Įkraunama...
Įkraunama...

Putų polistireno plokštės grindų šiltinimui

Mano statybų rangovas žada dėti grindų apšiltinimui putų polistireno plokštes EPS 60. Kaip suprantu, tai jos vienos iš minkštesnių. Turbūt nelabai gerai, bet dar viena problema - žadu daryti šildomas grindis, tai ar galima šias plokštes dėti? Nes bent jau prie plokščių aprašymo skaičiau, kad šildomoms grindims skirtos yra EPS 80. Ar labai blogai, jei man sudės EPS 60? unsure.gif
Laukiu patarimų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2007 05 18, 18:27)
Mano statybų rangovas žada dėti grindų apšiltinimui putų polistireno plokštes EPS 60. Kaip suprantu, tai jos vienos iš minkštesnių. Turbūt nelabai gerai, bet dar viena problema - žadu daryti šildomas grindis, tai ar galima šias plokštes dėti? Nes bent jau prie plokščių aprašymo skaičiau, kad šildomoms grindims skirtos yra EPS 80. Ar labai blogai, jei man sudės EPS 60?  unsure.gif
Laukiu patarimų...  ax.gif

Geriausias variantas yra styrofoam tokia medziagele,ji brangi.O putu polistirenas manau yra laikinas dalykas bet kokiu atveju,zinoma kad reikia rinktis kietesni,visa tai lieka ilgam tunoti po grindimis.

Gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
turbut jau nieko nepakeisiu, vis tiek bus dedamas polisterolis, tik dabar reikia nustatyti kokį įdėti. įdomu kas bus, jei įdės EPS 60 ir padarysim šildomas grindis? ar greičiau susidėvės, ar kas jam atsitiks? nupirktas tai jau EPS 60, bet gal galėčiau reikalauti pakeisti...
Atsakyti
Pas mus desis EPS 80 irgi sildomos grindys
na gal nieko labai nepasidarys kad ir EPS 60 g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2007 05 18, 18:27)
Mano statybų rangovas žada dėti grindų apšiltinimui putų polistireno plokštes EPS 60. Kaip suprantu, tai jos vienos iš minkštesnių. Turbūt nelabai gerai, bet dar viena problema - žadu daryti šildomas grindis, tai ar galima šias plokštes dėti? Nes bent jau prie plokščių aprašymo skaičiau, kad šildomoms grindims skirtos yra EPS 80. Ar labai blogai, jei man sudės EPS 60?  unsure.gif
Laukiu patarimų...  ax.gif

vakar ir snd kaip tik dejomes ta polisteroli ir dejom EPS80 ir tik toki nes tas EPS 60per minkstas jis nera skirtas grindim schmoll.gif tai patvirtins tau bet kuris statybininkas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurčik @ 2007 05 18, 22:35)
vakar ir snd kaip tik dejomes ta polisteroli ir dejom EPS80 ir tik toki nes tas EPS 60per minkstas jis nera skirtas grindim schmoll.gif tai patvirtins tau bet kuris statybininkas mirksiukas.gif

Skaitinėju internete, tai pvz šitame puslapyje - http://www.cobold.lv...produkcija.html rašo, kad nei Eps 60, nei EPS 80 nėra skirtas grindims. O čia rašo kad EPS 60 tinka grindims - http://www.balpol.lt...ukcija_0001.htm , tik vat bėda, kad mano bus šildomos sad.gif
Atsakyti
GK
Pas jus skaitoma kad yra GK - šildomos grindys gyvenamuosiuose ir viešosios paskirties pastatuose, tokioms grindims naudojamas polistireninis putplastis turi atlaikyti 80kPa gniuždymą, vadinasi turi būti ne žemesnio tipo kaip EPS 80. Nešildomoms grindims gali būti naudojamas EPS60. Aš tikrai nesutikčiau su statybininkais ir ginčyčiuos. Jei nesutiks, pakiškite panosėn ST 124555837.01:2005 14 puslapyje esančią 3 lentelę. O tavo pirmojoje nuorodoje nerašoma kad EPS80 tinka grindims, nes jie paprasčiausiai tokio negamina, pažiūrėk toliau smile.gif
Atsakyti
Beje, yra specialus putplastis grindiniam šildymui. "Baltijos polisirenas" parduoda už beveik 19 Lt / kv. m 10 cm storio. 5 cm atitinkamai pigesnis. Tikslios kainos nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2007 05 21, 15:27)
Beje, yra specialus putplastis grindiniam šildymui. "Baltijos polisirenas" parduoda už beveik 19 Lt / kv. m  10 cm storio. 5 cm atitinkamai pigesnis. Tikslios kainos nepamenu.

tai cia nieko specialaus eilinis EPS80 polistirolas tiek ir kainuoja ~190lt/m3. O specialus tai buna su ispjovom, kad butu patogiau vamzdelius raityti ir fiksuoti, buna ~ 3cm storio ir zymiai brangesnis.
Atsakyti
tai cia nieko specialaus eilinis EPS80 polistirolas tiek ir kainuoja ~190lt/m3. O specialus tai buna su ispjovom, kad butu patogiau vamzdelius raityti ir fiksuoti, buna ~ 3cm storio ir zymiai brangesnis.

Tai aš apie tokį ir kalbėjau. Na, pavyzdyje irgi buvo apie 3 cm storio. Bet kai paklausiau kainų, tai man moteriškės atvertė šitas - apie 19 Lt už kv. m už 10 cm storio. Tai gal jos nesuprato, ko aš klausiu. Na, kai jau prieisim iki grindų šiltinimo, reiks dar sykį tikslintis ir skaičiuoti, ar verta tokį pirkti, ar geriau patiems pjaustytis tarpelius.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2007 05 22, 10:06)

Tai aš apie tokį ir kalbėjau. Na, pavyzdyje irgi buvo apie 3 cm storio. Bet kai paklausiau kainų, tai man moteriškės atvertė šitas - apie 19 Lt už kv. m už 10 cm storio. Tai gal jos nesuprato, ko aš klausiu. Na, kai jau prieisim iki grindų šiltinimo, reiks dar sykį tikslintis ir skaičiuoti, ar verta tokį pirkti, ar geriau patiems pjaustytis tarpelius.

tarpeliu nieks nepjausto nerealu, o deda armaturini tinkla ir prie jo risa, praktiskai tas pats tik su spec. putpasciu greiciau darbas vyksta.
Atsakyti
Kiek zinau, grindininis yra EPS 80 ir 100. O EPS 60 skirtas stogu siltinimui, o tikrai ne grindu, nes jis neatitinka jokiu techniniu harekteristiku grindu siltinimui.
Atsakyti