Įkraunama...
Įkraunama...

Žmogus visagalis

QUOTE(LinguLingu @ 2008 11 09, 13:42)
Una Li, o ka tu manai apie laisvos valios pasirinkima?

Esu tikra, kad turime laisvą valią rinktis. Tu davei ekstremalų pavyzdį, aš gi labiau kalbėjau apie tuos, kaip pastebėjo Meškuolė, kurie gyvena rodos niekuo neišsiskiriantį gyvenimą, bet yra amžinai nelaimingi. Kas ir kada uždėjo jiems (ar patys užsidėjo) tuos juodus akinius? Kartais į juos žiūrint prisimena liaudies patarlė - "raskažius šikną drąsko". Gal tikrai tai yra tik poza, širdyje jie patiria džiaugsmą, tik bijo tai pripažinti, kad kas nors to džiaugsmo iš jų neatimtų?
Atsakyti
Bedievio gyvenimas į pražūtį veda.....
tai nėra kaip ir stebėtis, kodėl kai kurie žmonės nemato šviesos, nes patys užmušė viltį.
Atsakyti
Neskaiciau temos apie ka diskusija, galiu tik anekdota sia tema .

" Vyskupas per egzamina klausia nevykelio seminarijos studento, kuris jau trecia karta neislaiko egzamino: -Ar egzistuoja kas nors ko negaletu padaryti net pats Viespats Dievas?. - O tai labai paprasta . Net pas visagalis Dievas negaletu su paprasta dviake nukirsti kozirinio tuzo".

Taigi nemanau kad zmogus gali daugiau nei leidzia taisykles smile.gif deja kartais jos buna net paties zmogaus sugalvotos smile.gif.

Perskaicius Uspenskio knygas apie Gurdzijevo mokyma, susidaro ispudis kad mes is tiesu negalime nieko, kol gyvename miegodami, o atsibusti (nusvisti) lemta vienetams. smile.gif Nusvitusios mases bus greit pastebetos ir nusodintos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2008 11 09, 20:34)
Bedievio gyvenimas į pražūtį veda.....


Aš taip kategoriškai neteigčiau. Yra žmonių, kurie tobulėja dvasiškai ir netikėdami Dievu, pavyzdžiui, budistai.
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2008 11 10, 09:50)
Aš taip kategoriškai neteigčiau. Yra žmonių, kurie tobulėja dvasiškai ir netikėdami Dievu, pavyzdžiui, budistai.

g.gif O tai budistai neturi SAVO dievo? mastau.gif
Aš gal kitaip pasakyčiau blush2.gif Gyvenimas be tikėjimo, nepriklausomai kokio to tikėjimo (plačiąja prasme) į pražūtį veda....
Atsakyti
QUOTE(safaris @ 2008 11 18, 15:32)
g.gif O tai budistai neturi SAVO dievo? mastau.gif


Neturi. smile.gif Budistai negarbina nei dievo, nei žmogaus...
Atsakyti
Gyvenimas yra beprasmis, žmonės bijantys tai pripažinti pradėjo tą religinę nesąmonę. Galite sakyti jog gyvenimo prasmė yra palikti kažką po savęs, bet ar mirusiąjam tai ką nors pakeis? Galite manyti, jog gyvensite pomirtiniame pasaulyje ir matysite savo darbo vaisius? Ar tikrai? Įsiskaitykite į žodžius pomirtinis pasaulis ir galbūt pamatysite, jog tai tiesiog fantastinė mintis, jog toks išvis egzistuoja. Galite laikyti žmones Žemės valdovais, bet ar jūs esate atkreipę dėmesį į dulkelę ant žemės? Kažin, juk tai yra niekas, kaip ir mes, žmonės. Tesame dulkės vėjyje, nors tikriausiai to nepripažinsite.

P.S.
A. Kamiu: "Mes, žmonės, visą gyvenimą praleidžiame bandydami įrodyti, kad mūsų egzistencija nėra absurdas".
Atsakyti
QUOTE(aurelijus69 @ 2008 11 09, 16:11)
Tikrai tikra kūryba LinguLingu  thumbup.gif  Be to kažkam reikia ir naikinti kas sukurta ax.gif

smile.gif Žinoma. Ir kurti, ir sunaikinti paskui. Jei nesamonių prikurta. Tik sugriovus ir galima iš naujo kurti. Tik pačiam kūrusiam tai atrodo vertinga ir gaila - barbarizmas ir vandalizmas griauti. O giliau pasikapsčius-niekalai.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 11 08, 18:13)
Tik dar nerandu atsakymo, kodėl kai kurie žmonės visą savo gyvenimą kapanojasi vien neigiamuose išgyvenimuose, nepajėgdami pamatyti nieko šviesaus?


Mintys gi gali labai daug - kuo daugiau sėja neigiamų, niūrių, tuo labiau tas negerumas ryškėja, pildo gyenimą...
Ta pati situacija vienam bus paskatas dėkoti, eiti primyn, ieškoti išeičių, kitas gi tik apkaltins aplinką ir verks savęs gailėdamasis.

A šiaip gi laimingus ar nelaimingus save darom patys, o ir darbo apimtis ta pati (mintis mano). Tik mūsų pasirinkimas čia esminis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2007 06 27, 20:56)
Labai jau čia daug temų nori iš karto apimti. g.gif
Ar žmogus visagalis? Tikrai ne, bet tai nėra nei gyvenimo esmė, nei prasmė. unsure.gif
Nebūtina būti tikinčiu, kad suprastum, jog tavo galimybės ribotos, bet tik tikinčiam žmogui tai teikia ne nusivylimą.


Žmogaus galimybės yra ribotos tik tam tikrame lygmenyje. Jis pavyzdžiui negali pakeisti gamtos desnių, pasaulio tvarkos, laiko tėkmės, egzistencinės trukmės ir panašių dalykų. Bet savo gyvenime jis gali įvykdyti labai daug, jo galimybės yra lb plačios, tik nevisiem dar tai suvoktina. Kodėl vieni žino, kad ligos yra neteisingo gyvenimo atspindys, o kiti kaltina Dievą, aceit už ką jam tokia bausmė. Na daug kam sunkiai suvokiama, kad viską reikia pradėti nuo savęs.
Šiaip tema tikrai per plati, tiek daug minčių, sunku jas strukturuoti ir nuosekliai išreikšti.
Atsakyti