Su vyru bendraujam jau 10 metu, tai kad viena diena atejo supratimas kad kazko lyg ir truksta musu gyvenime. Buta turim, darbus gerus turim, laikas ir angeliukui atkeliauti.
Pastojau ne iskarto, tik po puses metu. Kai echoskopu pasake kad lyg ir du taskiukai, istiko isteriskas juokas ir kazkokia neapsakoma laime

Kai pasakiau vyrui, tai... nemaciau dar jo tokio apsidziaugusio.
Nestumas buvo tikrai nesunkus. Pilvas labai mazas, nors vaikai pagal savo amziu normalus, niekas netikejo kad ten du vaikuciai sedi.

Viena grazu sestadienio ryta ruosemes su vyru vaziuoti i soda pas uosvius. Pabude, pasimilejom (atsiprasau uz detales

Vienu zodziu su skandalu isvare mus i klinikas. Atsidarimas 3 cm. Pagulde, skubiai suleido vaistu plauciam brandinti, ir patikino kad su tokiu atsidarymu galima kad ir menesi gulet. Na gerai galvoju, gal savaitgali vis tik isleis i vestuves nuvaryt, as juk atsargiai

Pirmadieny vakare vel pradejo skaudet, jau kas 15min (14, 13, 16...) Atsidarimas 5 cm. Nuveze i gimdykla, suleido vaistu, lasalines. Lyg vel sustabde, bet del visa ko paliko gimdykloj. Duris nevisada gerai uzdarydavo, tai kad visa nakty girdejau kaip gimdo gretimuose palatose. olialia galvoju. negi jau dabar TAI ivyks!
Neivyko. Antradieny pritruko vietu gymdykloje ir mane isvare atgal i skyriu.
Gimda tarp kitko visa laika susitraukinejo, tik nelabai skausmyngai.
Treciadieny nakty vel pradejo skaudeti stipriai kas 8 min. Vel i gimdykla. 8cm.
Ketvirtadieny - atgal i skyriu.
Penktadieny vakare pradejo skaudet nerealiai. I gimdykla. Skauda kas 5 min. Atsidaryma jau nieks netikrina, laukia kol nubegs vandenys...Jau ir nestabdo, be ir neskatina.
Sestadienis. Skauda. Kas 5 min. Nemiegu. Ziuriu pro balkona i zmones ir galvoju" Kaip jiems gerai, jie negimdo"
Sekmadienis. Antra para kai skauda kas 5min. Stumimo jausmas tarp kitko irgi yra. Bet...laukia kol nubegs vandenys. Apie 12 val, mane jau pradejo kratyt. Slapintis nebegaliu. Pamatavo t 39! Greiciau skatinti! Atsidarymas jau pilnas (itariu kad jau nuo vakar dienos). Susirinko zmoniu. Visur celofano patiese, uzsimove ilgus ziurstus, kaukes ussidejo, pirstines iki alkuniu. Pasijutau kaip Gestapo.

Nuleido vendenys, stumk, stumk...jauciu kad viskas i veida... klausiu pas vyra ar as labai raudona...kazkodel visi juokiasi...kas cia juokingo...stumk, stumk
Pagaliau 18.05 gime Justa, 1730. Isgirdau tylu verksma... Taip gera, norisi pailset..
STUMK greiciau... stipraiu... 18.45 dime Dajana, 1930. Dabar tai jau pailsesiu, viskas praeity..
bet, deja. Placentos iseiti nenorejo. Saremiai baigesi. Gyd. isema su ranka geriau jau dar du pagimdyciau nei toki skausma patyrt. Kai viska uzpyle kazkuo panasiu i spirita, pagalvojau kad del gestapo tai neapasirikau.
Paskui atejo sesele ir pamelze mane. 20val o as dar net savo vaiku nemaciau, nes juos isveze i reanimacija. Is paskutiniuju jegu su vyro pagalba, kol seseles nebuvo nukeliavau iki vaiku. Pamacius juos paskutines jegos mane paliko ir buciau nukritus jei ne vyras, kuris ant ranku grazino mane i palata...
Kita diena vyras pasake" geda prisipazint bet man taip skauda rankas, lyg po geros treniruotes"( visa gimdima jis mojavo ranksluosciais...) man skaudejo ne tik rankas su mozoliais ant delnu..
o dabar ziuriu i savo stebuklelius ir asaros is laimes byra

Atsiprasau kad tokia ilga istorija isejo, bet ir gimdziau ne val.