Salotos su tunu(2 porcijos)
2 didelės saujos salotų mišinio
1 skardinė konservuoto tuno (savo sultyse)
2 kiaušiniai
keletas vyšninių pomidorų
keletas kornišonų (mažų marinuotų agurkėlių)
šviežiai maltų pipirų
Padažas
2 v. š. majonezo
2 v. š. grietinės
1/2 citrinos sulčių
džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlių, mairūnų, dašių, rozmarinų, čiobrelių)
druskos
Sumaišyti visas padažo sudedamąsias dalis ir atidėti į šoną, kol bus ruošiamos salotos.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir supjaustyti ketvirčiais. Susmulkinti salotas (aš naudojau savo mėgiamas romėnines ir salierinį kopūstą, liaudyje žinomą kaip Pekino ar kininis kopūstas), dėti į lėkštes, ant salotų išdėlioti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus*, per pusę perpjautus kornišonus** , į keturias dalis perpjautus kiaušinius. Ant krūvelės viršaus dėti konservuotą tuną, salotas pabarstyti šviežiai maltais pipirais ir užpilti padažu.***
* puikiai tinka ir paprasti pomidorai supjaustyti skiltelėmis
** nieko nenutiks, jei tai bus paparasti rauginti agurkai
*** aš rinkausi liesesnį variantą - majonezą ir grietinę keičiau alyvuogių aliejumi ir citrina.