As darau tunu salotas is: konservuoto nesmulkinto tuno aliejuse, zalio agurko, svoguno laisku, zirneliu ir ryziu. Viska sumaisau ir niam niam
Aš,tuną naudoju savose sultyse[salotoms}
tunas+mėlynas svogūnas+pomidoras{kai nera normalų,naudoju konservuotus savose sultyse pomidorus +prieskoniai,kuriuos mėgstu}
Kai,naudoju tuną aliejuje,tuomet ,darau tokius sumuštinius.
Paimu juodą duoną {tuną sumaišausu tarkuotu sūriu +įdedu tarkuoto česnako,viską išmaišau ir uždėjus ant duonos kepu{orkaitėje}
tunas+mėlynas svogūnas+pomidoras{kai nera normalų,naudoju konservuotus savose sultyse pomidorus +prieskoniai,kuriuos mėgstu}
Kai,naudoju tuną aliejuje,tuomet ,darau tokius sumuštinius.
Paimu juodą duoną {tuną sumaišausu tarkuotu sūriu +įdedu tarkuoto česnako,viską išmaišau ir uždėjus ant duonos kepu{orkaitėje}
QUOTE(jurvitix @ 2009 01 13, 12:44)
As tuna darau taip: 
Isverdu makaronus, kiausinius.
I makaronus sudedu, smulkintus kiausinius, pomidorus, konservuota tuna aliejuje(jis man skanesnis) ismaisau su majonezu idedu prieskoniu pagal skoni (as dedu pipiriuku ir krapuku).
Skanus siltas ir kaip atsala.
Isverdu makaronus, kiausinius.
I makaronus sudedu, smulkintus kiausinius, pomidorus, konservuota tuna aliejuje(jis man skanesnis) ismaisau su majonezu idedu prieskoniu pagal skoni (as dedu pipiriuku ir krapuku).
Skanus siltas ir kaip atsala.
Į tokias salotas aš dar įpjaustau džiovintų pomidorų, marinuotų agurkėlių ir/arba kaparėlių - žodžiu, ką randu šaldytuve
Musu seimynai tai skaniausios salotos:
tunas aliejuje
paprika
Melynas svogunas
alyvuoges(zalios dabar skaniau mums)
pomidoras
agurkas
kalafijoras smulkiai papjaustytas(nevirtas)
viska pjaustome plonai,bet taip kaip ratukais,nezinau ar aiskiai parasiau
yra net dalis tarkoje tokia tik peiliukas.
aliejaus uztenka nuo tuno,gal druskytes kam truksta.
tunas aliejuje
paprika
Melynas svogunas
alyvuoges(zalios dabar skaniau mums)
pomidoras
agurkas
kalafijoras smulkiai papjaustytas(nevirtas)
viska pjaustome plonai,bet taip kaip ratukais,nezinau ar aiskiai parasiau
yra net dalis tarkoje tokia tik peiliukas.
aliejaus uztenka nuo tuno,gal druskytes kam truksta.
Aš tuno salotas darau iš:
tunas savose sultyse
krabų lazdelės
pekinas
avokadas
majonezas
maltų pipirų
Man labai skanu
tunas savose sultyse
krabų lazdelės
pekinas
avokadas
majonezas
maltų pipirų
Man labai skanu
na va perskaiciau visa maza temele apie tuna, turiu dezute tuno savose sultyse ir galvoju ryt daryti salotas taciau iskilo klausimelis ar nepermus tuno specifinis skonis salotu skonio
ir gal dar galima butu sulaukti daugiau receptuku
Mum tai sitokios skaniausios ir pacios paciausios:
1 ind nesmulkinto tuno savo sultyse
1 ind konservuotu kukuruzu
3-4 kiausiniai
1 svogunas
majonezas
prieskoniai
visokios zoles - petrazoles, krapai ir pan.
Galima valgyti ir kaip salotas ir kaip uzteptuka ant sumustiniu
labai gerai kai reikia kazka greito padaryti netiketai atejusiems sveciams
1 ind nesmulkinto tuno savo sultyse
1 ind konservuotu kukuruzu
3-4 kiausiniai
1 svogunas
majonezas
prieskoniai
visokios zoles - petrazoles, krapai ir pan.
Galima valgyti ir kaip salotas ir kaip uzteptuka ant sumustiniu
Sluoksniuojam: pekino kopūstas,sluoksnelis majonezo;smulkintas tunas savo sultyse,sl.majon.;šaldyti žirneliai - juos išvirti,dėti juos atvėsintus,sl.majon.;virti kiaušiniai;storesnis majonezo sluoksnis;viršų papuosiam pomidoro skiltelėmis.
Tuna nusunkiam. Aš kiaušinį tarkavau per burokinę tarką. Galima majonezo dėti storą sluosnį tik pačiame viršuje - kas kaip mėgsta. Ir gerai kokią 1 val. palaikyti šaldytuve jau paruoštą skanumyną. Labai greitai padaroma, pigu ir l.skanu.
