Sveiki,
Gyvenam šalia karjero ir vyras karts nuo karto parneša po kelias žuveles, kurią nei kept, nei kaip kitaip darinėt vienas vargas.
Labai norėtume vytintos žuvies, tačiau visiškai neišmanau kaip tai padaryti. Gal kas nors žino, kokią žuvį geriausia vytinti, kokiais prieskoniais ištrinti, kur, kokioj tempetarūroj geriausia vytinti ir pan?
Ačiū už pagalbą
Na negi niekas ir nemoka vytinti žuvies? Pasidalinkit patirtimi... O gal vasara netinkamas metas žuviai vytinti?
Kol patars kas nors kaip vytinti zuvyte, gal pagelbes tau delfio straipsnis - skaiciau ir laiziausi http://www.delfi.lt/...php?id=13615017
Tikiuosi neismesi zuvies nesulaukus vytinimo patarimu
Tikiuosi neismesi zuvies nesulaukus vytinimo patarimu
Iš www.skanaus.visada.lt
Liepa 30, 2006
Vytinta menkė su bulvėmis
Įrašyta kategorijose: R E C E P T A I., ŽUVIES PATIEKALAI:, KULINARINIS PAVELDAS. PAPROČIAI., Menkė.Jūros lydeka, migle @ 23:37 pm
Teta
Mano krašte taip gamina menkę :menkė be galvų kelias dienas sudoma stipriame druskos tirpale, paskui pagal sezoną (vasarą- į kelių sluoksnių merlę ir ant balkono, -žiemą ant radiatoriaus ) .Kai išdžiusta -lieka lengvos(taip atpažįstama, kad jau pakankamai išdžiūvo).
Liepa 30, 2006
Vytinta menkė su bulvėmis
Įrašyta kategorijose: R E C E P T A I., ŽUVIES PATIEKALAI:, KULINARINIS PAVELDAS. PAPROČIAI., Menkė.Jūros lydeka, migle @ 23:37 pm
Teta
Mano krašte taip gamina menkę :menkė be galvų kelias dienas sudoma stipriame druskos tirpale, paskui pagal sezoną (vasarą- į kelių sluoksnių merlę ir ant balkono, -žiemą ant radiatoriaus ) .Kai išdžiusta -lieka lengvos(taip atpažįstama, kad jau pakankamai išdžiūvo).
QUOTE(Comma @ 2007 06 28, 19:11)
Kol patars kas nors kaip vytinti zuvyte, gal pagelbes tau delfio straipsnis - skaiciau ir laiziausi http://www.delfi.lt/...php?id=13615017
Tikiuosi neismesi zuvies nesulaukus vytinimo patarimu
Tikiuosi neismesi zuvies nesulaukus vytinimo patarimu
As vis laukiu geru patarimu, o kai vyrelis parnesa kokia zuvele - tai as ja i saldymo kamera ir laukiu geresniu laiku
QUOTE(giliuxe @ 2007 06 25, 10:27)
Sveiki,
Gyvenam šalia karjero ir vyras karts nuo karto parneša po kelias žuveles, kurią nei kept, nei kaip kitaip darinėt vienas vargas.
Labai norėtume vytintos žuvies, tačiau visiškai neišmanau kaip tai padaryti. Gal kas nors žino, kokią žuvį geriausia vytinti, kokiais prieskoniais ištrinti, kur, kokioj tempetarūroj geriausia vytinti ir pan?
Ačiū už pagalbą
Gyvenam šalia karjero ir vyras karts nuo karto parneša po kelias žuveles, kurią nei kept, nei kaip kitaip darinėt vienas vargas.
Labai norėtume vytintos žuvies, tačiau visiškai neišmanau kaip tai padaryti. Gal kas nors žino, kokią žuvį geriausia vytinti, kokiais prieskoniais ištrinti, kur, kokioj tempetarūroj geriausia vytinti ir pan?
Ačiū už pagalbą
Sveika, o ta vytinta zuvis, tai tokia prie alaus? tipo suri?
nes mano vaikinas tokia labai megsta. dazniausiai perkame parduotuveje, bet kart nuo karto jis pasidaro pats. isvalo visus vidurius, pasudo gerokai, tada i saldytuva dviem dienom ir tada nuplauna, suveria ant zilkos ar siaip kokio laido galo ir palieka visr kriaukles nuvarvet. paskui nesa i vonia (ten pas mus silciausia) pakabina ( po apacio patiesia popieriaus, nes varva) ir taip laiko kol isdziuva. man baisiausia buna kol ji nuvarva, nes ziauriai smirda visa vonia
del prieskoniu tai jis kartais su pipirais ar lauro lapais paprieskoniuoja tikiuos padejau
QUOTE(giedre.v @ 2007 06 30, 19:06)
Sveika, o ta vytinta zuvis, tai tokia prie alaus? tipo suri?
nes mano vaikinas tokia labai megsta. dazniausiai perkame parduotuveje, bet kart nuo karto jis pasidaro pats. isvalo visus vidurius, pasudo gerokai, tada i saldytuva dviem dienom ir tada nuplauna, suveria ant zilkos ar siaip kokio laido galo ir palieka visr kriaukles nuvarvet. paskui nesa i vonia (ten pas mus silciausia) pakabina ( po apacio patiesia popieriaus, nes varva) ir taip laiko kol isdziuva. man baisiausia buna kol ji nuvarva, nes ziauriai smirda visa vonia
del prieskoniu tai jis kartais su pipirais ar lauro lapais paprieskoniuoja tikiuos padejau
nes mano vaikinas tokia labai megsta. dazniausiai perkame parduotuveje, bet kart nuo karto jis pasidaro pats. isvalo visus vidurius, pasudo gerokai, tada i saldytuva dviem dienom ir tada nuplauna, suveria ant zilkos ar siaip kokio laido galo ir palieka visr kriaukles nuvarvet. paskui nesa i vonia (ten pas mus silciausia) pakabina ( po apacio patiesia popieriaus, nes varva) ir taip laiko kol isdziuva. man baisiausia buna kol ji nuvarva, nes ziauriai smirda visa vonia
del prieskoniu tai jis kartais su pipirais ar lauro lapais paprieskoniuoja tikiuos padejau
Aciu už pagalbą, pabandysim taip ir padaryti Jeigu jau nepavyks - tai katinams, kurie vis aplink namą slankioja, pasiseks.
QUOTE(giliuxe @ 2007 07 02, 11:31)
Aciu už pagalbą, pabandysim taip ir padaryti Jeigu jau nepavyks - tai katinams, kurie vis aplink namą slankioja, pasiseks.
ner uz ka
dar sake kad reikia daug druskos, t.y. kad padengtu visa zuvi pilnai