As ir turejau sita varda itraukus i sarasa, kai rinkom dukrytei varda
Man jis labai grazus
Bet visiem mano namiskiams - tai buvo vyriskas vardas
Ypac vyresnes kartos zmonem
. Kai gyvenantys uzsienyje duoda toki varda, tai atrodo normalu
, o jei Lietuvoj-tai atrodo jau
. Nu, tai as ir neisdrisau
.
Bet mes davem kita varda, del kurio ir daug kas akis issprogina
, musu dukryte vardu Maja
Tai vieniem asociacijos su balerina, kitiem su bite Maja

Bet mes davem kita varda, del kurio ir daug kas akis issprogina

manau vardas kaip vardas, ir man taip pat nekilo asociaciju su vyrisku vardu, galbut, kad beveik visa gyvenima gyvenau grynai lietuviskam kraste. gal del to ir Nikitos Chrusciovo vardas man visad atrodydavo moteriskas... manau mergyte uzaugs kovotoja ir sugebes jei reiks pakovot ir uz savo varda

QUOTE(Medeina @ 2005 01 24, 09:40)
Nikita...nevadinciau taip savo dukters...
Gal bandyk Nikoleta

Labai labai grazus vardas
Bent jau man jis i jokiu berniuku vardus nepanasus, tik i vienos izymios manekenes varda

Negalvoju apie šį vardą kaip apie vyrišką, tačiau tie visi herojai iš serialo "Jos vardas-Nikita" primena robotus-pabaisas, todėl ir tas vardas grubus atrodo
Tačiau mergaitei paaugus, serialo niekas nebeprisimins... Nors man nepatinka.

Tačiau mergaitei paaugus, serialo niekas nebeprisimins... Nors man nepatinka.
jei neprisiminus chursciovo vardas Nikita grazus ir net labai
skambus ir pan
beje, noriu temos autores paklausti-kaip ji zada vadinti mergaite? nika ar pinlu vardu? ir dar-ar sis vardas patinka ne del to,kad isgirdo is zydrojo TV ekrano?

"beje, noriu temos autores paklausti-kaip ji zada vadinti mergaite? nika ar pinlu vardu? ir dar-ar sis vardas patinka ne del to,kad isgirdo is zydrojo TV ekrano?"- JOKIU BUDU atsakymas i abu klausimus. Nika tikrai jos nevadinsiu ir kitiems neleisiu, nes kazkas jau teisngai issireiske, kad kniaukianciu ir lojanciu Niku labai daug gatvej
O del zydrojo TV ekrano ir gi ne
Labiau jau itakoja zydrojo Eltono daina
juokauju
Tiesiog tokia jau vardo evoliucija... vaikystej kazkada maniau savo mergaite pavadinsiu Samanta... metai, kiti Evelina... veliau Kotryna... galiausiai Beatrice (ir maniau tai galutinis variantas, bet pastaruoju metu tai gana populiarus vardas)... ir galiausiai viena diena sove galvon Nikita (serialas jau seniausiai buvo pasibaiges ir net kudikio pilvely dar nenesiojau)
vaiksciodama po parka pasakiau vyrui, jam irgi patiko taip ir pasilikom prie tos minties... tik va viena diena uzsiminiau apie tai mamai ir nuo tada prasidejo abejones... ir pastaruoju metu dar vienas "stabdziukas" atsirado- gal as ir per daug toli i ateiti zvelgiu, bet vistiek... kriksto mama bus rusu tautybes ir net neisivaizduoju, kaip ji sureaguos i musu isrinkta "vyriska" varda
tikekimes, kad didziaja dali gyvenimo pragyvenusi Lietuvoje, ji nesureaguos taip rusiskai
Na ir uzsivedziau...
STOP!!!

pazystu ir berniuka ir mergaite, tiksliau mergina tokiu vardu, na berniukas tai fantastiskas ir jam sis vardas
o ta panele tai apsoliuciai visi vadina Nika, visai atsitiktinai nesenai suzinojau, kad ji Nikita.

Man labai grazus vardas
O vardu sutrumpinimu, beveik kiekvienam vardui galima sugalvoti

is principo vardas -- visai nieko 
bet deretu atsizvelgti ir i konteksta. jei gyvensite kur nors Britanijoj, tai niekas nieko negales pasakyt. bet va Lietuvoj tai jau kitas reikalas. cia ir rusakalbiu pilna, ir zmonem tam tikros asociacijos kyla -- vien jau ziurint i tai, kokia diskusija cia uzvire...
todel gal deretu susimastyt, ar toks vardas nestatys dukros i keblia situacija??

bet deretu atsizvelgti ir i konteksta. jei gyvensite kur nors Britanijoj, tai niekas nieko negales pasakyt. bet va Lietuvoj tai jau kitas reikalas. cia ir rusakalbiu pilna, ir zmonem tam tikros asociacijos kyla -- vien jau ziurint i tai, kokia diskusija cia uzvire...
todel gal deretu susimastyt, ar toks vardas nestatys dukros i keblia situacija??