Įkraunama...
Įkraunama...

Reikia patarimo

Berniukui tuoj bus du metai ir ką tik pakeitėm auklę. Seniau buvo moteriškė, kuri labai gerai sutarė, jie buvo puikūs draugai, bet dėl sveikatos problemų ji gali dirbti tik su pertraukom pas mus, kas labai trukdo mano darbui. Todėl abipusiu sutarimu jos atsisakėm verysad.gif Dabar ateina jaunutė mergaitė (18 m), jos paslaugų reikės tik per vasarą, nes leisim į darželį. Tai va, maniau, kad jam patiks jaunas žmogus, nes su senais nelabai linkęs bendrauti, bet tik ją pamatęs pasakė NENORIU! Jau antrą savaitę bandom pratintis, mergaitė labai stengiasi, ir dovanų neša, ir į miestą vedės, bet toks jausmas, kad jų bangos nesutampa, lyg ir bendros kalbos kartais nerastų. Vaikas tapo irzlus, per miegus šaukia NE, NE! pradėjo ant manęs pykti. Kadangi jau puikiai susikalbam, paklausiau, kodėl pyksti ant mamos, tai išsiaiškinau, kad pyksta ant manęs, nes liepiu būti su mergaite. Aš pati dirbu namuose prie kompo, todėl visą situaciją stebiu akies krašteliu, matau, kad maniškis pasikeitė, nebe toks linksmas ir pan. Nors būna momentų, kai kartu juokias ir žaidžia.
Prašau, mamos, patarimo unsure.gif Ar dar bandyti pratintis kokią savaitę kitą, ar atsisakyt mergikės paslaugų? Gal turit patirties tokioj situacijoj? Man asmeniškai ji patinka, nieko prieš ją neturiu, tik noriu, kad vaikui būtų gerai unsure.gif
Atsakyti
Sunki situacija. Mano nuomone, reiketu keisti aukle. Juk vaikelis butent nuo to kencia. Ir gal reiketu vyresnes aukles, jei buvo prates su "paaugusia" aukle.
Atsakyti
Laukiu dar nuomonių, nes ši penktadienį noriu apsispręsti unsure.gif
Atsakyti
Labai gaila, jei auklyte kaip ir nebloga, ir mamai patinka, bet jei vaikui su ja negera, tai matyt labiausiai reiktu atsizvelgti i tai ir nebekankinti mazylio... O kiek laiko jau su ta nauja auklyte praleido? Gal dar galima kokia savaite ir pabandyt papratint?..
Atsakyti
As manau, kad tai ne naujosios aukles problema. Tiesiog berniukas nenori ar negali suprasti del ko nera senosios. O jo elgesys su naujaja aukle, tiesiog protestas, netekus senosios. Dristu manyti, kad berniukui tiesiog nebuvo paaiskinta, kodel pasikete aukles. Gal galite senaja pasikviesti dar karteli ir pabandyti paaiskinti (senoji aukle tegul dalyvauja pokalbyje) del ko ji nebegali dirbti. Gal senoji gali atvaziuoti bent karta per savaite, ar savaitgali, kol vaikas apsipras su mintimi, kad nebebus zmogaus, prie kurio jis priprato ir prisiriso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akva: 19 birželio 2007 - 11:33
Kuo gerp reikia pameginti atsisakyit aukles paslaugu ir rinktis aukle, kuri patiks sunui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva @ 2007 06 19, 11:33)
As manau, kad tai ne naujosios aukles problema. Tiesiog berniukas nenori ar negali suprasti del ko nera senosios. O jo elgesys su naujaja aukle, tiesiog protestas, netekus senosios. Dristu manyti, kad berniukui tiesiog nebuvo paaiskinta, kodel pasikete aukles.  Gal galite senaja pasikviesti dar karteli ir pabandyti paaiskinti (senoji aukle tegul dalyvauja pokalbyje) del ko ji nebegali dirbti. Gal senoji gali atvaziuoti bent karta per savaite, ar savaitgali, kol vaikas apsipras su mintimi, kad nebebus zmogaus, prie kurio jis priprato ir prisiriso.


