Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvo pavardė gimimo liudijime

Kokie privalumai ir galimos problemos, jei gimimo liudijime yra nurodyta tėvo pavardė (nesam susituokę, o ir tėvelis gyvena ne Lietuvoje)?
Ar prašant įvairių pašalpų vėliau neteks nuolat ieškoti kažinkur besiblaškančio tėčio?...
Atsakyti
As ir savo vaiko gymimo liudyjime nurodziau teva.. tai yra mes pas notara oficialiai tai padarem. Dabar gailiuosi, nes nuolat esu priversta su juo bendrauti. O noreciau niekad gyvenime nebeatyti.
Is kitos puses jei jis gyvena ne lietuvoje ir Tu zinai kur, Tu gali paduoti ji i teisma del vaiko islaikymo..Tegul sau gyvena kur nori ir moka Tau alimentus ax.gif
Atsakyti
mamuliulia, o dėl kokių reikalų esi priversta dabar su juo bendrauti?

Būtent tai mane šiuo metu labiausiai ir domina - kada ir kokias problemas sprendžiant neužteks vien mano pačios sprendimų, bet reiks ir kreiptis į tėtį...
Atsakyti
As savo sunu auginau pacioje pradzioje viena jo tetis nenorejo net matyti tiksliau is viso nenorejo tai uzrasiau as savo pavarde ir labai dziaugiuosi smile.gif
Atsakyti
zuika12, tai aš vaikui irgi savo pavardę duosiu - dėl to jau susitarėme.
Bet klausiu apie tą atvejį. kai gimimo liudijime įrašomas tėvo vardas-pavardė, nors mes nesusituokę. Ar nebus taip, kad dėl kokių nors priežasčių patogiau, jei gimimo liudijime tėvo pavardės nebūtų išvis?
Atsakyti
Na anksčiau pagrindinis minusas buvo tas, kad negali vaiko išsivežt į užsienį be tėvo leidimo, o dabar panaikino tai.
O dėl kitų niuansų gal galės kas nusimanantis geriau pakomentuot mirksiukas.gif

Na bet aš manau , jei spermos donorui ( sorry už pavadinimą, bet kuo toliau tuo labiau norisi juos taip vadinti ) vaikas nerūpi , tai velniop ta jo pavardė cool.gif maža ką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulkinas: 24 birželio 2007 - 20:03
Tada dar vienas klausimas: o įrašius tėvą į gimimo liudijimą, ar vistiek būsiu laikoma vieniša motina? Ar vienišomis laikomos tik tos, kurių vaikų tėvai oficialiai niekur nenurodomi?
Atsakyti
Nezinau kurios laikomos vienisos kurios ne...manau cia tik nuo pacios mamos priklauso.. musu tetis daznai pasirodo dukters aplankyti (bent 2-3, kartais 4 kartus per savaite) bet man to nepakanka, nes ja reikia rupintis visa para ir visa savaite o ne kelis kartus per savaite, todel as save laikau vienisa.
O minusas tame, kad jis dabar man tais dokumentais mojoja ir teismais grasina jei neleisiu su vaiku matytis. Del pasimatymu su dukra nepriestarauju, bet gaunasi, kad jis cia pas ms sedi, o jau sitas tai mane siutina..
Atsakyti
QUOTE(Eglynas9 @ 2007 06 25, 10:06)
o įrašius tėvą į gimimo liudijimą, ar vistiek būsiu laikoma vieniša motina? Ar vienišomis laikomos tik tos, kurių vaikų tėvai oficialiai niekur nenurodomi?


vaiko tevo irasymas i gimimo liudijima, tai dar ne rodiklis, kad nesate vienisa mama.
Atsakyti
QUOTE(Eglynas9 @ 2007 06 24, 13:49)
Ar prašant įvairių pašalpų vėliau neteks nuolat ieškoti kažinkur besiblaškančio tėčio?...

Prašant įvairių pašalpų svarbu yra jūsų pajamos, o ne tai ar vaiko gim. liudyjime yra kažkas įrašyta ar ne.
Beje, jei tėvas ne Lietuvoje ir jūs nesate susituokę, tai jūs ir neįrašysite jo niekur. Vaiką registruoti reikia kiek įmanoma greičiau, net tėvystės nustatymui jūs negalite kreiptis kol jis nėra registruotas. Todėl jei tėvelis nežada greitu laiku gryžti pamatyti vaiko, tai jūsų pasirinkimas nedidelis.
Atsakyti
Nors to ir neklausėte, bet daugiau problemų, kai vaiko gimimo liudijime tėvas nenurodytas - tuomet reikės po kažkurio laiko duoti į teisimą tėvystės nustatymui. Papildomos išlaidos ir galvos skausmas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 06 26, 10:03)
Nors to ir neklausėte, bet daugiau problemų, kai vaiko gimimo liudijime tėvas nenurodytas - tuomet reikės po kažkurio laiko duoti į teisimą tėvystės nustatymui. Papildomos išlaidos ir galvos skausmas.

Nieko panašaus. Į teismą eiti niekas neverčia, o oficialiai nurodytas tėvas - neišsenkantis problemų šaltinis. Geriau jau nenurodyti.
Atsakyti