Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji Fotografija

Sugalvojau uzvesti nauja tema kur galima butu padiskutuoti apie fotografavima su klasikine fototechnika...

Jai atsiras daugiau bendraminciu visus prasom pasireiksti ir issakyti savo nuomone. Jokiu reikalavimu nera norintiems lankytis sioje temoje mirksiukas.gif , tiesiog jai turi ka pasakyt , tai ir rasai cool.gif


P.S. tikiuos as cia ne vienintelis toks busiu mirksiukas.gif

P.S.S. Jai kas turi kadru is seniau ar siuo metu darytu , tikrai butu idomu pamatyti atskanuota kopija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 17 birželio 2007 - 13:37
Sveikas cool.gif Tema gal sakyciau ir visai nebloga sugalvojai smile.gif ir wyshniai uzrodzius (as beja esu jos antroji puse jei ka smile.gif ) nusprendziau prisijungti, nes neperseniausiai teko isigyti juostelini aparata noredamas prisiminti senus gerus mokyklinius laikus, o ir siaip mane kazkodel traukia juosteline fotografija, matyt del to,kad procesas kitoks negu fotografuojant skaitmeniniu aparatu. Nuotrauku fotografuotu paskutiniu laiku kol kas neturiu,nes dar kazkaip neisivaziavau su fotografavimu juostiniu aparatu, o senu nuotrauku nuskanaves dar taip pat neturiu tai is sitos puses niekuom kol kas negaliu pasireiksti biggrin.gif Na,bet gal ir siaip manau bus apie ka mintimis pasidalinti. Tiesa i Viktoro menininku sekta nesu pasineres ir kas liecia menine fotografija tai negalesiu kokios tai ipatingos info pateikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barsas @ 2007 06 17, 14:28)


Sveikas izenges i tema smile.gif . As taippat neseniai nusipirkau nauja juostini NIKON F75 (pazystamas dirba viename foto tinkle svedijoj tai pasiule isigyti uz nebloga kaina).

Siuo metu intensyviai ieskau objektyvu .... bet netaip jau ir sekmingai verysad.gif . O ir juosteles siais laikais asortimentu nenusileidzia desrom biggrin.gif ...
Siandien nupirkau juosteliu pabandymui tai ziuresiu kas per kokybe gausis g.gif
KODAK Color PLIUS DX ISO 200

Kas gausis matysim veliau rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 17 birželio 2007 - 14:41
Labai malonu matyti tema, palieciancia klasikine fotografija.

Kadangi uzsiimu fotografija jau pakankamai seniai,spejau priprasti prie juostos ir pajausti ta fotografijos sektoriu,kur rungtynes tarp juostos ir "skaitmenos" beprasmes. Jus gi suprantate apie ka as, kolegos smile.gif

Dirbu su juosta nuo pradzios iki galo- t.y. apdoroju, spausdinu ir galutinai apdoroju fotografijas pats, nes manau, kad sioje srityje butinas autoriaus tikslumas bei laisvumas su "medziaga". Dabar juosta tenka fotografuoti deja nedaznai, bet be jos neapsieinu, pvz NU srityje, bet, bijau kad sm neleis placiau nusviesti sios temos smile.gif) Na va- idejau viena darbeli, kuris, tikiuosi,praeis cenzura.

user posted image

Cia, kaip matote, akcentas- juosteles sensibilizacijai, kurios deka oda igavo ne tik aiskiai matoma faktura, bet ir beveik pakartojo grudo struktura. Cia fotografavau specialiai siauru formatu(Contax-RTS III), nes planavau formato didinima (tame tarpe ir grudo strukturos) , bet siaip labiau megstu hassel-501 (fotografuoju manual su eksponometru rankoje:)). Mielai pasidalinsiu parodytos fotografijos apdorojimo parametrais: juosta «Микрат-Изопан», 1/125, f/2.8 vertikalus strip-box, ryskalas ID-11, skiestas 1/5, paprastas rotacinis ryskinimas.
Tikiuosi cia rasti bendraminciu drinks_cheers.gif

p.s. galimas kai kuriu terminu neatitikimas, nes teksta verte zmona, kuri kai kuriu terminu atitikmenu nerado doh.gif jei reikalingas tikslumas- galiu parasyti rusiskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 17 birželio 2007 - 15:47
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 17, 14:20)
Labai malonu matyti tema, palieciancia klasikine fotografija.