Nea, viskas paaiškinta - auklė serga ir ateiti negali unsure.gif Manu, kad jis tiesiog jautrus ir perdaug reaguoja į žmones, kurie jam nelabai patinka (pagal zodiaką - vėžys), ir dar jaučia, kas būna su meile, o kas valdiškai, bet čia visi vaikai jaučia.
Vis tik esu linkus manyt, kad jiems neišeina susikalbėt... Savaitgalį vaikas ramiai naktį miegojo, o po pirmadienio buvimo su mergaite, vėl naktį rėkauja verysad.gif
Turbūt ieškosim kitos...
Atsakyti

Jei vaikutis jautrus,jam sunku gal prisitaikyti prie nauju zmoniu rolleyes.gif ,o gal jam paprasciausiai nepatinka si aukle,juk gali ir biolaukai nesutapti arba gal vaikas jaucia,kad auklei jis nepatinka,gal mergina,kuri dirba pas jus patiria itampa,visgi jus esate namie ir viena akimi ja stebite,o tai aukles nerimas ir itampa gali persiduoti vaikuciui.
Butu idomu suzinoti,jei pakeisite aukle,kaip vaikas reaguos i dar viena nauja aukle rolleyes.gif Tada gal paaisketu tikrosios priezastys,kodel vaikas taip elgesi.
Atsakyti
Tik dar viena nuomonė 4u.gif
man regis vaikas nepriima naujos auklės ne dėl naujosios savybių, o dėl to, kad nori senos ir naujoji "kalta" tik tuo, kad ji yra kita (reiškia niekuo), man regis, ir kita netiks unsure.gif , jo elgesys man primena protestą prieš situaciją, kai esi paliekamas (nors ir paaiškinot, jis jaučiasi paliktas, (gal nebemylimas)) ir taip pasireiškia jo liūdesys, gal net pyktis dėl senosios auklės išėjimo. Žodžiu jo nerimas (aišku tik mano galva) susijęs su pirmosios (mylimosios) auklės netekimu. Neigiamu elgesiu vaikai dažnai klausia "ar vis dar esu mylimas" jei ji (auklė) mane paliko. Aš manau, kad nebesiblaškyčiau, nes jei dabar imti keitalioti žmones (galų gale vaikas dar labiau pasimes, kai pulsit siūlyti jam žmones, kaip žaisliukus), tai tektų patirti dar ne vieną stresinę pažindinimosi ir įėjimo į santykį situaciją (jau ir jums, nes mes taip dažnai neišvengiam minties, o kaip bus dabar, jei primą kartą nepavyko, tuo tarsi projektuodami baimę). Ir ne tik vėžiai jautrūs 4u.gif Šiaip ar taip, gal pabandyčiau paimti atostogas ir pabūti su vaiku, nes juk ir darželis tuoj, bus dar viena nauja erdė, su savo iššūkiais....
Atsakyti
Manau aukle tai nieko deta cia bus, tik reikia kazkokio luzio, gal pripratus labai buvo prie senosios aukles. Kazkokio tokio didelio dalyko reikia, kazko ka vaikas labai megsta, gal kokiu karuseliu ar zologijos sodo, nzn..
Atsakyti
Stebėjau situaciją ir padariau išvadą - labiau "kaltas" mergaitės paaugliškas amžius, kai visi vaiko pasakymai "eiki namo, nenoriu" priimami kaip asmeniniai įžeidimai ir atsakoma "ką aš tau darau, juk nieko nedarau" ir pan... Gaunasi dviejų vaikų pokalbis, o man labiau norėtųsi girdėti vaiko ir suaugusio bendravimą, kai vaikas gali kažko išmokti, o ne tik apsižodžiuoti schmoll.gif Vnž, jauna auklė nėra geras varijantas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamparam @ 2007 06 20, 08:40)
Stebėjau situaciją ir padariau išvadą - labiau "kaltas" mergaitės paaugliškas amžius, kai visi vaiko pasakymai "eiki namo, nenoriu" priimami kaip asmeniniai įžeidimai ir atsakoma "ką aš tau darau, juk nieko nedarau" ir pan... Gaunasi dviejų vaikų pokalbis, o man labiau norėtųsi girdėti vaiko ir suaugusio bendravimą, kai vaikas gali kažko išmokti, o ne tik apsižodžiuoti  schmoll.gif Vnž, jauna auklė nėra geras varijantas  doh.gif

Tai sprendimas bus atsisakyti sios aukles?
Atsakyti