Įkraunama...
Įkraunama...

Bijo miegoti

[COLOR=red] kazkas neseniai nutiko mano vaikui sad.gif namuose atrodo niekas nepasikeite, jis nesirgo, viskas kaip buvo. O kazko pradejo bijot atsigult. Ankciau jis miegodavo su mumis pristumtoje lovoje savo, pries uzmiegant apsikabindavo man epaguledavo ir uzmigdavo, bet va jau trys savaites neleidzia jokiu uzuominu apie miega, tik pradedam klot lovyte prasideda iosterijos dar nepaguldzius, veda man eis to kambario, bandziau kitam kambaryje migdyt kuriame jis atseit nori but, bet nepadeda sedi ramus kol neguldau. Taigi dabar uzmiega tik sedint ant keliu ir ziurint TV. ir tik apie 02 val; nakties, bes sedi isitempes bijo uzmigt. sad.gif sad.gif jau nervai nelaiko sad.gif kai uzmiega miega gerai, tiesa buvo per tras tris savaites atsibudes 04 val ryto teko ijunkt kompa suzaist zaidima ir vel uzmigo. Kreipemes i neurologa pasake, kad cia viska daro jo autizmas, bet kodel anksciau to nebuvo ? sad.gif
ieskau nuomones kas galetu buti? ir kaip padeti, vakar Vyras bande per prievarta paguldyt ir laikyt gulinti lovoje, net vemt nuo rekimo pradejo visas drebet ir vistiek neuzmigo, turejau nesti prie TV.
Pradejom duoti ir melisano sirupa ar kaip ten jis vadinasi - nepadeda.
Tuoj isprotesiuuuuuuuuuuuuuuu sad.gif
Aciu isanksto uz nuomones, pasiulymus.
Atsakyti
lututee, nemanau, kad čia autizmas kaltas.Taip nutinka vaikui augant. Ir visai neaišku kodėl...maniškė(10mėn) paskutiniu metu elgias labai panašiai. Vakarais niekaip nesileidžia paguldoma. Tarsi stengiasi kuo ilgiau užvilkinti laiką. Todėl dažnai irgi tik prie teliko užmiegam...Naktį prabundam apie 4 ryto ir kaunames su kaldra...Klaikiai sunku vėl užmigdyti. Vargstam aišku. Ir tas nemiegojimas atsirado visai iš niekur- nei kokių įspūdžių perterklius, nei sirgom. Žodžiu- nieks nepasikeitė, o vat miegot nenorim. Bet kadangi toks nemigo priepuolis jau ne pirmą kartą užeina ir praeina, tai tikiu, kad ir šitas praeis...Linkiu ir sau ir tau kantrybės(ir tėčiams, aišku) wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 16 gruodžio 2003 - 13:03
Maniskiui tai jau trys metai ryte i darzeli keliam 7 val. nes toliau nuo namu. Ryte tai miegotu gerai bet kur... Aukletojos sako kad kai tik su miegu prasidejo taip ir uzduociou neatlieka iki galo. Ir paakiai pas vaiak pajuodo sad.gif Nu tikekimes kad praeis. Bet va kaip geriau daryt kol praeis ar neerzint jo ir sedet prie Tv. ar klykint lovoje?
Atsakyti
Menka as cia patareja, bet man atrodo, kad dar truputeli pasikankink (lengva man sneket unsure.gif ). Vaikas rekiantis iki apsivemimo, manau, neiseitis. Tu turbut ir pati tai jauti.
Kantrybes tau, lututee.
Atsakyti
Sunku pasakyti tiksliai del ko galejo pradeti bijoti miegoti. Galbut vaikas staiga suprato, kad kai miegi, esi vienas. Staiga suprato, kad uzmigimas yra issiskyrimas su mama. Toks supratimas paprastai ateina anksciau negu 3 metai, bet sergancio autizmu vaiko mastymo raida gali buti letesne.
Kaip supratau, vaiko uzmigimui padeda tai, kad yra fizinis kontaktas su vaiku, nes ir dabar uzmiega sededamas ant keliu, ir anksciau pries uzmiegant apsikabindavo. Kitas svarbus dalykas yra ramybe pries uzmiegant, kad nebutu daug ispudziu, judriu zaidimu. O gal anksciau pradeti eiti miegoti? O jei isjungiat TV, ar tada jau negali uzmigti (tam paciam kambary?), nes ijungtas TV tai gali blaskyti miegus?
Atsakyti
Isjungus iskart pradeda reikalaut ijungti. Arba veda i kompiuterio kambari praso ijungti kopiuteri. Pradejo ir nakti atsibusti pasiima mane uzrankos ir veda prie Tv. Bandom keist degt zvakute, lemputes nepadeda. O del baimes issiskyrimo su mama gali buti, anksciau ji buvo galima buvo palikt bet kur, lygtai net nepastebedavo kad nera manes, o dabar jau sunkiai paleidzia. Net islydint svecius stipraiai laiko mane, kad as kartu neiciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututee: 18 gruodžio 2003 - 14:54
Jo... Seniai norejau parasyti, bet vis kazkaip... Seku tavo vaikucio istorija Bangoj ir cia. Uzjauciu del vaiko ligos. Laikykis. Autizmas nepaveldimas, ir nuo skiepo greiciausiai neatsiranda (velniai zino, is kur atsiranda) - vyk pro duris visus, kurie sako priesingai. Esi jauna, stipri, susilauksite daugiau vaiku.

