Įkraunama...
Įkraunama...

Iš likučio - puota.

Atidarau naują tėmelę, nes niekur tokios neradau. Jei kartosiuos, atsiprašau už nepastebėjimą.
Dažnai lieka produktų, o kur juos dėt? blush2.gif Išmest dažnai būna gaila, bet nieko nesugalvojus arba "ai, nu ką čia beišlipdysi" ir fytini lauk.
Va, turiu likusios tešlos [mielės,vanduo,miltai] nuo picos. Ir nesugalvoju kur ją padėt g.gif Gal, mamos, darėte ką smulkaus? Žinau, tik kad šližikus/kūčiukus iš tokios galima nulipdyt lotuliukas.gif Gal ir pyragiokas koks išeitų, bet jau primityvumas tešlos g.gif

Dar va yra užsilikę išvirtų bulviu,ir gan nemažai. Šeima keptų nenori, o daugiau nieko ir nebesugalvoju doh.gif
Atsakyti
Sveika! Jeigu turi vakarykščių bulvių tai tu turtinga biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Gali pagaminti:
1.Švilpikų
2Žemaitiškų blynų
3.mišrainytės su įvairiais priedais
4.Virtų bulvių cepelinų ir dar daug įvairiausių patiekaliukų
Atsakyti
Kaip tik norėjau tokią temą atidaryt thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Nes pas pačią buvo likę "brokuotų" vafliukų, sutrupėjusių tokių. Tai sudėjau į indą, užpyliau žele ir apdėliojau uogom, labai fain pyragas gavosi. Nors vyrui nepatiko, bet man kaip tik, lengvas toks.

Paskui labai skanu buvo kepto kalakuto likučius su blenderiu sutrinti, pridėjus svogūniukų, garstyčių lašelį ir majonezo. Pats skaniausias paštetas. taip bet kokios mėsos likučius galima suvartoti, priedus keičiant ir skonį kitokį gauti.

O autorei - iš picos tešlos labai skanų desertą galima padaryt, tokią perlenktą picą su vaisiais ir šokoladu viduj. O jei paplotis pas tave, o ne gabalas, tai suktinukų kokių su prieskoniais ir sūriu, arba tiesiog picą vien iš aštrių prieskonių ir sūrio, prie alaus skanu.

Virtas bulves reikia sugrūsti, įmušt kiaušinį ir miltų truputį, ir gaminti arba žemaičių blynus, arba "šiūškes". Dar galima nedėt miltų, o dėt aštresnio kepeninio pašteto ir tą masę į orkaitę - skani užkepėlė gaunasi.

O kaip galima sunaudot surūgusį pieną? Blynus kept, o ką dar?
Atsakyti
Kaip aš nepagalvojau doh.gif visai fantazija išblėsus unsure.gif
Kibsim į darbą žemaitiškų blynų gamybai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2007 06 27, 18:09)


O kaip galima sunaudot surūgusį pieną? Blynus kept, o ką dar?


Visada kepu keksiukus. Ypač jei juose reikia rūgpienio ar grietinės.
Atsakyti
QUOTE(purpsius @ 2007 06 27, 19:09)
O kaip galima sunaudot surūgusį pieną? Blynus kept, o ką dar?

Jei rūgpienis iš naminio pieno, galima varškę pasidaryti: dėti puodą su rūgpieniu ant plytos ir lėtai šildyti tuputį pamaišant. Tik jokiu būdu neužvirinti. Kai pradeda darytis tokie kaip gabaliukai (nemoku paaiškinti, gal kai darosi išrūgos), nukelti puodą nuo plytos ir truputį palaikyti, kad pastovėtų. Po to imat kiauraindį, įklojat perlenktą marlę ar šiaip kokį švarų skudurėlį ir išpilat iš puodo pašildytą rūgpienį. Išrūgos nubėga, lieka varškė.
Kažkur skaičiau ar per kokią laidą girdėjau, kad iš parduotuvinio pieno nepatartina šildyti varškę, atseit, nesveika.
Atsakyti
QUOTE(siena @ 2007 06 27, 19:04)
Sveika!  Jeigu turi vakarykščių bulvių tai tu turtinga biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Gali pagaminti:
1.Švilpikų
2Žemaitiškų blynų
3.mišrainytės su įvairiais priedais
4.Virtų bulvių cepelinų ir dar daug įvairiausių patiekaliukų




O kaip, jei turiu vakarykščių bulvių, o neturiu nei mėsos žemaičių blynams, nei cepelinams varškėsuser posted image Gaila, iš vien bulvių capų nepadarysi...
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2007 10 10, 14:56)
O kaip, jei turiu vakarykščių bulvių, o neturiu nei mėsos žemaičių blynams, nei cepelinams varškėsuser posted image Gaila, iš vien bulvių capų nepadarysi...


Na, tai isvirk kukuliukus arba iskepk bulvinukus (as pati nedarau, bet sesuo daro) - sutrina (sutarkuoja) virtas bulbikes, ideda kiausini, krakmolo, miltu ir formuoja kotletukus ir kepa keptuvej arba daro kukuliukus, apvolioja krakmole ir verda smile.gif
Dra gal kokie svilpikai gautusi, bet situ tai jau nemoku ax.gif
Papildyta:
Beje, as irgi turiu kelias virtas bulbikes, tai jas supjaustysiu, pakepinsiu, imesiu koki svoguna ar pora (nezinau, ka rasiu), desrikes gal kokios ir uzpilsiu kiausinuku - karaliska vakariene nusimato siandien tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2007 10 10, 14:56)
O kaip, jei turiu vakarykščių bulvių, o neturiu nei mėsos žemaičių blynams, nei cepelinams varškėsuser posted image Gaila, iš vien bulvių capų nepadarysi...


supjaustyk riekelemis bulves, pasmulkink sonines ar rukytos desrytes ir svoguno, pakepk viska ant keptuves ir ant virsaus uzpilk isplaktus kiausinius su prieskoniais ir kefyru ar rugpieniu, pridengusi ant mazos ugnies pakepk kol pakils... bekepant dar ant virsaus gali uzdeti riekelemis supjaustyto pomidoro, pabarstyto pipiriukais.. kepk kol pomidorai patez...
Atsakyti
Jei pas mane būna likę virtų bulvių, jas dažniausiai arba pasikepu, arba darau blynelius su grybais- bulves sumalu, įdedu kiaušinio, krakmolo, miltų, darau paplotelį, uždedu grybų ir "uždarau". Ir arba tiesiog tokius kepu, arba prieš kepant galima pavolioti džiūvėsėliuose thumbup.gif
Atsakyti
As siandien irgi turejau vakarykstes 5 bulves, tai jas sutryniau, idejau puse pakelio varskes (tiek bebuvo like), kiausini, miltu, krakmolo ir vegetos. Padariau kukuliukus, apvoliojau juos krakmole ir isviriau.
Valgiau su sviestuko ir grietines padazu 4u.gif Persivalgiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 10 14, 16:19)
As siandien irgi turejau vakarykstes 5 bulves, tai jas sutryniau, idejau puse pakelio varskes (tiek bebuvo like), kiausini, miltu, krakmolo ir vegetos. Padariau kukuliukus, apvoliojau juos krakmole ir isviriau.
Valgiau su sviestuko ir grietines padazu  4u.gif  Persivalgiau smile.gif

vandenyje virei?
Atsakyti