Įkraunama...
Įkraunama...

Krapų ruošimas žiemai

QUOTE(Dalelė @ 2014 08 09, 23:09)
Ir aš šaldau krapus, petražoles. Patogiausia juos supilti į nedideles plastikines dėžutes ar plastikinius butelius plačiais kakliukais. Tuomet tik atsuki ir paberi kiek reikia. Džiovinti kapai neturi tiek daug aromato kiek šaldyti.


Tik savo žinutėje pamiršau parašyti kodėl reikia dėti į plastiko mažus indelius ar buteliukus. Kodėl ne stiklas ar plastmasiniai maišelliai? Kiekvieną kartą šaldytus krapus ištraukus iš kameros, jei jie sudėti į stiklo tarą, stiklas sureaguoja į kambario šiltesnę temperatūrą ir apšąla. Apšąla iš abiejų stiklo pusių ir krapai nuo to sudrėgsta. Po kelių tokių stiklainiukų išėmimų krapai sukrenta į kietą masę, kurios jau taip lengvai nebeišbersi. Maišeliuose krapai sušyla nuo delno. Be to patogiausia yra krapus ant patiekalų berti tiesiai iš pačio indo, taip, kad nereikėtų kišti pirštų norint juos paimti.
Taip šaldant krapus pirmą kart pamačiau Amerikoje, man taip patiko, kad ir vasarą aš naudoju tokius krapus, mat savo prieskonių daržo neturiu. O kiekvieną dieną šviežių krapų į parduotuvę neprilakstysi.
Atsakyti
krapus smulkiai supjaustau ir šaldau; šaldau ir petruškas, bazilikus taip ir net morkas burokin. tarka sutarkuotas (tai nereik vargt, kai reik greit i sriuba dėti biggrin.gif patogiausi man tai nuo grietinės indeliai su plastm. dangtel., nes labai lengvai atsidaro (o tie skirti šaldymui -man labai vargt reikia- sustingsta blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2014 08 18, 22:29)
krapus smulkiai supjaustau ir šaldau; šaldau ir petruškas, bazilikus taip ir net morkas burokin. tarka sutarkuotas (tai nereik vargt, kai reik greit i sriuba dėti biggrin.gif  patogiausi man tai nuo grietinės indeliai su plastm. dangtel., nes labai lengvai atsidaro (o tie skirti šaldymui -man labai vargt reikia- sustingsta blush2.gif )

Taip, šaldymo indeliai tikrai nėra geri. Matomai plastikas per plonas g.gif
Atsakyti
Pernai sudžiovinau krapus su visais žiedynais (roviau dar nesudžiūvusius, bet jau su sėklomis) ir tada atskirai sėklas nutrupinau, o kotus sukarpiau gabaliukais. Tai man labiausiai sėklos kvepėjo wub.gif į sriubas, troškinius labai tiko. Šiemet jaunų krapų labai mažai šaldžiau, laukiu kol peržydės smile.gif O kotus irgi naudojau ax.gif į puodo dugną gerai sudėti verdant mėsą, ar ką nors rauginat dėti.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2015 07 22, 13:33)
Pernai sudžiovinau krapus su visais žiedynais (roviau dar nesudžiūvusius, bet jau su sėklomis)  ir tada atskirai sėklas nutrupinau, o kotus sukarpiau gabaliukais. Tai man labiausiai sėklos kvepėjo  wub.gif į sriubas, troškinius labai tiko. Šiemet jaunų krapų labai mažai šaldžiau, laukiu kol peržydės smile.gif O kotus irgi naudojau ax.gif  į puodo dugną gerai sudėti verdant mėsą, ar ką nors rauginat dėti.

Reikes isbandyti jusu buda thumbup.gif , nes iki siol didelius vis nuraudavom ir mesdavom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tigriuke91 @ 2015 08 08, 14:53)
Reikes isbandyti jusu buda thumbup.gif , nes iki siol didelius vis nuraudavom ir mesdavom smile.gif


Drauge is krapu seklu arbata geria, kai kraujo spaudimas buna pakiles, sako padeda.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2015 08 09, 16:23)
Drauge is krapu seklu arbata geria, kai kraujo spaudimas buna pakiles, sako padeda.


Ir aš bandžiau bet man nepadėjo padariau išvada: Kiekvienam žmoguj skirtingai vaistai veikia ir nesvarbu kokie jie būtu.
Atsakyti
Tiesiog džiovinu rolleyes.gif
Atsakyti
krapus saldau ir dedu i saldymo maiselius, taip daug taupiau susideda, dar jei turite svoguno laisku - galite daryti misini, ziema puikiai tinka ant bulviu ir siap visur wub.gif
Atsakyti