Įkraunama...
Įkraunama...

Prieš parinkdamos vardą - gerai pagalvokite.

Mielosios mamytės!

Ilgai lankiausi šiame puslapyje, kol man pavyko (pagaliau!) prisiregistruoti. Tai įvyko šiandien victory.gif Todėl iš karto nuskubėjau į šią forumo skiltį pareikšti savo nuomonės. Mamytės, nėštukės, prašau pagalvokite rinkdamos vardą savo mažajam stebukliukui. Aš tikrai nenoriu įpiršti savo nuomonės niekam, aš tik tenoriu jums duoti patarimą, nes kasdiena bendrauju su paaugliais (12 - 16 metų, man - 13.) ir matau kaip jie gėdijasi savo "naujoviškų" vardų. Pastebėjau, kad vis daugiau mamų nori pavadinti savo vaikučius "muilo operų" vardais. Nebutinai serialų - pastebėjau, kažkas nori pavadinti savo vaiką Elektra. Na, juk tai kaip ir daiktas, ar reiškinys, tai kodėl nepavadiname savo vaikučio lietumi ar kėde? Čia toks noras atsirado iš aktorės (?) (neatsimenu blush2.gif ) Carmen Electra? Ar kaip? Nes jūs pagalvokite, eina paauglė, tarkim 14 metų, ir prisitato - mano vardas elektra. Neabejoju, jog jos naujų draugų būryje tikrai nuskambėtų prunkštimas ar juokas. Galbūt ir mintyse. Bet abejoju, ar jūsų vaikas jaustusi labai gerai. happy.gif Na štai, išsakiau ką norėjau, ir tikiuosi daviau galimybių apmąstymams 4u.gif .

Tikiuosi mane priimsite į savo būrį, nes čia man labai patinka. wub.gif

Su pagarba, Justė.
Atsakyti
Maža smulkmenėlė- prisiregistravimo datą rodo 06 18, ne šiandienos cool.gif O dėl vardų esi visiškai teisi.
Atsakyti
nu man visa tai priminė, kaip senais gerais laikais diskutavome su mama, kad dabar daug kas vaikus vadina visokiais bendriniais daiktais - Žvakidėmis, Vazomis, Televizoriais ir t.t. Smagu buvo, bet vis dėlto kažkokio ir graudumo yra...
Atsakyti
Na, dėl prisiregistravimo tai tiesa blush2.gif , bet man iki vakardienos nepavyko aktyvuoti, kad galėčiau dalyvauti forumo diskusijose ax.gif Tiesa, skaičiau laikraštyje, viena šeima nori pavadinti savo vaiką "4real", turbūt kažkokios futbolo komandos garbei, nors tiksliai nepamenu. Pagalvokite - vaikas 4real? Nežinau, ar juoktis ar verkti... protest.gif
Atsakyti
Esi visiškai teisi - labai dažnai iš didelio rašto išeinama iš krašto. Ne paslaptis ir tai, kad daug dažniau "seriališkus" vardus duoda žemesnio intelekto tėvai, bet argi jiems uždrausi?
Malonu, kad tau rūpi būsimų vaikelių ateitis, tik nelabai suprantu, kokia šitos temos paskirtis? Įspėti? Priversti susimąstyti? Dar kažkas?

P.S. Labai gražus tavo avataras wink.gif
Atsakyti
Man tai idomiau būtų iįgirsti kaip pastebi tą gėdijimąsi?

Kokių būtent vardų gėdijasi, kodėl?

Labai idomu būtų jei Been_gone pasisakytum 4u.gif
Atsakyti
Ridikute,

Šita tema ir įspėti, ir susimąstyti. Nes kiek laiko kankinausi žiūrėdama, kaip mamytės duoda toookius vardus... ph34r.gif Kad mane nuo tokių variacijų net šiurpas nukrėsdavo. Juk skirtingai vardas skamba kai vaikiukas mažas, ir kai žmogus jau suaugęs, todėl reikėtų apgalvoti, kaip vardas skambės subrendusiai asmenybei. Kartais tėvai būna visai apsirinka. (bet dėl šito nieko pasakyti blogo negaliu - juk mažuko vaikučio charakterio nelabai ir nusakysi tiksliai...) Dar vienas variantas - mano kaimynė Svajonė. Na, kažkaip 60 metų moteriškei nelabai tas vardas tinka... blush2.gif Tad reikėjo truputį pagalvoti... (mano nuomonė, aš tik ją išsakau). O dėl avataro - ačiū 4u.gif .

