
Pasakysiu toki pletka, kad banano zieve - labai gera trasha rozems
, truputi pasmulkinti, ir pakasti salia krumo. Kas nors apie tai girdejot?

QUOTE(Sraunius @ 2007 07 10, 14:57)
norėčiau užduoti klausimą ne į temą
Ar pasinaudotumėte proga pavaišinti draugus vynuoginėm sraigėm ( tinkamai paruošus)? Čia po tų šlapių dienų tiek jų daug atradau, kad galima būtų kaip ir paeksperimentuot
Ar pačios ragautumėt?


eksperimentavo mano sesuo



ojeij kaip lyja
sakiau reiks eit i dangų pasiaiškint...
kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė
iš gėlyno nieko gero nebesitikiu, matyt visas ale alpinariumas mano bus išplautas


kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė


QUOTE(ermute @ 2007 07 10, 16:18)
ojeij kaip lyja
sakiau reiks eit i dangų pasiaiškint...
kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė
iš gėlyno nieko gero nebesitikiu, matyt visas ale alpinariumas mano bus išplautas 


kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė


Ir as


QUOTE(vida777 @ 2007 07 10, 14:58)
Pasakysiu toki pletka, kad banano zieve - labai gera trasha rozems
, truputi pasmulkinti, ir pakasti salia krumo. Kas nors apie tai girdejot?

Jei kasi, pažeisi daug šaknų, reikia su smailu pagaliu po šaknim pakišt. O traša iš tikro labai gera, daug kalio turi, tai rožėms pats tas.
Žinon pasiskaičiau forume, tai net nuotaika pakilo nuo Ju.Ju ir ermute pasisakymų.
QUOTE(Knifofija @ 2007 07 10, 16:20)
Jei kasi, pažeisi daug šaknų, reikia su smailu pagaliu po šaknim pakišt. O traša iš tikro labai gera, daug kalio turi, tai rožėms pats tas.
As tai aplink kruma truputi ranka pakasu kokius 7cm ir pakisu, maciau taip viena moteriske darant, o tai gal taip pavirsiuj jokios naudos tom rozem?
Sveikutes,gerai kad lyjo tik del vienos priezasties,nespejot atidaryti naujos temos,besigirdamos ka nuveiket
,todel viska greitai perskaiciau
o mes pagaliau atsigavom grize is Vilniaus,is Dainu sventes,vaizdelis darzelyje oi ne koks
kol tyliai krapino tai dar zoliu armija lauk isprasiau,o dabar vel stipriai isilyjo
kada ta vasara bus?
Knifofija,noriu jusu konsultacijos,pasisejau rucolos-grazgarstes salotu,bet skaiciau,kad jos naudojamos ir kaip prieskonis,ar tiesa ir kaip tada jas paruosti?susmulkinti ir dziovinti?o gal kas zinot receptu kaip jas pagaminti?
ir dar-silnamyje triju pomidoru lapai sukasi,bet nemaciau jokiu gyviu ant ju,kas tai galetu buti ir ka daryti,kaip gelbeti pomidorus?Aciu,jei rasit laiko atsakyti




Knifofija,noriu jusu konsultacijos,pasisejau rucolos-grazgarstes salotu,bet skaiciau,kad jos naudojamos ir kaip prieskonis,ar tiesa ir kaip tada jas paruosti?susmulkinti ir dziovinti?o gal kas zinot receptu kaip jas pagaminti?
ir dar-silnamyje triju pomidoru lapai sukasi,bet nemaciau jokiu gyviu ant ju,kas tai galetu buti ir ka daryti,kaip gelbeti pomidorus?Aciu,jei rasit laiko atsakyti

QUOTE(madre @ 2007 07 10, 18:37)
Sveikutes,gerai kad lyjo tik del vienos priezasties,nespejot atidaryti naujos temos,besigirdamos ka nuveiket
,todel viska greitai perskaiciau
o mes pagaliau atsigavom grize is Vilniaus,is Dainu sventes,vaizdelis darzelyje oi ne koks
kol tyliai krapino tai dar zoliu armija lauk isprasiau,o dabar vel stipriai isilyjo
kada ta vasara bus?
Knifofija,noriu jusu konsultacijos,pasisejau rucolos-grazgarstes salotu,bet skaiciau,kad jos naudojamos ir kaip prieskonis,ar tiesa ir kaip tada jas paruosti?susmulkinti ir dziovinti?o gal kas zinot receptu kaip jas pagaminti?
ir dar-silnamyje triju pomidoru lapai sukasi,bet nemaciau jokiu gyviu ant ju,kas tai galetu buti ir ka daryti,kaip gelbeti pomidorus?Aciu,jei rasit laiko atsakyti




Knifofija,noriu jusu konsultacijos,pasisejau rucolos-grazgarstes salotu,bet skaiciau,kad jos naudojamos ir kaip prieskonis,ar tiesa ir kaip tada jas paruosti?susmulkinti ir dziovinti?o gal kas zinot receptu kaip jas pagaminti?
ir dar-silnamyje triju pomidoru lapai sukasi,bet nemaciau jokiu gyviu ant ju,kas tai galetu buti ir ka daryti,kaip gelbeti pomidorus?Aciu,jei rasit laiko atsakyti

Rukolos lapai naudojami salotoms kol jauni. Jos būna garstyčių arba lazdyno riešutų skonio. Bet lapeliai naudojami tik jauni ir tik kaip priedas prie kitų salotų. Vienos pačios aitrios. Recepto kaip ir nėra po keletą lapelių dėti į įvairias salotas skonio pagerinimui. Ar naudojamos džiovintos nežinau, bet nemanau, kad išlaikytų skonį džiūdamos.
Pomidorų lapai raitosi nuo azoto pertekliaus.
QUOTE(ermute @ 2007 07 10, 16:18)
ojeij kaip lyja
sakiau reiks eit i dangų pasiaiškint...
kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė
iš gėlyno nieko gero nebesitikiu, matyt visas ale alpinariumas mano bus išplautas 


kaži, o šiltnamiuose reik laistyt? vis tik pomidorai, agurkai nori vandens...savaitgalyje tai nereikėjo, visur jautėsi tokia drėgmė


cia dabar visai ne i tema. supratau, kad alpinariumo nuotrauka kuria buvote ikelusi- jusu. Noriu pagirti. Tikrai grazus ir skoningas;) nepamenu kokios ten dar buvo nuotraukos, bet irgi paliko ispudi

QUOTE(Knifofija @ 2007 07 10, 19:52)
Pomidorų lapai raitosi nuo azoto pertekliaus.
mano irgi raitosi, bet kad aš nieko nedariau, vadinas ten ta žemė per daug azotinga???? O kaip tą azotą iš ten iškrapštyt???? Ar tas lapų sukimasis gali pakenkti pomidorams????
oi, kiek daug klausimų....

QUOTE(Manyka @ 2007 07 10, 20:27)
mano irgi raitosi, bet kad aš nieko nedariau, vadinas ten ta žemė per daug azotinga???? O kaip tą azotą iš ten iškrapštyt???? Ar tas lapų sukimasis gali pakenkti pomidorams????
oi, kiek daug klausimų....
oi, kiek daug klausimų....

Bus mažiau vaisių, jie bus mažesni. Tikriausiai dėjot mėšlo, arba jo ten buvo dėta anksčiau. Iš mėšlo visos naudingos medžiagos atsiriša tik po 4 - 5 metų. O pirmus du metus gaunam tik azotą. Tai neliečia rauginto mėšlo, nes ten rūgimo bakterijos viską sutvarko

