Įkraunama...
Įkraunama...

Nikita

Sveikos, mamytės... ir tėveliai, jeigu skaitote šitą puslapį:) Nors mano vaikutis gims dar negreitai, tačiau vardus jau senokai esu išrinkusi. Kadangi dėl berniuko vardo kažkokių ginčų ar nuomonės išsiskyrimų nėra, tai jo ir neminėsiu, o va dėl mano išrinkto mergaitės vardo būtų įdomu sužinoti Jūsų nuomonę (kad ir kokia ji būtų). Taigi, mano išrinktas vardas yra Nikita ir kai pasakiau mamai, ji man sakė neblūdyti, nes Nikita yra berniuko vardas (Nikolajaus trumpinys, kaip žinote) ir kad vaikui bus sunku gyvent su tokiu vardu, šaipysis klasiokai ir pan. Žinoma, buvo užsiminta ir apie Nikita Chruščiova smile.gif Tikrai žinau, jog duoti ar neduoti savo vaikui tokį vardą spręsim mudu su vaiko tėčiu (kuriam šitas vardas irgi patinka), tačiau vistiek būtų įdomu sužinoti, ką manot Jūs. Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
kiek tikrai žinau tai čia berniukiškas vardas, Vilniuje kur gyvenu labai daug berniukų žinau šiuo vardu. Takrai labai pagalvok dėl vardo, nes mano manymu yra daug gražių vardų tinkamų mergaitei.
Atsakyti
Man gražu 4u.gif ..bet galima ir panašių mergaitiškų rasti, o kaip tau NIKOLĖ?
Atsakyti
Turbūt dabar gausis taip, kad peršu savo nuomonę, bet dėl berniukiško vardo reikėtų žvelgti plačiau. Gi nebegyvenam sovietų sąjungoj, kad į viską žiūrėt tik iš rusiškosios pusės. Tačiau truputį stabdo tai, kad daugelis dar Lietuvoj mano Nikitą laikys berniuku smile.gif)) Gi ir daina, ir filmas yra apie Nikita, ir tikrai ten ne apie vyrą eina kalba. O dėl vardo variantų tai nenoriu panašių galvot- arba tas vardas, arba kitas smile.gif Juolab Nikolė (ar kaip ten užrašė (uj nemalonu, kad nebeprisimenu)) netinka vien jau tuo, kad yra lietuviškų raidžių jame (na tiksliau viena raidelė). Esu tvirtai nusprendusi, kad vaikui bus lengviau, kad vardas butų tik iš lotyniškų raidžių, nes gyvenam Europoj, laisvai migruojam, tai svečiose šalyse vardas kels daug sunkumų, padidėja klaidų įvėlimo rizika ir pan., paskui dar teks įrodinėt savo tapatybę ir t.t. Uj kaip toli žvelgiu smile.gif
Taigi, laukiu už ar prieš smile.gif galbūt tai padės man aprispęsti smile.gif
Atsakyti
Man visiškai nepriimtina kai vaikas vadinamas ne pagal giminę ir taip nutautinamas, kad neaišku išvis kas tai per vardas. Gal ir lengviau bus užsieniečiui tarti, bet nemanau, kad koks graikas suka galvą kaip taria jo vardą koks belgas doh.gif Ir mums derėtų pagalvoti ir neduoti tokių vardų kaip Nikita mergaitei. Jei būtų berniukas tai tegu, ypač jei ne lietuvis, o slaviškos kilmės.
Aišku, tėvai nuspręs patys, bet tikrai yra gražių tarptautinių vardų, kurie nerėžia ausies nei Lietuvoj, nei užsienyje.
Linkiu mergaitei gražaus, skambaus vardo, kuris padės jai, o ne stabdys. 4u.gif
Atsakyti
O man Nikita labai gražus vardas smile.gif. Tuo labiau retas. Ir mergaitei labai tinka.
Atsakyti
man labai gražus vardas.ir kai perskaičiau,anaiptol nekilo jokių asociacijų su berniuku.taip galvot gali arba rusas,arba siaurų pažiūrų,iš socializmo dar neišlipęs žmogus.galų gale,galėsit mergaitę pavadint ir nika(arba gimimo liudijime įrašyt nikita,o tai būsų kasdienis vardas).bet kokiu atveju,spręsti jums,nors man tikrai patinka
Atsakyti
man Nikita - vienareiksmiskai vyriskas rusiskas vardas. Labai nustebciau, sutikus mergaite ar moteri tokiu vardu. Pavyzdziui, ar labai iprasta tau butu, jei, susipazistant su mergina ji sakytu - laba diena, mano vardas - Chose? irg vyriskas vardas, ir galune su balsiu - pagal tavo logika visai tiktu smile.gif
aisku, spresti jums, bet jei mano anukei grestu buti Nikita, tai as irgi kryzium gulciau pries toki sprendima.
Atsakyti
QUOTE(pa_radize @ 2005 01 24, 11:02)
man labai gražus vardas.ir kai perskaičiau,anaiptol nekilo jokių asociacijų su berniuku.taip galvot gali arba rusas,arba siaurų pažiūrų,iš socializmo dar neišlipęs žmogus.galų gale,galėsit mergaitę pavadint ir nika(arba gimimo liudijime įrašyt nikita,o tai būsų kasdienis vardas).bet kokiu atveju,spręsti jums,nors man tikrai patinka

tuo labiau, kad šis vardas reiškia "pergalė" thumbup.gif Vaikui gyvenimas bus rožėm klotas biggrin.gif Visko pasieks biggrin.gif Aš irgi savo dukrai žiūrėjau vardo reikšmę. Ji pas mane "laimę nešanti" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jenifer @ 2005 01 24, 11:04)
man Nikita - vienareiksmiskai vyriskas rusiskas vardas.

nuuuu biggrin.gif Tu matyt nematei kovinio serialo "Nikita". Ten Nikita tokia graži blandzinka, ir labai stipri thumbup.gif
Atsakyti
As irgi uz si varda. Eis mergina gatve, o visi bernai atsisukines ir sakys "jos vardas-Nikita" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 01 24, 11:07)
nuuuu  biggrin.gif  Tu matyt nematei kovinio serialo "Nikita". Ten Nikita tokia graži blandzinka, ir labai stipri  thumbup.gif

maciau tongue.gif ir jau tada galvojau, kad filmo kurejams, matyt, Rusija tokia egzotiska salis, kad jiems visai dzin, vyra ar moteri tokiu zodziu vadinti. bile zodis patiko biggrin.gif
aisku, vadinti neuzdrausi. skaiciau apie japona, Lietuvos drauga, kuris savo sunu pavadino Egle. tai man mergaite Nikita irgi is tos pat serijos. nu bet gi auga tas Egle, turbut sveikas ir laimingas rolleyes.gif
Atsakyti