Įkraunama...
Įkraunama...

Dilgelinė?kažkoks įdomus bėrimas

laba diena gydytoja.

norėčiau jūsų paklausti kas tai gali būti per bėrimas. tai ne spuogeliai,o tokie plėmai,kaip pūslės,ne vandeningos aišku,tipo dilgelinės.tik ne smulkiais spuogeliais,o ištisos dėmės. beria labai plačiai.
mergaitei niekad anksčiau jokios alergijos nebuvo. bet panaši situacija kaip dabar buvo praėjusią vasarą,tik tokios dėmelės buvo sujungtos spuogeliais. labai keista bet kaip ir vasarą taip ir dabar tas bėrimas atsirasdavo labai staigiai ir labai staigiai praeidavo,per 10-15 min.
va taip ir dabar,atsiranda tos pūslytės,labai staigiai,bet maždaug per 20 min dingsta,net žymės nelieka,bet vis atsiranda naujoje vietoje,ir labai plačiai, beria ant žandų kojų rankų ir užpakaliuko,tik šitose vietose.
į asmeninę jums nusiunčiau to pabėrimo nuotraukytę.
gal patarsit kas tai ?
ir dar nesuprantu nuo ko jis,nes nieko naujo valgyt nedaviau.
tas bėrimas laikosi jau 3 dienos,vakar daviau pusę tavegyl tabletės,ištisai tepu su psylo balsamuku.

labai ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo $kristina$: 10 sausio 2005 - 11:14
Tai iš tikrųjų yra dilgėlinė. Tai gali būti alerginė reakcija į maistą(kiaušiniai, žuvis, riešutai, vaisiai ir kt), vaistus(penicilinas, sulfanilamidai), žiedadulkes, pelėsius, gyvūnų plaukus, kartais tai būna dėl lėtinių infekcijų (pvz.lėtinės anginos), dėl kirmelių.Kartais dilgėlinę išprovokuoja šaltis, šiluma, saulės spinduliai, trynimas. Kartais priežasties suratsi nepavyksta.
Jei dilgėlinė kartojasi, reiktų ieškoti priežasties. Labai svarbu atkreipti į bėrimo atsiradimo pradžią, ta sdaug padeda nustatant priežastį.
Jums nedelsiant reikia kreiptis į gydytoją-alergologą, kad paskirtų reikalingus tyrimus ir gydymą.
Šiandien nakčiai duokit 1/2 tabletės Tavegilio, o ryt pas gydytoją.
Atsakyti