Mums patiko tokios tuno ir pupeliu salotos.
http://www.nytimes.c...ealth.html?_r=1Pupelių ir tuno salotos
1 skardinė konservuotų pupelių
1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse
1 vidutinis raudonas savogūnas
1 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. smulkintų petražolių lapų
1 v.š. Provanso žolelių
druskos, šviežiai maltų pipirų
Užpilas
1 skiletė česnako
0,5 a.š. Dižono garstyčių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. natūralaus jogurto
1 a.š. baltojo vyno acto
Svogūną supjaustyti plonais žiedeliais (apie 1,5 mm), užpilti 1 v.š. acto ir trupučiu vandens bei 5 min palikti pasimarinuoti. Nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti.
Į dubenį sudėti nusausintas pupeles, tuną, svogūnus, smulkintas petražoles, Provanso žolelių mišinį.
Padažas paruošiamas taip: dubenėlyje sumaišomas labai gerai susmulkintas česnakas, garstyčios, aliejus, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 a.š. acto ir jogurtas ir viskas labai gerai išmaišoma. Pilame ant salotų, viską dar kartą išmaišome ir tiekiame.