Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vaikystės žaidimai

man irgi butu idomu ne tik prisiminti pavadinimus, bet gal ir pasokineti... nors jau amzius gal ne tas? juoktusi zmones pamate.. bet va dukrai noreciau parodyti... pamenu, kiek emociju sitas zaidimas sukeldavo.. per kas antra pertrauka susipykdavo panos, padare ar nepadare biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites, o gal kas zinote "Klases" taisykles? 4u.gif Nepamenu niekaip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabriele-Kotryna @ 2012 02 26, 01:52)
Sveikutes, mamytes, kaip matau, beveik visos esam kazkada sokineje guma..bet dabar klausimas, kiek is musu prisimena kaip tas daroma, pavadinimus, lygius ir kada buna adata, kaip trikampi sokinet..prasau pagalbos, jei Lietuvoj dar sokineja mergaites, gal galit kuri nufilmuoti ir ideti nuoroda i youtube..Sirdingas ACIU!!!


pamenu, kad mes šokinėdavom obuoliukų trejetukus. kai reikėdavo nuo vienos gumos peršokt ant kitos, tada apžergt, įšokt į vidurį ir iššokt laukan. pradedant nuo trijų (viens du trys, viens du trys... tada antrukart jau viens du šokinėjom ir galiausiai viens viens viens viens - todėl ir vadinom trejetukais smile.gif ) o jei peršokti iškart ant antros gumos tai vadinom lašeliu. Visokių pamenu kringeliukų šokinėdavom, kur reikėdavo apsisukti su perkryžiuota guma ir pan. tik pavadinimų nepamenu. Sakiau kai savo vaikus į sodą nusivešiu ir aš mokinsiu, ten ir manęs nieks nematys, galėsiu šokinėti biggrin.gif

o dėl trikampio ką pamenu tai kad buvo užmyntukai kažkokie, kai reikėdavo viena koją ant viršaus gumos dėti o kitą po apačia pakišti ir tokia pat poza peršokti ant antros ir ant trečios gumos. juk trikampy žaidimas ratu eina.
Papildyta:
QUOTE(uopliuke @ 2012 05 29, 19:54)
Mergaites, o gal kas zinote "Klases" taisykles? 4u.gif  Nepamenu niekaip doh.gif


jei gerai pamenu, tai žaidžiant klasę reik mest akmenuką iš eilės ant langelių ir kas kartą reik praleisti (peršokti) neužšokus ant to langelio ant kurio akmenukas. man rodos, kad kitam eilė pereina jei netyčia užšoki ant langelio su akmenuku arba jeigu nepataikai akmenuko užmest ant reikiamo langelio. kadangi šokinėt reikia tai su viena koja tai su dviem ir tas akmenukas dar maišos, tai pamenu, kad mes klysdavom dažnai, arba nepataikydavom, o dabar atrodo, kad tad žaidimas toks lengvas smile.gif

atrodo buvo taip, bet jei kažką negerai prisimenu gal kas pataisys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2007 07 01, 11:08)
mes dar klases sokinedavom lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ir chaluuu chalaaaaaa lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Nežinau, ar minėjo kas, bet mes dar su futbolo kaluoliu žaisdavom. Vieną lietimą, 500.
daugiau jų buvo, bet kažkaip nepamenu:)
Atsakyti
Keliu į viršų puikią temą. Man aktualu - ar kas nors Kaune, kokiame nors daugiabučio kieme dar žaidžia tokius žaidimus ? O gal atsirastų mamų, kurios norėtų, kad jų vaikai žaistų tokius žaidimus ? Gal kuriame iš miegamųjų rajonų susirinktų būrys vaikų ? Galima būtų reguliariai susitikti. Bandžiau krapštyt vaikus iš nuosavų kiemų Kauno priemiestyje, tai tėvai labiau bijo, nei vaikai... Gal yra kas iš Šilainių, Žaliakalnio, Dainavos, Eigulių ar kt ? Per šiuos žaidimus lavindavom soc.įgūdžius, kūną, o dabar mūsų vaikai to negauna..
Atsakyti
QUOTE(biti atskrend @ 2007 10 13, 02:29)
Kookius smagius laikus priminet!!! Is cia dar nepaminetu mes zaisdavom zaidima pavadinimu 'sansas'. 'Vedantysis' mesdavo kamuoli visiem is eiles ir kiekvieno klausdavo vis kitokio klausimo, pvz:'kiek tau metu' ir mesdamas kamuoli siulydavo savo varianta, pvz '45', jei pagauni kamuoli, vadinas sutinki su vedeju, jei atmusi, vadinas vel tau mes su kitokiu varijantu. Jau nebepamenu kaip, bet turedavom ir sansa patys savo atsakyma pasakyt (tada jau prasidedavo fantazijos, visos budavom17 metu, turejom blondinus vaikinus ir gyvenom pilyse  :lotuliukas:, o berniukai turedavo grazias masinas).

Ir kvadrata daznai zaisdavom. Turbut visos zinot kaip ji zaist.

