Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvo skausmai

sveikos,busimos mamytes. smile.gif
as nescia 10 savaiciu,ir anksciau daznai skaudedavo pilvas,neilgai ir nestipriai,bet uzeidavo tokie skausmai.daktare sake,kad kartais taip buna. g.gif
ar kuriai nors taip buvo? ka daktarai sakydavo?
Atsakyti
Man iš tiesų pirmus mėnesiukus maudeno pilvo apačią, lyg kiaušides skaudėdavo, apsunkusi jaučiausi, nugarą labai geldavo. Vėliau visi šie dalykai praėjo.
Atsakyti
Man 26 sav., bet jokio skaudėjimo nejaučiau, kartais jeigu pavargstu per dieną, tai tempia pilvą, o kad maustų ar panašiai nebuvo nei pradžioj, nei dabar happy.gif jei dažnai skauda konsultuokis su gydytoju, gal dažniau nėštumą stebėt reikės 4u.gif
Atsakyti
Man nuo pat pradziu nestuke.gif skauda pilva, daktare pasake kad taip buna, buvo gresiantis, gal nuo tu skausmu, gal ne verysad.gif g.gif kai buvo 5men nustojo skaudet.
Dabar mums jau 35sav tai vel buna kad paskauda, bet manau taip neturi but, nors visi daktarai pas kuriuos lankiausi sake kad taip buna g.gif
Atsakyti
Man irgi pradzioje skaudejo, del visa ko gydytoja nusiunte i ligonine. Pailsejau ir geriau buvo. Paskui kai pavargdavau truputi pamausdavo. Bet siaip viskas tvarkoje buvo.
Atsakyti

man irgi skaudena, gydytoja ta pati sake ka ir tau... kiausides vaiksto, gimda auga, tokie skausmeliai ir tempimai yra naturalu...

tai man ir ramu 4u.gif
Atsakyti
Skaudedavo man visada,nuo tada kai nezinojau dar apie pastojima.Beveik iki galo nestumo.Tai stipriau,tai silpniau.Turejau baime,bet baigesi gerai smile.gif
Atsakyti
Šia tema buvo daug kalbėta ankstesnėje temoje - gal rasite naudingos info 4u.gif

http://www.supermama...?...2&hl=skauda
Atsakyti
Su pilvo skausmais - man tas pats. Is pradziu labai stiprus skausmas buvo, itare gresianti persileidima 6 savaitej, bet pragulejau 10 dienu ligoninej - viskas gerai baigesi. Daktaro isvada - organizmo reakcija i nestuma.
Dar ir dabar kartais tempia, beveik visada "jauciu" pilva.
Manau tai normalu.
Nuo tu tempimu daktare israse kalcio miltukus gerti.
Taigi, manau ir tau viskas bus thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif Man irgi sake,kad cia skausmai yra nuo pilvo tempimo ax.gif nestuke.gif
Atsakyti
Su tais pilvo skausmais tai visaip būna. Geriausia, kad daktarai keli pakonsultuotų. Būna labai pavojingų, būna natūralių.

Man nuo kokios 5 savaitės visokių skausmelių būna. Tiesą sakant, vis kitokie kiekviename etape. g.gif

Vis sakau savo gydytojams, jie man paaiškina kiekviena skausmelį, o tada labai ramu.

Na, pvz., būdavo, kad skauda dešinėje pilvo apačioje nėštumo pradžioje - pasirodo - kiaušidėse esanti geltonoji cista (ji nepavojinga, nunyksta ilgainiui). Paskiau tempdavo iš šonų pilvą, skaudėdavo kirkšnyse - tempiasi gimdos raiščiai.
Paskiau buvo skausmeliai strėnose kaip prieš mėnesines - čia blogesnis skausmas, kurį liepė stebėti, ar nedidėja. Davė pagerti Magnio B6. Paskiau visokie kitokie mažiukai dūriai, staigus sutraukimas ar pan. - raumenys tempiasi. Stuburo skausmas. leliukui paaugus, vidaus organų skausmeliai - užspaudžia.

Dabar jau turiu didelį tokį "arbūzą". Būna, kad odos paviršiuje toks jausmas, lyg degintų - tempiasi pilvaplėvė ir pilvo "lašinukai" tongue.gif

Na, mano ginekologė sakė, kad yra vienas skausmas, dėl kurio reikia labai bijoti ir kviesti greitąją (čia jos išvardinti simptomai turi būti vienu metu, o ne kiekvienas atskirai kada nors):
1. Labai sukietėja pilvas.
2. Pasidaro rutulio formos.
3. Traukia pilvą žemyn, lyg akmenų būtų pridėtas.
4. Spazminiai skausmai iš abiejų pilvo pusių/ skausmas strėnose.
5. Gali būti išskyrų padaugėjimas.

Vat tas dalykas reiškia, kad gali prasidėti gimdymas. Bet irgi nebūtinai, jeigu sąrėmiai nėra tolygūs... Bet sakė, kad tokiu atveju negalvoti, ar tolygus, tiesiog geriau gulėti ramiai, giliai kvėpuoti ir kviesti greitąją.


Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2007 06 25, 23:28)
Man iš tiesų pirmus mėnesiukus maudeno pilvo apačią, lyg kiaušides skaudėdavo, apsunkusi jaučiausi, nugarą labai geldavo. Vėliau visi šie dalykai praėjo.

man irgi taip budavo,bet po keliu menesiu praejo bigsmile.gif
Atsakyti