Įkraunama...
Įkraunama...

Sunkios menesines po gimdymo

Na, tai as pradedu atakuoti musu naujaja konsultante
Dukrytei 5,5 men. Maitinu savo pienuku. Pries menesi atsinaujino menesines Labai skausmingos ir ilgos (11 dienu). Kaip galeciau jas palengvinti? Pries pastojant geriau kontraceptines tabletes "Novinete", dienos buvo labai normalios (5 d.) ir neskausmingos.

Atsakyti
pas mane taip pat buvo, viskas labai panasiai tik as nemaitinu ir menesines man jau buvo 4 kartus liktai, tai paskutines liktai jau normalesnes, nebe tokios skausmingos ir gausios biggrin.gif tikiuos kad ir kitos tokios bus biggrin.gif
Atsakyti
man ir po gimdymo gausesnes menesines ir ilgesnes - 4-6d.( buvo 2-4) ir skausmingos pasidare dry.gif ir jos atsirado po gimdymo praejus 1men, nors ir maitinu. huh.gif tai niekiek nepailsejau mad.gif o dar kai spirale isidejau tai isvis turbut plauksiu ir kokia savaite sirgsiu mad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikelee: 22 gruodžio 2003 - 18:45
Ir aš čia į kompaniją prisijungsiu, kad nereiktų ginekologei dar kart į panašų klausimą atsakinėt.
Noriu paklaust: dėl kokių priežasčių gali būti smarkiai kraujuojama per mėnesines? Iki gimdymo taip pat gausiai kraujavau, nu bet po......Porą dienų net iš namų išeit neįmanoma. Ir paketus perku tik tuos kur nakčiai, kurių sueina net keturi-penki pokai. Mano ginekologei tai neatrodo normalu, bet va jau baigiu tyrimus, tačiau atrodo, jog nieko nerado... Kraijo tyrimas irgi visais atžvilgiais geras...Be to mėnesinės atsirado kažkur penktą ar šeštą savaitę po gimdymo, nors žindžiau kūdikį dieną naktį. Ar tai irgi normalu? Dabar jau po gimdymo praėjo 10 mėn. vis dar maitinu, ir menesinės vis dar tokios pat klaikios. Ar tai gali būt paveldima?(mano mamai buvo lygiai tas pats).Kokius vaistus stabdančius tokį gausų kraujavimą galima būtų vartoti, kol dar žindau kūdikį, ar tai neįmanoma?
Atsakyti
GerbšLiudal.
Pirmos mėnesinės po gimdymo gali būti skausmingos,gausesnės,ilgesnės.
Tačiau Jūs turėjote apsilankyti pas ginekologą,praėjus 6 savaitėms po gimdymo.Tik atlikus tam tikrus tyrimus,įvertinus gimdos,kiaušidžių būklę,galima būtų skirti Jums tinkamiausią gydymą.Kadangi maitinate,kontraceptinės tabletės netinka.Galima būtų rinktis specialią spiralę,,Mirena"(Tiktų gerb.Voblai).Sumažėtų kraujavimas,būtų užtikrinta kontracepcija.Jei labai skauda,galėtumėte išgerti tabletę Nošpos,Diklofenako ir t.t.Tik neužmirškit,kad maitinančiai mamai piktnaudžiauti medikamentais nerekomenduojama.Kraujavimą kiek mažina dilgėlių arbata,Ascorutinas,vit.C.Ir vis dėlto,rekomenduočiau pirmiausiai pasirodyti gydytojui.
Atsakyti