). Mane ir  Brangiausiąjį kviečią į pirmą porą. Jis - katalikas, komuniją priėmęs, ir jau sutvirtinimas buvo seniai  biggrin.gif  Aš krikštyta, esu krikščionė, tik stačiatikė, ne katalikė. Šiaip vieni sako, kad galoma, kiti - kad ne... Jei galima, tai kaip ten dėl komunijos? sad.gif Viena pažįstama aiškiai sakė, kad jos draugės vestuvėse pirmoji pamergė buvo katalikė, bet nepriįjusi komunijos, ir viskas  thumbup.gif , kad komunija reikalinga tik jauniesiems... Bet jeigu aš stačiatikė, gal man reikia kažką prieit? Gal kuri žino?
Būčiau labai dėkinga  bigsmile.gif  4u.gif

Kadangi esi stačiatikė, tai tau ir nereikia nieko katalikiškai atlikinėti.
Atsakyti
Nemanau, kad cia kas blogo, juk tu ateini i baznycia palaikyti ju santuokos, pritari ir palaikai juos ju tikejime. Be to namanau, kad kas nors is kunigu klaus kokio tikejimo pamerges ar pabroliai. Net jei isvis lasvamaniai. Juk tai kad jus dalyvaujat ju santuokos ceremonijoj, reiskia kad pritariat ka jie daro, pritariat ju tikejimui.
Ir isvis su tais tikejimais tai keista. Koks gi skirtumas koks tas tikejimas. Vistiek esme ta pati (visi moko gerio), dievas tas pats (tik skirtingi ju vardai). O kad tu siek tiek kitokio tikejimo, atejai draugu palaikyti ju tikejime, tai rodo, kad tu tolerantiska kitoms religijoms (o taip ir turetu buti).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 05 18, 17:29)
Mano taip pat (aš beje - irgi).

per savo vetuves nepriėmei komunijos? O taip galima?
Atsakyti
Jokios prievartos krikščionybėje neturi būti.
Priimk tu tą komuniją, juk tai tik ritualas, neesmė, ir nesuk sau galvos.
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2007 10 06, 15:42)
per savo vetuves nepriėmei komunijos? O taip galima?


Galima. Mums net nesiūlė...Tiesa, tai buvo prieš 13-a metų.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2007 10 06, 16:08)
Galima. Mums net nesiūlė...Tiesa, tai buvo prieš 13-a metų.

o ar gali tik vienas iš mūsų priimti komuniją? Jeigu būsimasis vyras evangelikas reformatas, ar jis iš viso turi teisę priimti komuniją katalikų bažnyčioje?
ps: Atsiprašau, jeigu kiek ne į temą, bet gal kas susidūrė su panašia problema blush2.gif
Atsakyti