Tuna nusunkiam. Aš kiaušinį tarkavau per burokinę tarką. Galima majonezo dėti storą sluosnį tik pačiame viršuje - kas kaip mėgsta. Ir gerai kokią 1 val. palaikyti šaldytuve jau paruoštą skanumyną. Labai greitai padaroma, pigu ir l.skanu.
QUOTE(Raskius @ 2009 03 10, 22:49)
Sluoksniuojam: pekino kopūstas,sluoksnelis majonezo;smulkintas tunas savo sultyse,sl.majon.;šaldyti žirneliai - juos išvirti,dėti juos atvėsintus,sl.majon.;virti kiaušiniai;storesnis majonezo sluoksnis;viršų papuosiam pomidoro skiltelėmis.
Tuna nusunkiam. Aš kiaušinį tarkavau per burokinę tarką. Galima majonezo dėti storą sluosnį tik pačiame viršuje - kas kaip mėgsta. Ir gerai kokią 1 val. palaikyti šaldytuve jau paruoštą skanumyną. Labai greitai padaroma, pigu ir l.skanu.
Tuna nusunkiam. Aš kiaušinį tarkavau per burokinę tarką. Galima majonezo dėti storą sluosnį tik pačiame viršuje - kas kaip mėgsta. Ir gerai kokią 1 val. palaikyti šaldytuve jau paruoštą skanumyną. Labai greitai padaroma, pigu ir l.skanu.
Turetu buti labai skanu reiks pabandyti
Man teko valgyti panašias salotas valgyti pas draugę,{vietoj žirnelių žalias agurkas},ir vietoj majonezo dėta jogurtas ir ,dar poras.
Mums patiko tokios tuno ir pupeliu salotos.
http://www.nytimes.c...ealth.html?_r=1
Pupelių ir tuno salotos
1 skardinė konservuotų pupelių
1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse
1 vidutinis raudonas savogūnas
1 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. smulkintų petražolių lapų
1 v.š. Provanso žolelių
druskos, šviežiai maltų pipirų
Užpilas
1 skiletė česnako
0,5 a.š. Dižono garstyčių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. natūralaus jogurto
1 a.š. baltojo vyno acto
Svogūną supjaustyti plonais žiedeliais (apie 1,5 mm), užpilti 1 v.š. acto ir trupučiu vandens bei 5 min palikti pasimarinuoti. Nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti.
Į dubenį sudėti nusausintas pupeles, tuną, svogūnus, smulkintas petražoles, Provanso žolelių mišinį.
Padažas paruošiamas taip: dubenėlyje sumaišomas labai gerai susmulkintas česnakas, garstyčios, aliejus, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 a.š. acto ir jogurtas ir viskas labai gerai išmaišoma. Pilame ant salotų, viską dar kartą išmaišome ir tiekiame.
http://www.nytimes.c...ealth.html?_r=1
Pupelių ir tuno salotos
1 skardinė konservuotų pupelių
1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse
1 vidutinis raudonas savogūnas
1 v.š. baltojo vyno acto
2 v.š. smulkintų petražolių lapų
1 v.š. Provanso žolelių
druskos, šviežiai maltų pipirų
Užpilas
1 skiletė česnako
0,5 a.š. Dižono garstyčių
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. natūralaus jogurto
1 a.š. baltojo vyno acto
Svogūną supjaustyti plonais žiedeliais (apie 1,5 mm), užpilti 1 v.š. acto ir trupučiu vandens bei 5 min palikti pasimarinuoti. Nuplauti po šaltu vandeniu ir nusausinti.
Į dubenį sudėti nusausintas pupeles, tuną, svogūnus, smulkintas petražoles, Provanso žolelių mišinį.
Padažas paruošiamas taip: dubenėlyje sumaišomas labai gerai susmulkintas česnakas, garstyčios, aliejus, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 a.š. acto ir jogurtas ir viskas labai gerai išmaišoma. Pilame ant salotų, viską dar kartą išmaišome ir tiekiame.
Mane vaišino tokiu tuno patiekaliuku.
Alyvų aliejuje pakepinti nemažai svogūno{pora galvučių}
Tuomet ant svogūnų supilti{pora pomidorų{blanširuotų,be odelės}
Ir ant viršaus supilti tuną{tunas savose sultyse}
Įberti mėgstamų prieskonių{krapų,baziliko,baltų pipirų}
Viską pamaišyti,pakepinti.
Nuėmus nuo viryklės masę tepti ant duonos.
Man patiko.
Alyvų aliejuje pakepinti nemažai svogūno{pora galvučių}
Tuomet ant svogūnų supilti{pora pomidorų{blanširuotų,be odelės}
Ir ant viršaus supilti tuną{tunas savose sultyse}
Įberti mėgstamų prieskonių{krapų,baziliko,baltų pipirų}
Viską pamaišyti,pakepinti.
Nuėmus nuo viryklės masę tepti ant duonos.
Man patiko.