Beje, as irgi gyvenu Klaipedoje.

Ale del to autizmo sunku ka nors patarti, nes neisivaizduoju, kaip tokie vaikai masto. Savo mergina siuo klausimu auginu grieztai - i lovyte ir migti. Miega atskirame kambaryje. Keliose vietose jau rasiau, kad per pora dienu suprato, jog nieko neisreks. Dabar jei pradeda saukti, stengiuosi neiti, kol nenurimsta, o tada jau einu ziureti, ar viskas gerai. Sveikiems vaikams baisinai geras metodas.

Parasyk gal man koki laiskeli, ar kaip? Bangoje as Zuvele.

rolleyes.gif
Atsakyti
O as zinau, kad negalima ilgai rekdyti net sveiko vaiko , palikti ji viena ypac jei jis turi baime. Mano vieno pazistamo sunus, labai bijojo pasilikti vienas kambaryje, tai tevai irgi nutare imtis panasiu metodu. Vaikas reke tol, kol gavo isvarza! Reikejo daryti operacija. Reikia islaukti si perioda, matyt, dabar vaikui ypac reikia saugumo jausmo. Ateis laikas ir vaikas aprims. Viskas susitvarkys, tik svarbu dabar jo neatstumti. Nesinervink ir nepanikuok, lututee. tiesiog nuteik save tam, kad dabar niekur neskubedama turi atsideti svarbiam momentuo tavo vaiko gyvenime. Jis auga ir vystosi per tave. Dabar duodi visa pagrinda ir niekas nenueis veltui. Pamatysi, ateis laikas,kai viskas griz su kaupu ir busi labai laiminga, kad buvai tokia kantri ir nuostabi, kad davei viska, kas daro stebuklus - savo meile!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mute: 18 gruodžio 2003 - 21:30
nu del rekdymo vaiko, tai bent jau as labai matau ar vaika galima rikdyt ar jau ramint. Daznai rekia tik kad rekt, be asaru, tam kad tevus pagazdint, bet kai jau pereina i tikra verkima tada jau raminam. Nors jis ir atistas , bet gi jam jau trys metai ir negali vos tik suverke imt ir daryt ka nori, todel ir vis pabandom, parekdyti lavyteje kad suprastu kad cia turi miegoti, aiku neiiseina mums to padaryti sad.gif ir vieno tio metu nepaliekam, ir vyras ir as bunam salia tik neleidziam atsikelt jam. Nu bet galiausiai vistiek uzmiega prie Tv.
Mute, mes su vyru jau praradom vilti, kad busim kada laimingi sad.gif
Aciu uz grazius zodzius
Atsakyti
Dieve Dieve, gi zinau, lengva man kalbeti. Zinai, turejau daug problemu su sunaus sveikata,buvo kile itarimai, kad is nepilnavertis ir buvo sunkus periodas mano gyvenime. Buvau labai jauna ir kantrybes nei laso, tai ir dabar sunku su suneliu susitvarkyt: neklauso, kol balso nepakeliu, kartais jausmas, kad tycia taip daro, bet gi zinau, kad beveik visur kalta as. Tavo padetis isvis nepavydetina. Ne del to, kad vaikas autistas, o del to kad jis yra labai sudetingo budo, daug reikalauja ir dar jei is taves greit isgaruoja energija ir nera optimizmo, tai isvis sunku.
Ar tu turi salygas pailseti, numigti, kad turetum jegu? Dabar tikriausiai sunus uzsiciklino ir tik tavo nuojauta tau gali pakuzdeti, kaip iseiti is tos padeties. Sveiki vaikai ir suauge zmones turi tokiu "priciudu", kad buna momentai, kai as galvoju, kad nera vyru, nera moteru, nera vaiku, nera suaugusiu, nera sveiku ir nera nesveiku, yra tik va tokie va zmones is planetos Zeme ir taskas.
smile.gif Nera ko nusiminti. Tikrai.
Atsakyti
Gal po kiek laiko kitaip viskas atrodys o dabar sad.gif bet vistiek gera girdeti guodziancius zodzius. Aciu

Poiilsio siek tiek turiu, pradejom leisti i darzeli savo maziu, tiesa ten buna jis neiilagai - tik tris valandas, nes daugiau emociskai nuvargsta, bet be tu triju valandu visai neistverciau, tiesa daug padeda vyras , bet jis turi dirbti, nes as atsisakiau savo darbo nes bandem samdyt aukles o nei viena nenori but su tokiu.
Atsakyti
Noreciau ir as jusu patarimo. Mano panele (jai 1 metai ir 4 men) jau trecia naktis kai po pora kartu pradeda rekti is karto isteriskai. Niekas nepadeda nei mano zodziai, nei prisilietimas ar glostumas jos. Nusiramina tik ant mano ranku (padeda galva ant peties ir snaudzia) arba jei duodu buteliuka su pienu (vandenukas nelabai tinka). jei bandau atsigulti ir pasideti ja ant pilvo, sedasi ir vel rekia.

jei pieno nori tai sakyciau kad maisto truksta ir is alkio verkia, bet diena valgo kaip ir normaliai - kol daugiau isiulyti nepavyksta.

Uzmiega tai ji graziai be jokiu problemu, pabunu salia kol uzmiega ( miegam viename kambaryje nuo siu metu, nes persikraustem i nama, o iki siol miegodavo gretimame kambaryje ir jokiu problemu nekildavo).

Ka daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silvva: 22 sausio 2004 - 10:58