Įkraunama...
Įkraunama...

Konservuotas TUNAS

As darau tunu salotas is: konservuoto nesmulkinto tuno aliejuse, zalio agurko, svoguno laisku, zirneliu ir ryziu. Viska sumaisau ir niam niam smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš,tuną naudoju savose sultyse[salotoms}
tunas+mėlynas svogūnas+pomidoras{kai nera normalų,naudoju konservuotus savose sultyse pomidorus +prieskoniai,kuriuos mėgstu}
Kai,naudoju tuną aliejuje,tuomet ,darau tokius sumuštinius.
Paimu juodą duoną {tuną sumaišausu tarkuotu sūriu +įdedu tarkuoto česnako,viską išmaišau ir uždėjus ant duonos kepu{orkaitėje}
Atsakyti
QUOTE(jurvitix @ 2009 01 13, 12:44)
As tuna darau taip: essen.gif
Isverdu makaronus, kiausinius.
I makaronus sudedu, smulkintus kiausinius, pomidorus, konservuota tuna aliejuje(jis man skanesnis) ismaisau su majonezu idedu prieskoniu pagal skoni (as dedu pipiriuku ir krapuku).
Skanus siltas ir kaip atsala. thumbup.gif

Į tokias salotas aš dar įpjaustau džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių ir/arba kaparėlių - žodžiu, ką randu šaldytuve 4u.gif
Atsakyti
Musu seimynai tai skaniausios salotos:
tunas aliejuje
paprika
Melynas svogunas
alyvuoges(zalios dabar skaniau mums)
pomidoras
agurkas
kalafijoras smulkiai papjaustytas(nevirtas)
viska pjaustome plonai,bet taip kaip ratukais,nezinau ar aiskiai parasiau g.gif
yra net dalis tarkoje tokia tik peiliukas.
aliejaus uztenka nuo tuno,gal druskytes kam truksta.
Atsakyti
Aš tuno salotas darau iš:
tunas savose sultyse
krabų lazdelės
pekinas
avokadas
majonezas
maltų pipirų

Man labai skanu smile.gif
Atsakyti
na va perskaiciau visa maza temele apie tuna, turiu dezute tuno savose sultyse ir galvoju ryt daryti salotas taciau iskilo klausimelis ar nepermus tuno specifinis skonis salotu skonio g.gif ir gal dar galima butu sulaukti daugiau receptuku 4u.gif
Atsakyti
Mum tai sitokios skaniausios ir pacios paciausios:

1 ind nesmulkinto tuno savo sultyse
1 ind konservuotu kukuruzu
3-4 kiausiniai
1 svogunas
majonezas
prieskoniai
visokios zoles - petrazoles, krapai ir pan.

Galima valgyti ir kaip salotas ir kaip uzteptuka ant sumustiniu smile.gif labai gerai kai reikia kazka greito padaryti netiketai atejusiems sveciams smile.gif
Atsakyti
Sluoksniuojam: pekino kopūstas,sluoksnelis majonezo;smulkintas tunas savo sultyse,sl.majon.;šaldyti žirneliai - juos išvirti,dėti juos atvėsintus,sl.majon.;virti kiaušiniai;storesnis majonezo sluoksnis;viršų papuosiam pomidoro skiltelėmis.
Tuna nusunkiam. Aš kiaušinį tarkavau per burokinę tarką. Galima majonezo dėti storą sluosnį tik pačiame viršuje - kas kaip mėgsta. Ir gerai kokią 1 val. palaikyti šaldytuve jau paruoštą skanumyną. Labai greitai padaroma, pigu ir l.skanu.
Atsakyti
QUOTE(Raskius @ 2009 03 10, 22:49)
Sluoksniuojam: pekino kopūstas,sluoksnelis majonezo;smulkintas tunas savo sultyse,sl.majon.;šaldyti žirneliai - juos išvirti,dėti juos atvėsintus,sl.majon.;virti kiaušiniai;storesnis majonezo sluoksnis;viršų papuosiam pomidoro skiltelėmis.
Tuna nusunkiam. Aš kiaušinį tarkavau per burokinę tarką. Galima majonezo dėti storą sluosnį tik pačiame viršuje - kas kaip mėgsta. Ir gerai kokią 1 val. palaikyti šaldytuve jau paruoštą skanumyną. Labai greitai padaroma, pigu ir l.skanu.

Turetu buti labai skanu reiks pabandyti tongue.gif
Atsakyti
Man teko valgyti panašias salotas valgyti pas draugę,{vietoj žirnelių žalias agurkas},ir vietoj majonezo dėta jogurtas ir ,dar poras.
Atsakyti
Mums patiko tokios tuno ir pupeliu salotos.
http://www.nytimes.c...ealth.html?_r=1

Pupelių ir tuno salotos

1 skardinė konservuotų pupelių
1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse
1 vidutinis raudonas savogūnas
1 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. smulkintų petražolių lapų
1 v.š. Provanso žolelių
druskos, šviežiai maltų pipirų

Užpilas

1 skiletė česnako
0,5 a.š. Dižono garstyčių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. natūralaus jogurto
1 a.š. baltojo vyno acto

Svogūną supjaustyti plonais žiedeliais (apie 1,5 mm), užpilti 1 v.š. acto ir trupučiu vandens bei 5 min palikti pasimarinuoti. Nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti.
Į dubenį sudėti nusausintas pupeles, tuną, svogūnus, smulkintas petražoles, Provanso žolelių mišinį.
Padažas paruošiamas taip: dubenėlyje sumaišomas labai gerai susmulkintas česnakas, garstyčios, aliejus, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 a.š. acto ir jogurtas ir viskas labai gerai išmaišoma. Pilame ant salotų, viską dar kartą išmaišome ir tiekiame.
Atsakyti
Mane vaišino tokiu tuno patiekaliuku.
Alyvų aliejuje pakepinti nemažai svogūno{pora galvučių}
Tuomet ant svogūnų supilti{pora pomidorų{blanširuotų,be odelės}
Ir ant viršaus supilti tuną{tunas savose sultyse}
Įberti mėgstamų prieskonių{krapų,baziliko,baltų pipirų}
Viską pamaišyti,pakepinti.
Nuėmus nuo viryklės masę tepti ant duonos.
Man patiko.
Atsakyti