Bet ar kvadratas saugus zaidimas?
Atsakyti
QUOTE(Rokas22 @ 2017 01 27, 23:24)
Bet ar kvadratas saugus zaidimas?

o tai nesaugus? biggrin.gif
Atsakyti

"mama, mama, kiek man metų?" maždaug taip: vienas vaikas klausia, kitas ("mama) atsako: trys drambliai. tada iki mamos eini trim sunkiais drambliškais žingsniais. viena mergina buvo aprašiusi panašų variantą. 

dar "varlytė" - meti kamuolį į sieną, kamuoliui atsimušus, turi pašokti ir per kamuolį peršokti.bet merginos jau priminė šitą. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ceroc: 11 kovo 2017 - 02:06

Bet ar kvadratas saugus zaidimas?

saugus. daug saugiau nei šokinėti nuo laiptų (kas nušoks aukščiau). o nelaimingų atsitikimų gali nutikti, ką dabar :D 

Ai, tiesa, mes (mergaitės) dar darydavomės kaip "paslapčių knygeles" (jau nepamenu pavadinimo. principas toks: pasiimi sąsiuvinį , jį visą sulankstai per pusę (kiekvieną lapą lenki atskirai iki vidurio. į užlenktus lapus pridedi nuotraukų iš žurnalų ir knygų (!!!!), tada renkamės vina kitos puslapį, jį atsiverčiame ir išsirenkame paveiksliuką. daaaaug, oi daug valandų karpymui, lankstymui ir dailinimui tos knygelės praleista... :rolleyes: 

tiesa - anketos.  :angel2: jas turbūt visos pamename. o jūs mokykloj taupėte ir keitėtės...užrašų knygučių lapeliais? pamenate tas gražias užrašų knygeles , kurių viršelis būdavo ryškus, o visi kiti lapeliai pakartodavo viršelį, tik būdavo blankesni?

dar kortos. Durnius, karas, metras (taip, taip, vartodavom ir tą kitą žodį :D​ )

Atsakyti

Sveikutes! As gimusi 1991m. Ir musu laikais vaikai daug zaizdavo lauke,ypac kaiminysteje gyvenantys. Smagi ir prisimint,kai skaitau jusu pasakojimus:) faina!!

Ir as matau,jog vaikai siolaikiniai zaidzia.Tik gal drovisi suaugusiuju,Tai jiems nematant zaidzia..O kiek tevu,Mamu zaidziate su savo ir kitais vaikais lauke? Ar randame tam laiko, mielos mamos? :) As manau, jog Tai svarbu, Tai juos padrasina zaisti. Pvz.as Tai kartais zaidziu su savo vaikais, kartais prisijungia ir kaimynu vaikai, Tai zinojote, isgyvenu vaikyste vel, ir vel is naujos(net sapnuoju kaip buvo Mano laikais). Labai smagu! Bunant su vaiku, zaidziate Galima pasijust vaiku vel,atsipalaiduoti ir daug linksmu akimirku patirti. .. kazkaip raskim laiko. Bent 15min, paskui 1 val I diena:) kartais as irgi pritingstu ir t.t., bet ir pasaku paskaitom, ir darbus kartu darom,o ipratus-smagu buna taip leisti laika.

Mes vaikai zaizdavome Sansa.Kai meti kamuoli ir Sakai vardus.o dalyviai is eiles turi atmusti arba pagauti,jei jie renkasi sau si varda.paskui pavardes renkames, paskui kur gyvensime, ka dirbsim, kur tuoksimes, kiek vaiku turesime...viena karta vedejas meta "Sansa", tada dalyvis gali sugalvoti savo varianta.vedejas prigalvoja ir juokinga variantu,pvz,-susituoksi tualete, arba turesi 109vaikus..visiem juokinga.paskui kitais vaikas vedejas,jei dar nepabosta.. slepynes, daikto slepynes, kvadratas, vaski vaski hop,namu zaidimas(vaidmenu), suniukas su kamuoliu, sugedes telefonas, su lelem, su Barbe lelem, su masinom zaizdavome. Mes dar su broliuku zaizdavome "misijos", kai pasislepdavom uz tuju ir stebedavom kitus zmones ir uzduoti sugalvodavome pvz.reikia nepastebetam atsinesti maisto is virtuves I sleptuve, arba taip vaikscioti kieme Kad tetis nepamatytu taves, arba judinti tuja kai eina gatve zmogus ir stebet Jo reakcija.Patys Kone gyvendavome sleptuveje per diena,ar Tai uz tuju,ten ir valgydavome,zvengdavome ir adrenalino gaudavome per misijas, bendrininkaudavome lyg komanda.. dar susirasinedavome rasteliais lyg sms'ais.nes nebuvo mobiliaku, Tai mes suvaidindavome Tai ir tyliai sau bendraudavome, tevams nezinant.nu mums smagu budavo:) dar budavo "tiesa ar rizika".turi atsakyti atvirai tiesa I betkoki klausima arba atlikti betkokia uzduoti, priklausomai ka renkiesi"tiesa" ar "rizika":) ACH:) As tikiu, jog is dabar yra drasiu vaiku kurie susikviecia kaimynu ir zaidzia lauke tokius ir naujus zaidimukus ir jauciasi mazdaug taip kaip ju tevai vaikysteje!; )

Sekmes!

Atsakyti