Įkraunama...
Įkraunama...

Jogurtas ir varškytė

aš duodavau jogurtą kuris be priedų natūralus
Atsakyti
Sūneliui nuo kokio 8-9 mėn. pradėjau duoti jogurtuko ir varškytės - bet specialios vaikiškos, pvz. Hipp ir Nestle. Labai noriai valgo, bet nepadauginam. Ant jų aiškiai parašyta, kad galima nuo 6, nuo 7mėn. - tikrai nemanau, kad jei jau būtų taip labai negalima jų valgyti, maistelio gamintojai juos rekomenduotų, nes šiais laikais už tokius bajerius ir po teismus nepatenkinti klientai galėtų užtampyti... kai užaugs... smile.gif
Reziume: bent jau spec. vaikiški jogurtai tikrai neturėtų pakenkti.
Atsakyti
Mano vaikui 8 mėn., šiandien lankėmės pas gydytoją. Ji rekomendavo po truputi įvesti jogurtą į valgiaraštį smile.gif .Varškė, sūriai, karvės pienas - nuo metų. Manau kiekviena mama sprendžia, kas geriausia bus jos vaikui 4u.gif . Aš pabandysiu duoti, nes pastebėjau, kad pieno mišinius vaikas pradeda ignoruot, gal jau laikas keisti racioną smile.gif
Atsakyti
...noreciau suzinoti kada Jus savo leliukam pradejote duoti varskyte,jogurta ir kitus pieno produktus smile.gif
...ir nuo ko pradejot koki jogurta issirinkote parduotuvei,nes man tai kuri nepaziuri ten visokiu E g.gif
Atsakyti
Paprasta parduotuvini piena 2,5 riebumo pradejau duoti nuo 4,5 men, is pradziu balindavau tik koses ar darzovienes, paskui viena maitinima duodavau, kol pamaciau, kad puikiai toleruoja, nealergizuoja- visus maitinimus perejau prie pieno, t.y. nuo kokiu 6men. Varskyte gaminau pati: i parduotuvini piena 3proc.riebumo, pakaitinus ji iki kokiu 80 laipsniu, ipildavau stikline parduotuvinio kefyro ir per smulku sieteli ispildavau. Pasukos isbegdavo, o varskyte, tokia skani, posalde naturaliai, puri, likdavo. Vaikui duodavau nuo 6,5 men. Jogurtus ir varskes pirktines pradejome valgyti tik nuo kokiu 9 men. Ir del tos pacios-E-priezasties.
Atsakyti
na mes nesiruosiam pieno iki 1 ragauti!pirmas musu pieno produktas buvo NESTLE persiku tyrele su varske,jie nuo 6 men,bet mes tik kokiu 7 paragavom,net dabar tikslaiai ir neprisimenu:)bet tikrai pieno produktus reiketu pradeti duoti kai jau valgot grudu kosytes ir darzovienes su mesa!o dabar mes jau kas dien valgom koki juogurtuka ar varskyte,labai patinka maniskiu GEFILUS juogurtai ir varskytes,jos praturtintos probiotikais,ir dar patinka DANONE yra visokiu ir juogurtuku ir varskyciu ir desertu!ir dar kartais ACTAMIL nuperku:)tai irgi patinka!
sekmes jums ragaujant!
Atsakyti
Mano gydytoja irgi nepatarė anksti pradėti naudoti jogurtus ir varškytes. Ir apskritai patarė nesižavėti lietuviškomis varškytėmis ir jogurtukais, nors juos mažyliai labai labai gerai valgo. Patarė pirkti Hippo 4u.gif
Atsakyti
I koseles piena pradejau pilti kokiu 7men.,jogurta valgom nuo 6men.,o varske tai nuo 9men.Tiesa jau geria ir pirktini piena.
Atsakyti
As taip pat savo vaikui iki metuku nedaviau pieno produktu, koseles maisydavau tik su pienu is misinuku. O tie HIPP arba NESTLE ypac sausainiai tai labai saldus (netgi man per saldu) tai siulyciau paprasta varskyte su grietine sumaisyti ir \ arba vaisiu tyrele.
Atsakyti
QUOTE(mamke @ 2006 03 17, 18:54)

I koseles piena pradejau pilti kokiu 7men.,jogurta valgom nuo 6men.,o varske tai nuo 9men.Tiesa jau geria ir pirktini piena.


blink.gif ..nu mes kazkaip nesizavim, tais pirktiniais jogurtais ir varskemis, iki metuku manau neduosiu siu produktu. Nes negaliu pakesti tu E schmoll.gif
...sutinku, kai kazkuri mamyte, pati pasigamina varske thumbup.gif , taip pat galima ir jogurta pasigaminti. Nes kefyra ir jogurta galima duoti nuo 10men.
O is kefyro ir banano labai liuks gaunasi jogurtukas tongue.gif
Atsakyti
jogurtą pradėjau duoti neseniai, valgo danonki, gefilus, dar kelis lietuviškus bandžiau, bet nelabai noriai valgė.

varškės pati nebandžiau duot, bet kai buvau mamai palikus, jinai kelis šaukštelius davė paprastos varškės, tai išbėrė.

paprastą pieną į košytę dedu kažkur nuo 8 mėn. ir dar kelis kartus bandėm paprastą pienuką gert vietoj mišinuko, turbūt jau bandysim visai keist mišinuką į pieną, nes visai gerai toleruoja.

o dėl E raidžių jogurtuose (ir šiaip kitokiame maiste) esu skaičiusi straipsnį, kad ne visos E raidės reiškia kažką blogo.
Atsakyti
Maniske gauna Hipp jogurta arba naturalu.Siaip jogurte yra kalcio, labai gero dalyko vaikams.Jogurto duodu i savaite bent du kartu tikrai, valgo noriai.

Tokiu dramatisku ir kategorisku pareiskimu nesuprantu.cia off-topic smile.gif
Atsakyti