Onora,

Galiu papasakoti porą tokių situacijų. Pavyzdžiui, į mūsų kaimyninį namą atsikraustė nauja šeima, turinti 15 metų sūnų. Suprantama, jis iš karto norėjo susirasti "chebros", tai ir valkiojosi palei mūsų kiemą, nes mūsų kieme dažnai susirenka įvairaus plauko jaunimo. Žodžiu, prisiplakė jis kažkaip prie 14 - 16 metų vaikinukų grupelės, o mes su savo draugais sedėjome šalimais. Ir klausomės. Pokalbis buvo maždaug toks (nieko netaisysiu, bet kažką praleisti galiu):

— Nu, zdrf, ką nori?
— Čia prie chebros prisijungti galima?
— Davai, ateik...

*ta visa grupė prisitatinėja, ir paskui paklausia to vaikinuko vardo*

— Ai...
— Nu, davai sakyk, ką yra?
— Žydrius aš...

Ir net neįsivaizduojat kas darėsi po to. Vienas juokėsi už pilvo susiėmęs, kitas sako "Kas? Žydras? Ot, py**ras" gathering.gif ir žvengia visi... O mes kažkaip net sureaguot nespėjom su draugais — "dėjo" žvengt ta visa "chebra", ir tas vaikinukas pabėgo... Nebematėm jo mūsų kieme daugiau. Ir išeina - beveik kaip ir psichologinė trauma vaikinukui. unsure.gif

Oj, pavargau rašyti, bet galiu pateikti porą pavyzdžių, — Rojus, Petras (stereotipas iš anekdotų, tikriausiai). Bent mano pažįstami/draugai turintys šiuos vardus, tikrai, nėra patenkinti. Tiesa, gera draugė nėra laiminga turėdama vardą Saulė, bet tai jau tikriausiai pagal skonį.

wub.gif Jums atsakė Justė.
Atsakyti
Labai idomi Tavo nuomone Been gone thumb_yello.gif
Is tikruju pakankamai nemazai mamu isrenka vaikuciams vardus,kad sunku ka ir bepasakyt,tik uz galvos susiimti doh.gif .
Tarkim,pazistu labai letapedi vyriski vardu Drasutis happy.gif .Tai visi ir palydi su sypsena arba mokes su mum mergina vardu- Matilda,stambi,druta,tokia dry.gif .Ir jaute kompeksa savo vardui.
Beja,buvo cia,viena forumiete tema uzvedusi,kur dukra zadejo pavadint 4 ar 6 vardais doh.gif galu gale pati susipainiojo ir pamirso kiek vardu jos vaikas turi doh.gif
Butu juokinga jei nebutu graudu.... g.gif
Atsakyti
Vyšniux,

Man kartais išties ima juokas, kai pagalvoji, kaip tėvai neatitaiko vardų (imkime kad ir tavo pavyzdžius). Viena mano draugė, vardu Ramutė, (man keistokas vardas atrodo blink.gif , anksčiau atrodo, buvo populiaresnis) yra pašėlusi pankė, dievinanti visokiausiuis šuolius su gumomis nuo televizijos bokštų, svajojanti iššokti iš lėktuvo su parašiutu, važinėjanti visur su riedlente. Nežinau, kaip jums, bet man tokia situacija yra be galo komiška - atvažiuoja panelė, su skautere, apsirengusi maištingai, ir prisistato: mano vardas Ramutė. hihihi.gif Kažkaip... Nesuderinama. Bet paaugus tikriausiai tas vardas skambės daug šauniau, nei kokia Elektra... mastau.gif Nieko nenoriu įžeisti! Tai tiesiog mano nuomonė victory.gif

Justė. hi.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu. drinks_cheers.gif
Dabar dauguma mamyčių duoda visokiųs įmantrius vardus, iš serialų ar šiaip kokius susigalvotus, kad tik kuo įmantriau atrodytų. Kam to reikia? Kuo vardas paprastesnis, tuo geriau. Ir pačiam vaikui geriau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikiniauskienė: 26 birželio 2007 - 18:34
Mano dukterėčiai ryt darys cezarį. Ji dar nežino, kas gims. Nenorėjo žinot. sakė jei bus mergytė bus Viltė, jei berniukas Vakaris. Viltė man gražu, bet Vakaris schmoll.gif . bandžiau ją atkalbėt, bet jai patinka tas vardas. O jums?
Atsakyti
QUOTE(cvietocek @ 2007 06 26, 19:40)
Mano dukterėčiai ryt darys cezarį. Ji dar nežino, kas gims. Nenorėjo žinot. sakė jei bus mergytė bus Viltė, jei berniukas Vakaris. Viltė man gražu, bet Vakaris  schmoll.gif . bandžiau ją atkalbėt, bet jai patinka tas vardas. O jums?

Tokia tema man rodos jau yra apie vakarį.
O man tai gražus vardas. Toks tikras lietuviškas. Toks tvirtas, toks kažkoks patikimas, kažkoks toks meniškas ax.gif
Atsakyti