Kadangi uzsiimu fotografija jau pakankamai seniai,spejau priprasti prie juostos ir pajausti ta fotografijos sektoriu,kur rungtynes tarp juostos ir "skaitmenos" beprasmes. Jus gi suprantate apie ka as, kolegos smile.gif

Na va- idejau viena darbeli, kuris, tikiuosi,praeis cenzura.

Man visai patiko tavo darbelis smile.gif teko kazkada mokyklos laikais ir man ne tik fotografuoti,bet ir spausdinti savo nuotraukas paciam,tiesa tai toli grazu nebuvo meno kuriniai smile.gif nes zinojau tik pacius pagrindus kaip pats procesas vyksta, o veliau kazkaip fotografija kazkaip primirsau verysad.gif na,bet nieko,gal kaip nors isivaziuosim vel su tom juostelem smile.gif tiesa mane labiau traukia juodai balta fotografija, spalvota juostele kol kas galvoju naudoti tik gamtovaizdziams ir manau,kad isbandysiu fuji velvia, o juodai baltai fotografijai siuo metu isigijes esu ilford delta 3200, fuji neopan 400 ir ilford FP4 juosteles ir galvoju jas pats ryskinti tai renku info apie ryskalus smile.gif tiesa kas liecia nuotrauku spausdinima tai matyt teks pasikliauti skaitmenine technika smile.gif Beje, siuo metu naudoju mamiya 645 fotoaparata,nors spinteleje guli ir smiena ir zenitas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 17, 15:20)


Labai mielas akiai darbelis .... Megstu tokias fotografijas i kurias gali ziureti ilgai ir nesinori atitraukt akiu .....
O del ryskinimo tai turesiu daug daug klausymu g.gif . Esu mokykliniais laikais ir ryskines ir su didintuvu dirbes , bet praktiskai nieko tikslaus nepamenu ... Fotografavau su smiena ir darbu nebera like schmoll.gif

I ka reiktu atkreipti demesi perkant naudota juosteliu ryskinimo ir fotografiju svietimo aparatura ??
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 06 17, 18:56)
I ka reiktu atkreipti demesi perkant naudota juosteliu ryskinimo ir fotografiju svietimo aparatura ??


perkant bakelius juostoms reiktu atkreipti demesi, kad jie butu nauji mirksiukas.gif
Galiu pasakyti savo nuomone. Jei pasirinksite ???(погружную обработку),is nebrangiu gamintoju galiu pasiulyti Kindermann,o jei rotacini buda-tai as pvz naudoju paprasta plastmase(as turiu Kaiser).
Va pvz
O apie didinima-cia jau atskira kalba.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 17 birželio 2007 - 23:10
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 17, 23:10)
perkant bakelius juostoms reiktu atkreipti demesi, kad jie butu nauji mirksiukas.gif
Galiu pasakyti savo nuomone. Jei pasirinksite ???(погружную обработку),is nebrangiu gamintoju galiu pasiulyti Kindermann,o jei rotacini buda-tai as pvz naudoju paprasta plastmase(as turiu Kaiser).
Va pvz
O apie didinima-cia jau atskira kalba.....


Rotacini buda tai esu bandes ir suprantu kaip jis veikia, na o apie kita buda tai as visiskai zalias g.gif . Kas tai per budas ?

Is kur ryskalus perki ? Ar uzsakineji internetu, ar lietuvoj perki ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 18 birželio 2007 - 16:27
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 17, 16:20)

Tikiuosi cia rasti bendraminciu drinks_cheers.gif



jep, pati geriausia vieta... lotuliukas.gif
būsim keturiese. nors, paskaitęs jau pirmuosius pranešimus, galvoju, kad man labai toli iki jūsų lygio. mamijos nėr, optiniu būdu nuotraukų nespaudžiu... bet vis vien patinka juosta, ir nors tu ką. dar prieš metus buvau aršus skaitmenininkas ir su putom įrodinėjau skaitmenos dominavimą juostų atžvilgiu.
vis tik manau, kad tai ne visai tas forumas arba reik apsibrėžti, apie ką kalbėsim. kažkaip nesinori paversti čia receptūrinių, mformat, ar dar kokių forumų dubliais. aišku, klausimai sveikintini ir į juos reiktų atsakyti, jei žinai atsakymus. bet generuoti superprotingų hipotetinių temų aš vengsiu. užtenka to, kiek kitur prisiskaitau.
tai kad aš sau nusprendžiau, kad dalyvausiu čia dalindamasis man patikusiomis nuotraukomis, bendromis pastabomis ir teritorija apspręstomis problėmomis (kur nusipirkti, kaip ar kur pataisyti, kur kas skanuoja ir kaip bei pan.)

prisistatymui:
user posted image

kiev6c, kodak t-max, formatas toks, nes rado tik 6x4,5 skanerio rėmelį smile.gif
Atsakyti
apie ryskinimo(погружной)procesa
jei trumpai- tai procesas,kurio metu juosta apdorojama tiesiog i dedant ja i tirpala be tolimesnio maisymo. Siuo budu gaunamas stiprus juostos detalizavimas- isauga ryskumo charakteristikos ir isryskeja detales visame ryskumo diapazone, bet stipriai krenta bendras kontrastas. tokiu negatyvu ftografiju spausdinimas tampa gyvenimo reikalu...smile.gif
Ryskalais paskutini karta naudojausi pries metus! O siaip-mano laboratorija ir studija Sankt Peterburge, ten ir perku atskirus ingredientus. O siaip neblogus ryskalus gamina Ilford (ir ne tik ryskalus), as megstu ju gamybos ID-11.
Beje,sutinku su Andriuska, kad cia aprasineti technologijas-ne pati tinkamiausia vieta, nors, is kitos puses, ar kompiuterio monitoriuje imanoma pamatyti juostos privalumus lyginant su skaitmena?
Apie technika- manau, kad pajusti "juostos estetika" uztenka ir Zenito,o kad gauti gerus rezultatus- reikalinga kaip minimum Leica.
Atsakyti
yep. gerai ten, kur daug gyventojų. vat kolega irgi į Piterį važiuoja baltų naktų žiūrėt. tai paprašiau, kad bent ryškalų ir fiksažo atvežtų. popieriaus, jei nepatingės...
vat iš žmogaus, pas kurį pirkau saliutą, gavau priedo vsokių juostelių senų. vakar šfotografavau ir išryškinau kodak (elite berods) iso 100, kurią reikėjo ryškint iki 99/11 (praėjusio amžiaus pabaiga, taip sakant blink.gif ). rezultatas:
user posted image

meniškumo užuomazgų ieškot neverta. turėjau pusvalandį iki darbo pradžios ir visą juostelę eksperimentams. ekspoziciją nustatinėjau kaip iso80. ir tai buvo klaida. reikėjo kaip šimtinę ir fotografuoti. megėjiški pastebėjimai: negatyvas iš išvaizdos lyginant su kitais kiek mažiau kontrastingas. juosta pasidarė jautri ekspozicijos klaidoms (daugiausia peršvietimų). bet jei pataikai - tai ir rezultatas neblogas. išdidinus už tilto matosi šviesoforas ir akivaizdžiai matosi, kad dega raudona šviesa. fotošopo beveik nėra. gal kontrasto +2 pakėliau.

p.s. kas iš kolegų matė galvojo, kad daug šopo yra. netiki, kad su juostele daryta. sako - kaip atvirutė. filtrų irgi jokių ant objektyvo nenaudojau.
o vat čia nepataikiau. būtų nauja juostelė, manau viskas būtų o.k.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 20 birželio 2007 - 07:25
Man kazkaip tos foto nepaliko jokio ispudzio schmoll.gif . Manau pirmiausia tai pasirinkta netinkama kompozicija g.gif , o ir horizontas kreivokas ...

Antroje fotografijoje patiko spalvine gama... labai jau lietuviski atsiminimai asocijuojasi su siomis spalvomis .

Va pavyzdziui medis vienisas tai tikrai gerai ziurisi cool.gif


Atsakyti